11 Χρήσιμες συμβουλές για να αποκτήσετε το σώμα των ονείρων σας!

11. Ρεαλιστικοί στόχοι

Ορίστε μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους στόχους. Βεβαιωθείτε ότι είναι ρεαλιστικοί και εφικτοί. Ορίστε μίνι στόχους που μπορείτε να φτάσετε σε σύντομο χρονικό διάστημα.

10. Καλό πρωινό και ελαφρύ βραδινό

Πρέπει να τρώτε πρωινό σαν βασιλιάς. Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που παραλείπουν το πρωινό, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο παχυσαρκίας. Επίσης, το ελαφρύ δείπνο θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε σαν μωρό και να επιταχύνετε το μεταβολισμό σας.

9. Μάθετε να αναγνωρίζετε το πότε πεινάτε πραγματικά

Γνωρίζατε ότι το σώμα μας συχνά μπερδεύει την πείνα με τη δίψα;

Όταν είμαστε αφυδατωμένοι, το σώμα μας λαμβάνει τα ίδια σήματα όπως όταν πεινάμε. Έτσι, εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την πρόσληψη υγρών. Όταν αισθάνεστε πεινασμένοι, να πίνετε πρώτα ένα ποτήρι νερό και να περιμένετε λίγα λεπτά, για να μην τρώτε περισσότερο από όσο χρειάζεστε.

8. Προσπαθείτε να τρώτε λίγο και πολλές φορές

Τα μεγάλα κενά μεταξύ των γευμάτων προκαλούν τρομερή πείνα. Τρώτε πολύ και πολύ γρήγορα επιτυγχάνοντας κορεσμό και τρώτε περισσότερο από ό, τι πραγματικά χρειάζεται το σώμα σας. Προσπαθείτε να μην παραλείπετε γεύματα και μειώστε τις μερίδες.

7. Μάθετε να μαγειρεύετε

Το φαγητό από έξω μπορεί να θεωρείται νόστιμο, αλλά είναι παχυντικό και ανθυγιεινό. Μάθετε να μαγειρεύετε υγιεινά και νόστιμα τα δικά σας γεύματα.

6. Φτιάξτε ένα πρόγραμμα

Φτιάξτε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και άσκησης, για να βρεθείτε πιο κοντά στο στόχο σας.

5. Ένοχα απολαυστικά φαγητά

Καμιά φορά έχουμε ανάγκη από ένα γλυκό. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να φάμε ένα κιλό παγωτό. Φάτε μια μικρή ποσότητα από την αγαπημένη σας απόλαυση και επιστρέψτε στο διαιτολόγιό σας.

4. Μειώστε τις μερίδες σας

Ένας καλός τρόπος να ξεγελάσετε τον εγκέφαλό σας και να αποφύγετε την υπερκατανάλωση, είναι να φάτε σε μικρό πιάτο. Η ίδια ποσότητα φαγητού φαίνεται μεγαλύτερη και νιώθετε ότι τρώτε περισσότερο.

3. Όλοι κάνουμε λάθη

Μην τα βάζετε με τον εαυτό σας σε στιγμές αδυναμίας. Είναι φυσιολογικό να υποκύπτουμε σε πειρασμούς. Ξεπεράστε το και γυρίστε στην υγιεινή διατροφή σας.

2. Σκεφτείτε θετικά

Όταν είστε απογοητευμένοι και νιώθετε ότι θέλετε να εγκαταλείψετε, σκεφτείτε τα θετικά πράγματα και τους στόχους που έχετε ήδη επιτύχει, ανεξάρτητα από το πόσο μικροί είναι. Καταγράψτε το στόχο σας κάθε μέρα, για να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας αυτά που θέλετε να πετύχετε.

1. Ελέγξτε το άγχος σας

Το άγχος είναι αντιπαραγωγικό για το σώμα σας, καθώς παράγει κορτιζόλη, μια ορμόνη που περιπλέκει πραγματικά την απώλεια βάρους. Επομένως, χαλαρώστε το μυαλό σας, διαβάστε ένα βιβλίο και προσπαθήστε να κάνετε πράγματα που σας αρέσουν.

Credit: BrightSide

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας