Ανακάλυψη ΣΟΚ από τους Επιστήμονες! Ο Εγκέφαλος του Ανθρώπου συνεχίζει να λειτουργεί ακόμα και 10 Λεπτά μετά το Θάνατό του

cadaver, dead male body in morgue on steel table. Corpse. Autopsy concept. 3d rendering.; Shutterstock ID 568569208

Η ζωή μπορεί να συνεχιστεί ακόμα και μετά τον θάνατο, σαν μια κατάσταση ύπνου.

Οι γιατροί έχουν βρει επιστημονικές αποδείξεις, ότι κάποιοι ανθρώπινοι εγκέφαλοι συνεχίζουν να δουλεύουν όταν είναι κλινικά νεκροί.

Ένας ασθενής παρουσίασε επίμονη δραστηριότητα εγκεφάλου, μέχρι και δέκα λεπτά αφού η καρδιά του είχε σταματήσει. Τα κύματα του εγκεφάλου του, είχαν τη μορφή που συνήθως παίρνουν κατά τη διάρκεια του βαθύ ύπνου.

Οι γιατροί μιας Καναδικής μονάδας εντατικής θεραπείας, χαρακτήρισαν την υπόθεση έκτακτη και ανεξήγητη.

Οι ερευνητές του Πανεπιστήμιου του Δυτικού Οντάριο στον Καναδά, αξιολόγησαν τα ηλεκτρικά ερεθίσματα στον εγκέφαλο σε σχέση με τον χτύπο της καρδιάς κάποιων ατόμων, μετά την αφαίρεση της θεραπείας που υποστήριζε τις ζωές τους.

Βρήκαν ότι, η αδράνεια του εγκεφάλου προηγείται της διακοπής της καρδιάς, τρεις στις τέσσερις περιπτώσεις.

Ωστόσο, μία στις τέσσερεις περιπτώσεις, ο εγκέφαλος του ασθενούς συνεχίζει να δουλεύει και μετά το σταμάτημα της καρδιάς.

«Σε έναν ασθενή, οι εξάρσεις των δέλτα κυμάτων συνεχίστηκαν μετά την παύση του καρδιακού ρυθμού και της αρτηριακής πίεσης του αίματος (ABP)», είπαν οι ερευνητές.

Υπήρχαν σημαντικές διαφορές στην ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου, μεταξύ της περιόδου των 30 λεπτών πριν και την περίοδο των 5 λεπτών μετά το σταμάτημα της καρδιάς.

«Είναι δύσκολο να τοποθετήσουμε μια φυσιολογική βάση γι’ αυτή τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, δεδομένου ότι αυτό συμβαίνει μετά από παρατεταμένη απώλεια της κυκλοφορίας», σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας.

Οι καταγραφές των εγκεφάλων των τεσσάρων ασθενών ήταν πολύ διαφορετικές, γεγονός που υποδηλώνει ότι όλοι βιώνουμε τον θάνατο με μοναδικό τρόπο.

Το πείραμα θέτει δύσκολα ερωτήματα, σχετικά με το πότε κάποιος είναι νεκρός και ως εκ τούτου, το πότε είναι ιατρικά και ηθικά σωστό να τα χρησιμοποιούνται τα όργανά του για δωρεά.

Πολλοί άνθρωποι που επιβίωσαν μετά από καρδιακή προσβολή, αναφέρουν ότι είχαν μια υπερκόσμια εμπειρία, ενώ ήταν «κλινικά» νεκροί.
Ωστόσο, οι επιστήμονες λένε ότι είναι πάρα πολύ νωρίς για να μιλάμε για το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την εμπειρία μετά τον θάνατο, ιδίως αν ληφθεί υπόψη ότι παρατηρήθηκε μόνο σε έναν ασθενή.

Το 2013, ένα παρόμοιο φαινόμενο ερευνήθηκε σε πειράματα με αρουραίους, των οποίων οι καρδιές είχαν σταματήσει.

Η έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε στα περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, αποκάλυψε ότι οι αρουραίοι είχαν έκρηξη δραστηριότητας του εγκεφάλου, ένα λεπτό μετά τον αποκεφαλισμό.

Το μοτίβο της δραστηριότητας, ήταν παρόμοιο με αυτό που παρατηρείται όταν τα ζώα είναι πλήρως συνειδητά, με σήματα μέχρι και οκτώ φορές ισχυρότερα.

Οι ερευνητές δήλωσαν, ότι η ανακάλυψη ότι ο εγκέφαλος είναι ιδιαίτερα ενεργός στα τελευταία δευτερόλεπτα μετά το σταμάτημα της καρδιάς, δείχνει ότι το φαινόμενο έχει μια φυσική, παρά πνευματική φύση.

Οι εμπειρίες που αποκτώνται κοντά στο θάνατο, πρέπει να έχουν τις ρίζες τους στην ψυχή.

Κάτι συμβαίνει στο χείλος του θανάτου, που ωθεί το συνειδητό εγκέφαλο σε ένα υψηλό επίπεδο διέγερσης, προκαλώντας ενδεχομένως τα οράματα και τις αισθήσεις που συνδέονται με τις επιθανάτιες εμπειρίες (NDEs).

Αυτές, περιλαμβάνουν ταξίδι μέσα από ένα τούνελ που βγάζει σε ένα έντονο φως, διαχωρισμό από το σώμα, τα άτομα βλέπουν τους αγαπημένους τους ή αγγέλους και υποβάλλονται σε κάποιου είδους κρίση για «επανεξέτασης της ζωής».

Κάποια άτομα μετά από αυτή την εμπειρία, μεταμορφώνονται σε άτομα με εντελώς αλλαγμένη προοπτική για τη ζωή, ή μια νέα πίστη και θρησκεία.

Αλλά πολλοί επιστήμονες πιστεύουν, ότι επιθανάτιες εμπειρίες δεν είναι τίποτα περισσότερο από ψευδαισθήσεις, που προκαλούνται από την επίδραση του εγκεφάλου που παύει να λειτουργεί.

Credit: DailyMail

Related posts

Η επιστήμη μίλησε: Τα παιδιά κληρονομούν τα περισσότερα γονίδιά τους από τη γιαγιά τους

Δύο Νέοι Από Το Ρέθυμνο Αποφοίτησαν Πρώτοι Από Την Ιατρική Σχολή Του Πανεπιστημίου Κρήτης

Είναι Μόλις 13 Ετών Και Την Δέχθηκαν Στην Ιατρική Σχολή: «Μαμά, Τα Κατάφερα!»