Ξεχάστε το Ιπποφαές και το Γκότζι Μπέρι.. Η Υπερτροφή του μέλλοντος είναι το Γάλα Κατσαρίδας!

GettyImages-160018922.jpg

Ξεχάστε τη κινόα, τα γκότζι μπέρι, το λάδι καρύδας, το Ιππιφαές και το αβοκάντο, επειδή το μυστικό για ευζωΐα ίσως κρύβεται μέσα στις κατσαρίδες.

Σύμφωνα με μια επιστημονική ομάδα της Ινδίας, το γάλα προερχόμενο από κατσαρίδες είναι κατά τέσσερις φορές πιο θρεπτικό από το αγελαδινό γάλα και περιέχει μια μοναδική μορφή πρωτεϊνών.

Το γάλα παράγεται από ένα συγκεκριμένο είδος εντόμου, το σκαθάρι-κατσαρίδα του Ειρηνικού Ωκεανού, το μοναδικό είδος που γεννάει ζωντανά τα μικρά του και δεν εναποθέτει αυγά.

Το σκαθάρι-κατσαρίδα εκκρίνει ένα είδος γάλακτος που περιέχει πρωτεϊνικούς κρυστάλλους για να θρέψει τα έμβρυα του πριν γεννηθούν.

‘Οι κρύσταλλοι είναι σαν μια ολοκληρωμένη τροφή, έχουν πρωτεϊνες, λιπαρά και σάκχαρα. Αν δείτε την αλληλουχία των πρωτεϊνών, έχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, ‘ δήλωσε στο Times της Ινδίας, ο συγγραφέας της μελέτης, ο Sanchari Banerjee.

Η πρωτεΐνη έχει και άλλα πλεονεκτήματα, όπως το γεγονός ότι απελευθερώνει αργά ενέργεια για μια μακρά χρονική περίοδο. Οι επιστήμονες που έκαναν την ανακάλυψη πιστεύουν ότι το γάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα πρωτεΐνης στο μέλλον.

Οι επιστήμονες προσπαθούν να αντιγράψουν τη σύνθεση των κρυσταλλικών πρωτεϊνών στο εργαστήριο, καθώς δε θα ήταν αποτελεσματικό να παραχθεί κανονικό γάλα προερχόμενο από κατσαρίδες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επιστήμονες συνιστούν την κατανάλωση εντόμων. Πέρυσι μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ανακάλυψε ότι η κατανάλωση εντόμων, όπως οι κατσαρίδες, μπορεί να προσφέρει παραπάνω ποσότητα πρωτεΐνης από το κόκκινο κρέας.

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Η επιστήμη μίλησε: Τα παιδιά κληρονομούν τα περισσότερα γονίδιά τους από τη γιαγιά τους

Δύο Νέοι Από Το Ρέθυμνο Αποφοίτησαν Πρώτοι Από Την Ιατρική Σχολή Του Πανεπιστημίου Κρήτης

Είναι Μόλις 13 Ετών Και Την Δέχθηκαν Στην Ιατρική Σχολή: «Μαμά, Τα Κατάφερα!»