Δύο Νέοι Από Το Ρέθυμνο Αποφοίτησαν Πρώτοι Από Την Ιατρική Σχολή Του Πανεπιστημίου Κρήτης

Δυο παιδιά από το Ρέθυμνο,νέοι επιστήμονες πλέον,βραβεύτηκαν ως οι απόφοιτοι της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης με την μεγαλύτερη βαθμολογία.

Είναι ο Φίλιππος Νικητάκης και ο Χρήστος Σπυνθουράκης.Την προηγούμενη Παρασκευή έγινε η ορκωμοσία και η απονομή πτυχίων σε 120 συνολικά φοιτητές.Παράλληλα,έγινε η απονομή του «Βραβείου Αριστείας» από τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου στους πρώτους σε βαθμολογία από τους 120 αποφοίτους,δηλαδή στον Φίλιππο και τον Σπύρο.

Στην συνέχεια,στους δυο νέους έγινε και η απονομή των βραβείων από τη δωρεά της Ελισάβετ Καραμίντζου(το ίδιο βραβείο απονεμήθηκε και στον Κυριάκο Λεφάκη από τα Χανιά ως ο τρίτος με την καλύτερη βαθμολογία ).Το συγκεκριμένο βραβείο θεσπίστηκε από τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου Κρήτης και ο απονέμεται στους τρεις πρώτους σε βαθμολογία πτυχιούχους κάθε Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.Απονέμεται για πρώτη φορά φέτος εις μνήμην της Ελισάβετ Καραμίντζου, το γένος Παπουτσιδάκη με καταγωγή από τα Ακούμια Ρεθύμνου, η οποία άφησε στην διαθήκη της ως κληροδότημα στο Πανεπιστήμιο χρηματικό ποσό των 100.000 ευρώ.

Ο Χρήστος Σπυνθουράκης είναι αυτός που κατά την ορκωμοσία απήγγειλε τον όρκο στην στην Αρχαία Ελληνική γλώσσα ενώ ο Φίλιππος Νικητάκης τον απήγγειλε στην Δημοτική γλώσσα.

Ο Φίλιππος και ο Χρήστος ήταν συμμαθητές από το 1ο ΓΕ.Λ Ρεθύμνου.Μαζί εισήχθησαν στην Ιατρική Σχολή το 2016 και μαζί αποφοίτησαν ,μετά την 6ετία σπουδών,με ισοβαθμία,μαζί βραβεύτηκαν ως πρώτοι.

Συγχαίρουμε τους δυο νέους μας επιστήμονες.Εκτός από τους γονείς τους, τους καμαρώνουμε και χαιρόμαστε όλοι για την επιτυχία τους.Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία με πολλές επιτυχίες στην Ιατρική επιστήμη που επέλεξαν να υπηρετήσουν.

Related posts

Σάλος με σχολείο των Τρικάλων: Μαθητές δεν γύρισαν το κεφάλι τους στους επισήμους στην παρέλαση

Χίος: Ύψωσαν στο νησί τη μεγαλύτερη Ελληνική σημαία προκαλώντας δέος και συγκίνηση

«Λύνει» τη σιωπή του ο πρώην πεθερός της Ρούλας Πισπιρίγκου: «Ο γιος μου έκλαιγε, εκείνη ήταν στον κόσμο της»