9 συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να αναγεννήσετε τα εγκεφαλικά σας κύτταρα και να ΜΗΝ πάθετε Αλτσχάιμερ στα γεράματα

Δεν είναι μυστικό ότι οι εγκέφαλοί μας τείνουν να επιβραδύνονται καθώς γερνάμε. Μετά την ηλικία των 25 ετών, αρχίζουμε να χάνουμε φυσιολογικά τα εγκεφαλικά μας κύτταρα. Τα καλά νέα είναι, ότι οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει ότι μπορείτε να αναπτύξετε νέα κύτταρα του εγκεφάλου καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής σας. Υπάρχουν πολλές συνήθειες που μπορείτε να υιοθετήσετε, για να προωθήσετε την ανάπτυξη νέων κυττάρων και να διατηρήσετε τον εγκέφαλό σας σε καλή λειτουργία.

Εδώ είναι εννέα συνήθειες που σας βοηθούν να αναγεννήσετε εγκεφαλικά κύτταρα:

1. Να τρώτε blueberries

Τα blueberries είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Περιέχουν επίσης ένα φλαβονοειδές που ονομάζεται βαφή ανθοκυανίνη, το οποίο είναι υπεύθυνο για τον μπλε χρωματισμό τους. Η βαφή ανθοκυανίνης έχει την ικανότητα να παράγει νέους νευρώνες στον εγκέφαλο.

2. Άσκηση

Η τακτική άσκηση αντοχής όπως είναι το τζόγκινγκ, μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη νέων κυττάρων του εγκεφάλου. Η άσκηση αντοχής διεγείρει την παραγωγή μιας πρωτεΐνης γνωστής ως FNDC5. Αυτή η πρωτεΐνη διεγείρει την παραγωγή μιας άλλης πρωτεΐνης στον εγκέφαλο, γνωστή ως BDNF, η οποία προάγει την ανάπτυξη νέων νεύρων και συνάψεων.

3. Να τρώτε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε ωμέγα-3, συμβάλλουν στην ανάπτυξη των νευρώνων. Προσθέστε αβοκάντο, λιναρόσπορο, τσάι, καρύδια και ελαιόλαδο στη διατροφή σας.

4. Πίνετε πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι δεν είναι μόνο γεμάτο με αντιοξειδωτικά, αλλά περιέχει επίσης μια ένωση γνωστή ως epigallocatechin gallate ή EGCG. Η EGCG σχετίζεται με την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων.

5. Περνάτε χρόνο σε εξωτερικούς χώρους

Η έκθεση του δέρματός σας στο φυσικό ηλιακό φως, επιτρέπει στο σώμα σας να παράγει βιταμίνη D. Η βιταμίνη D αυξάνει τα επίπεδα του BDNF στον εγκέφαλό σας – μια πρωτεΐνη που διεγείρει την ανάπτυξη νέων νεύρων και συνάψεων.

6. Προσθέστε κουρκούμη στη διατροφή σας

Μελέτες υποδηλώνουν ότι η κουρκούμη μπορεί να συμβάλει στην αναγέννηση ενός κατεστραμμένου εγκεφάλου και μπορεί να είναι εξαιρετικά ευεργετική για τη θεραπεία των νευρολογικών διαταραχών.

7. Κρατήστε τον εαυτό σας ενεργό

Κρατώντας τον εγκεφάλου σας διεγερμένο, αυξάνει τη διαδικασία με την οποία παράγονται οι νευρώνες. Η εκμάθηση μιας νέας δεξιότητας, η αλληλεπίδραση με άλλους

8. Να τρώτε μαύρη σοκολάτα

Η μαύρη σοκολάτα περιέχει αντιοξειδωτικά και φλαβονοειδή. Έτσι, μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε νέους νευρώνες!

9. Δοκιμάστε την διαλείπουσα νηστεία

Μερικές μελέτες έχουν δείξει, ότι η διαλείπουσα νηστεία μπορεί να μειώσει σημαντικά τις επιπτώσεις της γήρανσης στον εγκέφαλο. Έχει αντιφλεγμονώδη δράση στο σώμα και διεγείρει την ανάπτυξη νέων εγκεφαλικών κυττάρων.

Credit: DavidWolfe

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας