5 φυσικοί τρόποι να κάνεις αποτρίχωση χωρίς να χρησιμοποιήσεις κερί ή ξυραφάκια.

Όλοι γνωρίζουμε τον πόνο και τον κόπο της αποτρίχωση και του ξυρίσματος. Είναι ένα βάσανο (κυριολεκτικά!). Μπορεί επίσης να είναι δαπανηρή και χρονοβόρα διαδικασία. Η Salon παραθέτει ένα απόσπασμα από το βιβλίο της «Απορρίπτεται: Η ιστορία της αποτρίχωσης», το οποίο δηλώνει ότι η μέση αμερικανική γυναίκα ξοδεύει 10.000 δολάρια και 2 ολόκληρους μήνες στο ξύρισμα στη διάρκεια της ζωής της. Η αποτρίχωση 1 ή 2 φορές το μήνα κατά τη διάρκεια της ζωής κοστίζει κατά μέσο όρο 23.000 δολάρια.

Η γυναίκες δεν είναι οι μόνες σε αυτή τη συνήθεια. Μια μελέτη του 2005 διαπίστωσε ότι περισσότερο από το 60 τοις εκατό των αμερικανών ανδρών αποτριχώνουν την περιοχή κάτω από το λαιμό. Θα εκπλαγείτε να μάθετε ότι η «εθελοντική αποτρίχωση» είναι σχετικά νέα μόδα. Είχε μεγάλη δημοτικότητα τη δεκαετία του 1920. Ωστόσο, φαίνεται ότι η τάση είναι εδώ για να μείνει.

Εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα με αυτούς τους 5 φυσικούς τρόπους για να αφαιρέσετε την τριχοφυΐα χωρίς αποτρίχωση ή ξύρισμα.

1. Τριμμένη βρώμη.

Για να φτιάξετε ένα μίγμα βρώμης, βάλτε 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεύρι βρώμης με 1 κουταλιά μέλι και 6-8 σταγόνες φρέσκο χυμό λεμονιού. Εφαρμόστε το στο δέρμα και αφήστε το να στεγνώσει για 15-20 λεπτά. Όταν στεγνώνει, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να κάνετε μασάζ στο τρίχωμα στο δέρμα. Τρίψτε προς την κατεύθυνση ανάπτυξης της τρίχας και αφαιρέστε τες απαλά . Πλύνετε το πρόσωπό σας και επαναλάβετε δύο φορές την εβδομάδα.

2. Παπάγια και κουρκουμάς

Αυτή η θεραπεία στο σπίτι απαιτεί λίγο προετοιμασία, αλλά αξίζει. Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε την ακατέργαστη παπάγια σε μικρούς κύβους και κάντε έναν παχύ, ζουμερό πολτό. Στη συνέχεια, προσθέστε ένα μικρό κομμάτι κουρκουμά. Ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί πλήρως ο κουρκουμάς. Βάλτε την πάστα στο δέρμα και αφήστε την να παραμείνει για 20 λεπτά και ξεπλύνετε το δέρμα σας με ζεστό νερό. Αν επαναλάβετε δύο φορές την εβδομάδα, η παπαΐνη στην παπάγια και η κουρκουμίνη στο κουρκουμά μπορεί να σταματήσουν την ανάπτυξη των τριχών.

3. Κουρκουμάς και ροδόνερο

Η εφαρμογή μιας παχιάς πάστας από τριμμένη ρίζα κουρκουμά και ροδόνερο μπορεί να είναι αποτελεσματική στην αφαίρεση των τριχών από τα πόδια, την πλάτη και τα χέρια. Αφήστε την πάστα να εισχωρήσει στο δέρμα για 15-20 λεπτά πριν την πλύνετε με ζεστό νερό.

4. Μάσκα αυγού

Ανακατέψτε το ασπράδι από ένα αυγό με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και 1/2 κουταλιού αλεύρι καλαμποκιού. Εφαρμόστε τη μάσκα στο πρόσωπο και αφήστε την να στεγνώσει για 15-20 λεπτά. Όταν είστε έτοιμοι, ξεκολλήστε αργά. Επαναλάβετε 3-4 φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

5. Βασιλικός και κρεμμύδι

Βάλτε 10-12 φύλλα βασιλικού και 2 κρεμμύδια μαζί σε ένα μπολ για να κάνετε μια πάστα. Εφαρμόστε την στο δέρμα και αφήστε την για 15-25 λεπτά πριν ξεπλύνετε με νερό. Επαναλάβετε 3-4 φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 1 μήνα για να αφαιρέσετε πλήρως τις τρίχες.

Credit: Remedydaily

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία