Βγάζετε Σπυράκια στο Σώμα σας και Δεν γνωρίζετε τον Λόγο; Δείτε ΤΙ σημαίνει αυτό για την Υγεία σας και ΠΩΣ να το Αντιμετωπίσετε!

Η ακμή, έχει συνδεθεί ως πρόβλημα των εφήβων. Μερικές φορές όμως, η ακμή συνεχίζει να ταλαιπωρεί ορισμένα άτομα ακόμα και στην ενήλικη ζωή τους. Συνήθως οι ανεπιθύμητες κύστες εμφανίζονται στο πρόσωπο, μερικές φορές όμως και κυρίως τους κρύους μήνες, εμφανίζονται και σε άλλα μέρη του σώματος.

Ένα σπυράκι στο πηγούνι, για τις κοπέλες μπορεί να σημαίνει ότι βρίσκονται στις δύσκολες μέρες του μήνα. Όταν εμφανιστεί όμως σε κάποιο άλλο μέρος του σώματος, ίσως το σώμα σας να θέλει να σας πει κάτι σχετικά με τις συνήθειές σας.

Επειδή είναι σημαντικό να ακούμε το σώμα μας, δείτε παρακάτω τι θα μπορούσε να σημαίνει αν βγάλετε σπυράκια στα παρακάτω μέρη του σώματος:

1. Πλάτη

Όταν εμφανίζεται ακμή στην πλάτη, είναι το χειρότερο πράγμα για το καλοκαίρι και την ανάδειξη των μαγιό.

Η ακμή στην πλάτη, μπορεί να εμφανιστεί σε πολλές διαφορετικές μορφές. Μπορεί να εμφανιστούν από μικρά σπιθουράκια, μέχρι μεγάλες κύστες. Τα σπυράκια, εμφανίζονται για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης προϊόντων με βάση το λάδι, όπως είναι πολλά αντηλιακά, ή ακόμη λόγω της μεταφοράς σακιδίων και φορώντας στενά ρούχα.

Για να απαλλαγείτε από αυτά, αρχικά κόψτε τις κακές συνήθειες και ύστερα επισκεφτείτε ένα φαρμακείο. Τα προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ κάνουν καλή δουλειά σε αυτή την περίπτωση.

2. Κεφάλι

Τα σπυράκια σε αυτό το σημείο μπορεί να μην φαίνονται πολύ, ωστόσο είναι ενοχλητικά και πονάνε.

Οι ειδικοί πιστεύουν, ότι η ακμή στο τριχωτό της κεφαλής προκαλείται είτε λόγω διαφόρων προϊόντων για τα μαλλιά, είτε από περιβαλλοντικές συνθήκες όπως για παράδειγμα είναι η ζέστη, είτε πολύ συχνά, λόγω πιτυρίδας. Η πιτυρίδα, επηρεάζει την παραγωγή λαδιού σε αυτό το μέρος του σώματος, προκαλώντας μερικές φορές σπυράκια.

Για να απαλλαγείτε από αυτά, εστιάστε στη χρήση προϊόντων που φέρουν την ένδειξη «non-comedogenic» και αγοράζετε σαμπουάν και conditioner, που είναι κατά της πιτυρίδας.

3. Ποπός

Η ακμή στον ποπό, εμφανίζεται συνήθως λόγω ζέστης και υγρασίας. Συμβαίνει, όταν η υγρασία παγιδεύεται μεταξύ των στενών στρωμάτων στα ρούχα. Θα μπορούσε να εμφανιστεί λόγω χρήσης προϊόντων που έχουν βάση το λάδι ή ακόμη και λόγω απορρυπαντικών που περιέχουν αλλεργιογόνα.

Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να φοράτε πιο χαλαρά εσώρουχα που αφήνουν το δέρμα να αναπνέει. Αυτό θα μειώσει τον ιδρώτα και θα σας απαλλάξει από τα ανεπιθύμητα σπυράκια.

Credit: TipHero

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας