Δείτε ΠΩΣ θα απαλλαγείτε από τους πόνους στα πόδια χωρίς να επισκεφθείτε τον ορθοπεδικό σας. Εγγυημένα αποτελέσματα!

Μετά από μια κουραστική μέρα περπατήματος, υπάρχουν πολλές σπιτικές θεραπείες που μπορείτε να εφαρμόσετε για να ανακουφίσετε τον πόνο στα πόδια σας. Υπάρχουν και άλλες αιτίες για τον πόνο στα πόδια, καθώς περιλαμβάνουν την πελματιαία απονευρωσίτιδα, πλατυποδία, πόνο στη φτέρνα, και αχίλλεια τενοντίτιδα. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις γρήγορες λύσεις για πόδια που πονάνε.

Ξεκούραση

Ένα πολυάσχολο πρόγραμμα μπορεί να μην αφήνει περιθώριο να καθίσετε και να χαλαρώσετε, αλλά μερικές φορές είναι απαραίτητο για να ανακουφίσετε τον πόνο. Καθίστε, στηρίξτε τα πόδια σας, και εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποιήστε πάγο στην περιοχή για να μειώσετε τη φλεγμονή.

Πράσινο τσάι

Υπάρχουν πολλά φυτικές θεραπείες που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στο σπίτι. Για εσωτερικές εφαρμογές, λάβετε υπόψη την κατανάλωση του πράσινου τσαγιού. Τα αντιοξειδωτικά του μπορεί να βοηθήσυν στη μείωση της φλεγμονής.

Κουρκούμη

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκούμη μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου. Η κουρκούμη βοηθάει πολύ και στην ανακούφιση του οιδήματος. Μπορείτε να το καταναλώσετε μαζί με γάλα, φτιάχνοντας πρώτα μια πάστα με κουρκούμη σε σκόνη (1/4 φλιτζάνι) και νερό (1/2 φλιτζάνι). Προσθέστε μια μικρή ποσότητα της πάστας σε γάλα ή σε γιαούρτι.

Μασάζ

Μια σύσταση για την ανακούφιση του πόνου των ποδιών είναι να κάνετε μασάζ στα πόδια σας για να τονώσετε την κυκλοφορία του αίματος.

Epsom άλατα

Ενυδατώστε τα πόδια σας κάνοντας ζεστό ποδόλουτρο, μαζί με ένα ή δύο φλιτζάνια αλάτι Epsom για την ανακούφιση της φλεγμονής. Τα άλατα Epsom περιέχουν μαγνήσιο, το οποίο είναι γνωστό ότι είναι ένα φυσικό μυοχαλαρωτικό.

Πάτοι παπουτσιών

Ένα συχνά χρησιμοποιούμενο εργαλείο για την πρόληψη του πόνου στα πόδια είναι οι πάτοι. Υπάρχουν πολλά προϊόντα για να επιλέξετε, και μπορείτε να αγοράσετε συνήθως από φαρμακείο.

Διατάσεις

Οι διατάσεις σε μυς που πονάνε μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση του πόνου. Τεντώστε και λυγίστε τα πόδια σας για να τεντώσετε τους μυς. Μπορείτε, επίσης, να λυγίσετε τα δάχτυλα των ποδιών σας για να ανακουφίσετε τον πόνο.

Γαρυφαλέλαιο

Το γαρυφαλέλαιο είναι γνωστό ότι αντιμετωπίζει πολλά είδη πόνου, συμπεριλαμβανομένων και του πόνου των ποδιών. Μπορεί να αναμιχθεί με άλλο λάδι όπως ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο. Κάντε μασάζ με το λάδι στα πόδια σας αρκετές φορές την ημέρα.

Credit: Shareably

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας