Ροχαλίζετε στον ύπνο σας ή δυσκολεύεστε στην αναπνοή όταν κοιμάστε; Λύστε άμεσα το πρόβλημά σας με αυτό το θαυματουργό ρόφημα!

Οι άνθρωποι που ροχαλίζουν. Όλοι τους γνωρίζουμε. Ίσως να είναι ένας από τους γονείς σας, ένας αδερφός, ένας σύντροφος, ένας φίλος… ή ίσως εσείς. Το ροχαλητό είναι κάτι το συνηθισμένο, αλλά αν είστε εσείς αυτός που το ακούτε όλη τη νύχτα, μπορεί να σας κάνει λίγο πιο δύσκολο το υπόλοιπο της νύχτας.

Αν ψάχνετε απελπισμένα για έναν τρόπο να βοηθήσετε τον ύπνο του συγκατοίκου σας το βράδυ ή προσπαθείτε να απαλλαγείτε από τη συνήθεια του ροχαλητού σας, σας έχουμε εξαιρετικά νέα. Μπορείτε να μειώσετε το ροχαλητό με την ένταξη μιας υγιεινής διατροφής και να πίνετε έναν σπιτικό χυμό πριν πέσετε για ύπνο!

Ένας από τους κύριους ενόχους που συμβάλλει στο ροχαλητό, είναι η υπερβολική βλέννα. Οτιδήποτε σας εμποδίζει να αναπνέετε από τη μύτη σας, μπορεί να σας προκαλέσει ροχαλητό, συμπεριλαμβανομένης της συμφόρησης και των αλλεργιών. Η άπνοια ύπνου συμβαίνει όταν ο αεραγωγός είναι επανειλημμένα μπλοκαρισμένος, περιορίζοντας την ποσότητα του αέρα που φτάνει στους πνεύμονες, καθιστώντας δύσκολη την αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Εάν ανήκετε στο 45% των ενηλίκων που ροχαλίζουν τουλάχιστον περιστασιακά, το να αποφεύγετε ορισμένα τρόφιμα το βράδυ μπορεί να συμβάλει στη μείωση της συσσώρευσης βλέννας, που περιορίζει το πέρασμα του αέρα και αποτρέπει ή μειώνει σημαντικά το ροχαλητό. Αν δεν έχετε αποχυμωτή, ίσως είναι καιρός να επενδύσετε σε έναν. Πίνοντας τον χυμό από φρούτα και λαχανικά, εξασφαλίζετε ότι το σώμα σας παίρνει όλες τις θρεπτικές ουσίες που περιέχουν.

Καταναλώνοντας ένα φρέσκο χυμού το πρωί, είναι ο τέλειος τρόπος για το άδειο στομάχι σας να απορροφήσει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Θυμηθείτε να χρησιμοποιείτε βιολογικά φρούτα και λαχανικά χωρίς επιβλαβείς χημικές ουσίες ή φυτοφάρμακα, για την καλύτερη δυνατή θρεπτική έκβαση. Εάν πάσχετε από προβλήματα χοληστερόλης, διαβήτη ή υψηλή αρτηριακή πίεση, να στρέφεστε κυρίως στα λαχανικά.
Αν θέλετε να εξαλείψετε το ροχαλητό, αποφύγετε τα ακόλουθα τρόφιμα, ειδικά το βράδυ:

  • Γαλακτοκομικά προϊόντα
  • Σοκολάτα
  • Τηγανητά τρόφιμα
  • Επεξεργασμένες τροφές
  • Αλεύρι και προϊόντα ζάχαρης
  • Υπερβολικό αλκοόλ

Το κάπνισμα και η κατανάλωση ενός βαριού γεύματος πριν από το κρεβάτι, μπορεί επίσης να σας κάνει να ροχαλίσετε περισσότερο και πιο δυνατά από το συνηθισμένο. Αποφεύγοντας αυτά τα τρόφιμα, μπορείτε να βοηθήσετε στην πρόληψη της ρινικής συμφόρησης και να διατηρήσετε έναν ανοιχτό αεραγωγό για να μειώσετε το ροχαλητό ή ακόμα και να το εξαλείψετε τελείως. Λίγες ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι, να πίνετε ένα ποτήρι από τον παρακάτω χυμό, για να βοηθήσετε στην εξάλειψη της πλεονάζουσας βλέννας για μια νύχτα χωρίς ροχαλητό:

Συστατικά

  • 1/4 λεμόνι
  • 1 κομμάτι τζίντζερ
  • 2 μήλα
  • 2 καρότα

Διαδικασία

Ρίξτε όλα τα συστατικά μαζί και αναμίξτε! Πιείτε το λίγες ώρες πριν πάτε για ύπνο.

Η υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C που εμπεριέχεται στα λεμόνια, μπορεί να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε ένα κρύωμα και το να πίνετε περισσότερα υγρά, βοηθάει στη λέπτυνση της βλέννας και την απόφραξη των κόλπων. Ένα άλλο συστατικό στο μίγμα, το τζίντζερ, χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες για τη θεραπεία μιας ποικιλίας παθήσεων. Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της πίεσης και του πόνου που οφείλονται σε προβλήματα κόλπων. Τα μήλα και ο χυμός καρότου, υπόσχονται να καθαρίσουν τα ρινικά περάσματα για έναν καλύτερο ύπνο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε αυτό το ποτό. Καλή επιτυχία!

Credit: DavidWolfe

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας