9 Μυστικά Ομορφιάς για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα που ΚΑΘΕ γυναίκα πρέπει να γνωρίζει!

Γνωρίζουν πώς να δείχνουν κατά 50-30 χρόνια νεότερες, το δέρμα τους ακτινοβολεί υγεία. Ακόμα και για τους άνδρες υπάρχουν ειδικά καλλυντικά και ξέρουν πολλά κόλπα για να φαίνονται πάντα τέλειοι.

Θαυμάζουμε την ομορφιά και την εφευρετικότητα των γυναικών και ανδρών από την Κορέα και μοιραζόμαστε μαζί σας τα μυστικά τους.

Κανόνας 10 δευτερολέπτων

Για να φαίνεται το δέρμα καθαρό, υγιές και φρέσκο, εφαρμόστε την ενυδατική κρέμα 10 δευτερόλεπτα μετά την έξοδο από το ντους.

Τι συμβαίνει: οι πόροι ανοίγουν κατά τη διάρκεια του ντους και η κρέμα απορροφάται γρήγορα.

Μασάζ προσώπου με ζεστή πετσέτα

Μια πετσέτα εμποτισμένη σε ζεστό νερό καλύπτει το καθαρό πρόσωπο και γίνεται απαλό μασάζ κατά μήκος των γραμμών του προσώπου. Μετά από 15 λεπτά, η πετσέτα απομακρύνεται και εφαρμόζεται στο δέρμα φυσικό ενυδατικό έλαιο.

Τι συμβαίνει: Αυτή η διαδικασία επιταχύνει την κυκλοφορία του αίματος, ανοίγει τους πόρους και βοηθά το δέρμα να αναπνέει.

Jamsu

Ένας ασυνήθιστοw τρόπο για να διορθώσετε γρήγορα το make-up και να κάνετε το δέρμα απαλό και ματ. Αρχικά εφαρμόζεται μέικαπ, μπόλικη πούδρα και στη συνέχεια το πρόσωπο βυθίζεται σε ένα μπολ με κρύο νερό για 15-30 δευτερόλεπτα.

Τι συμβαίνει: η πούδρα εφαρμόζει τέλεια στο πρόσωπο, δίνοντας στο δέρμα μια βελούδινη όψη.

Αφρός ξυρίσματος κατά της ακμής

Σε καθαρό πρόσωπο εφαρμόζεται αφρός, κάνετε ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλά σας και αφήνετε να δράσει για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια το ξεπλένετε. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται 1-2 φορές την εβδομάδα.

Τι συμβαίνει: οι γυναίκες της Κορέας πιστεύουν ότι ο αφρός ξυρίσματος των ανδρών ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αντιμετωπιστούν τα σπυράκια, καθώς έχει αντισηπτικές ιδιότητες.

Μάσκα προσώπου με φύκια

Τα φύκια Nori χρησιμοποιούνται ως θρεπτική μάσκα για το πρόσωπο. Αρκούν μερικά φύλλα από φύκια, βάλτε τα σε ζεστό νερό και εφαρμόστε στο πρόσωπο για 15 λεπτά.

Τι συμβαίνει: τα φύκια είναι πλούσια σε βιταμίνες και συστατικά που φροντίζουν την επιδερμίδα, έχουν ισχυρές αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Αλμυρό τόνερ προσώπου

Η συνταγή για τόνερ για λιπαρό δέρμα είναι απλή: Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, και ανακατέψτε καλά. Σκουπίστε το δέρμα με ένα βαμβάκι βουτηγμένο σε αυτό το τόνερ, μετά από κάθε καθαρισμό του προσώπου.

Τι συμβαίνει: Το θαλασσινό αλάτι καθαρίζει το δέρμα, σταδιακά εξαλείφει τα μαύρα στίγματα και καταπραΰνει τις φλεγμονές. Το πρόσωπο φαίνεται φρέσκο, οι πόροι κλείνουν. Αποφύγετε πληγές και ανοιχτά τραύματα.

Έμπλαστρα κατά της ακμής

Μία εφεύρεση που έχει γίνει πολύ δημοφιλής: μικροσκοπικά αυτοκόλλητα έμπλαστρα, αόρατα πάνω στο δέρμα και κάτω από το μακιγιάζ, που προσφέρουν ανακούφιση από τα σπυράκια μέσα σε 1-2 ημέρες. Πωλούνται και στο Διαδίκτυο.

Τι συμβαίνει: χάρη σε μια ειδική αντισηπτική επίστρωση στα αυτοκόλλητα έμπλαστρα, θεραπεύουν τα σπυράκια σε χρόνο ρεκόρ – στις περισσότερες περιπτώσεις μόνο σε μια νύχτα.

Γάλα σόγιας

Στην Ασία, το γάλα σόγιας χρησιμοποιείται ενεργά στα καλλυντικά. Μία από τις παλαιότερες και απλές συνταγές: μουσκέψτε μια γάζα σε γάλα σόγιας και αφήστε την σε καθαρό πρόσωπο για 15-20 λεπτά. Επαναλάβετε 1-2 φορές την εβδομάδα.

Τι συμβαίνει: τα συστατικά της σόγιας βοηθούν στην ομαλοποίηση των σμηγματογόνων αδένων, αναζωογονούν και θρέφουν το δέρμα.

Κουκούλια μεταξοσκώληκα

Τα κουκούλια μεταξοσκώληκα χρησιμοποιούνται εδώ και αιώνες ως μια φυσική θεραπεία για βαθύ καθαρισμό του δέρματος. Τα τοποθετούν στα δάχτυλα του δείκτη, και κάνουν μασάζ σε καθαρό δέρμα για 10-15 λεπτά. Πωλούνται και στο Διαδίκτυο.

Τι συμβαίνει: τα κουκούλια απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα και διεγείρουν την αναγέννηση του δέρματος, απαλύνουν την επιδερμίδα και καταπολεμούν τα σπυράκια και συσφίγγουν τους πόρους.

Credit: Adme

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία