9 μυστικά ομορφιάς για τέλεια μαλλιά και απαλή επιδερμίδα που όλες οι γυναίκες μπορούν να δοκιμάσουν από την άνεση του σπιτιού τους

H παρακάτω λίστα με απλούς συνδυασμούς φυσικών προϊόντων που είναι εύκολο να ετοιμάσετε στο σπίτι σας, θα καθαρίσουν το δέρμα σας, θα αποχρωματίσουν τις κηλίδες και τα σημάδια, θα μειώσουν τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες και θα κάνουν τα μαλλιά σας να υγιή και λαμπερά.

1. Μέλι + Γάλα

Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και 2 κουταλιές της σούπας γάλα. Εφαρμόστε το μείγμα στο πρόσωπό σας με βαμβάκι. Ξεπλύνετε μετά από 10 λεπτά. Αυτή η μάσκα είναι μια εξαιρετική ενυδατική κρέμα.

Για λαμπερή επιδερμίδα

Συνταγή για λαμπερό δέρμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε τύπο δέρματος. Αν είστε επιρρεπείς στο ξεφλούδισμα, μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο στη προηγούμενη μάσκα.

2. Μέλι + Γιαούρτι + Χυμός Λεμονιού

Θα χρειαστείτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού και 1 κουταλάκι γιαούρτι. Εφαρμόστε το μείγμα στο δέρμα σας 1-2 φορές την εβδομάδα για 20 λεπτά.

Για λεύκανση δέρματος και αφαίρεση μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια

Θα σας βοηθήσει να λευκάνετε ανεπιθύμητο μαύρισμα και χρωστικής ουσίας. Επιπλέον, μπορείτε να αφαιρέσετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια με το ίδιο μείγμα.

3. Μέλι + Κανέλα

Εφαρμόστε ένα μείγμα 1: 1 σκόνη κανέλα και μέλι στη περιοχή που είναι πιο σκούρα ή έχει φλεγμονή. Ξεπλύνετε μετά από 10 λεπτά.

Για καθαρό δέρμα χωρίς σπυράκια

Χρησιμοποιήσετε αυτό το μείγμα για να αποκτήσετε καθαρό δέρμα χωρίς σπυράκια.

4. Μέλι + νιφάδες βρώμης

Αναμίξτε 1 κουταλιά της σούπας μέλι και 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες βρώμης, κάντε μασάζ στο δέρμα, και στη συνέχεια, ξεπλύνετε. Το απλούστερο μείγμα για απολέπιση προσώπου.

Φυσική απολέπιση δέρματος

Χρησιμοποιήστε αυτή τη μάσκα για να αποκτήσετε ομοιόμορφο τόνο και απολέπιση δέρματος. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε τύπο δέρματος.

5. Μέλι + Ζάχαρη + Ελαιόλαδο

Ανακατέψτε μέλι, ζάχαρη και ελαιόλαδο και κάντε στα χείλη σας ελαφρύ μασάζ. Κατόπιν ξεπλύνετε και εφαρμόστε λίγο ήπιο βάλσαμο. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καστανή ζάχαρη, μέλι και βαζελίνη.

Για απαλά χείλη

Τρίψτε τα χείλη σας με μια υγρή οδοντόβουρτσα που θα έχετε βυθίσει σε ένα μείγμα ζάχαρης και μελιού για 2 λεπτά. Κατόπιν ξεπλύνετε με νερό, ξεπλύνετε τη οδοντόβουρτα και τρίψετε τα χείλη σας ξανά. Σε μια μόνο εφαρμογή, τα χείλη σας θα μαλακώσουν και τα σκασμένα χείλη θα θεραπευτούν.

6. Μέλι + Κρόκος αυγού

Ανακατέψτε μέλι και 1 κρόκο αυγού σε ίσες αναλογίες, εφαρμόστε σε καθαρά και υγρά μαλλιά και κρατήστε για τουλάχιστον 30 λεπτά. Ξεπλύνετε μετά με ζεστό νερό.

Για πλούσια και λαμπερά μαλλιά

Αυτό είναι το αποτέλεσμα αυτού του μείγματος που κάνει τα μαλλιά πιο μαλακά, πιο πλούσια και λαμπερά.

7. Μέλι + Γιαούρτι + Νιφάδες βρώμης + Χυμός Λεμονιού

Οι καθημερινές μάσκες με μέλι, χυμό λεμονιού, γιαούρτι και νιφάδες βρώμης που εφαρμόζονται για 5-10 λεπτά μπορούν να επιταχύνουν τη διαδικασία επούλωσης, να λευκάνουν το δέρμα και να αποτρέψουν τον σχηματισμό ουλών. Οι ουλές μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν με μέλι, που εφαρμόζεται στο δέρμα για όλη τη νύχτα. Συνεχίστε αυτή τη θεραπεία έως ότου τα σημάδια μειωθούν.

Για μείωση εμφάνισης ουλών

Ως αποτέλεσμα, οι ουλές και τα κόκκινα σημάδια θα λειανθούν και θα γίνουν λιγότερα ορατά.

8. Μέλι + Ζάχαρη + Χυμός λεμονιού + Νερό

Πάρτε 1/4 φλιτζάνι μέλι, 1,5 φλιτζάνι ζάχαρη, 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού και 1/2 φλιτζάνι νερό και βράστε σε χαμηλή φωτιά μέχρις ότου η ζάχαρη διαλυθεί εντελώς και οι φυσαλίδες αρχίσουν να αναδύονται στην επιφάνεια. Κρυώστε το μείγμα και εφαρμόστε στο δέρμα στο σημείο που θέλετε να κάνετε αποτρίχωση. Στη συνέχεια, καλύψτε την περιοχή με ένα βαμβακερό πανί, πιέστε το και τραβήξτε αντίθετα προς τη φορά των τριχών.

Για ευαίσθητη αποτρίχωση

Αυτή η συνταγή είναι για αποτρίχωση σε ευαίσθητες περιοχές, αποτρέποντας το γύρισμα της τρίχας. Επίσης θρέφει και μαλακώνει το δέρμα. Με την πάροδο του χρόνου, οι τρίχες θα γίνει πιο λεπτές και η αποτρίχωση θα διαρκεί ως και 3 εβδομάδες!

9. Μηλόξιδο + Ροδόνερο

Ανακατέψτε 1 κουταλάκι μηλόξιδο και 2 κουταλάκια του γλυκού ροδόνερο. Εφαρμόστε σε σπυράκια, κηλίδες, ουλές, αποχρωματισμένες περιοχές του προσώπου σας. Αφήστε το να στεγνώσει για 10 λεπτά και μετά ξεπλύνετε με νερό.

Για αψεγάδιαστο δέρμα

Οι αντισηπτικές ιδιότητες τονίζουν το δέρμα σας και ενισχύουν την επιδερμίδα σας, κάνοντας το δέρμα σας αψεγάδιαστο.

Credit: WittyFeed

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία