5+1 Σπιτικές θεραπείες για να εξαφανίσετε σε χρόνο μηδέν τις μαύρες σακούλες κάτω από τα μάτια σας!

Μερικοί άνθρωποι, εμφανίζουν πιο έντονα από άλλους μαύρους κύκλους ή πρήξιμο στα μάτια τους.

Η κόπωση, η έλλειψη ύπνου και το άγχος, είναι από τους συνηθέστερους παράγοντες που εμφανίζουν αυτά τα σημάδια κάτω από τα μάτια. Με την πάροδο του χρόνου, οι σακούλες αρχίζουν να αποθηκεύουν λίπος και υγρό, πράγμα που οδηγεί σε φλεγμονή που με τη σειρά της, κάνει τους μαύρους κύκλους να γίνονται πιο αισθητοί.

Υπάρχουν επίσης και άλλοι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη αυτού του προβλήματος: γενετικοί παράγοντες, αλλεργίες, παρενέργειες που προκαλούνται από την κατανάλωση ορισμένων ναρκωτικών.

Είναι πολύ σημαντικό να αντιμετωπίζετε έγκαιρα τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες, γιατί αν δεν αντιμετωπιστούν νωρίς, θα μπορέσουν να εξαλειφθούν μόνο με χειρουργική επέμβαση.

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα προϊόντα και θεραπείες που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξαλείψετε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες.

Ωστόσο, σας συνιστούμε να αντιμετωπίζετε το πρόβλημα με σπιτικές συνταγές που είναι απολύτως φυσικές και ασφαλείς στη χρήση. Επιπλέον, είναι πολύ εύκολο να προετοιμαστούν.

Φυσικές θεραπείες για την γρήγορη αφαίρεση των μαύρων κύκλων:

1. Γλυκιά πατάτα

Το άμυλο της πατάτας έχει ιδιότητες λεύκανσης. Αυτό το λαχανικό έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό και μπορεί να ενυδατώσει το δέρμα σας και να καταπολεμήσει τη φλεγμονή.

Για να εξαλειφθούν οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες, πρέπει να κόψετε μια πατάτα σε φέτες πάχους 1,5 cm και να τις τοποθετήσετε στο ψυγείο για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, εφαρμόστε τες στα βλέφαρα και τις σακούλες σας και αφήστε τες να παραμείνουν εκεί για 15 λεπτά.

2. Αγγούρια

Το αγγούρι έχει ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να προσφέρει εκπληκτικά αποτελέσματα όταν εφαρμόζεται τοπικά.

Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να κόψετε φέτες αγγουριού 0,5 εκατοστών και να τις τοποθετήσετε στα μάτια σας μέχρι να θερμανθούν. Στη συνέχεια, ανανεώστε τες με νέες φέτες. Επαναλάβετε αυτό για 20 λεπτά και θα παρατηρήσετε αμέσως βελτίωση.

3. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει την ικανότητα να αποτρέπει την κατακράτηση υγρών, την εξάλειψη των τοξινών από το σώμα και την πρόληψη της φλεγμονής. Συνίσταται να πίνετε 2 φλιτζάνια πράσινο τσάι την ημέρα: 1 το πρωί και 1 το βράδυ.

Μπορείτε επίσης να βουτήξετε δύο σακουλάκια πράσινου τσαγιού μέσα σε λίγο ζεστό νερό και όταν ζεσταθούν, να αφαιρέσετε την περίσσεια νερού και να εφαρμόστε τα σακουλάκια στα μάτια σας.

4. Αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα

Αρχικά, πρέπει να τοποθετήσετε το γάλα στο ψυγείο. Όταν κρυώσει, βρέξτε με αυτό 2 κομματάκια βαμβάκι και τοποθετήστε τα στα βλέφαρα και τις σακούλες σας. Αφήστε τα εκεί για 15 λεπτά, στη συνέχεια ξεπλύνετε με κρύο νερό.

5. Μήλα

Τοποθετήσετε ένα μήλο στο ψυγείο και όταν γίνει πολύ κρύο, αναμίξτε το μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βρώμη, μέχρι να σχηματίσει μια παχιά πάστα. Καλύψτε το πρόσωπό σας με αυτό και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε με κρύο νερό.

Τα μήλα έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν τους μύες, γι’ αυτό και θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε το κουρασμένο και τεταμένο πρόσωπο σας μετά από μια κουραστική μέρα.

Μερικές συμβουλές

  • Είναι πολύ σημαντικό ο ύπνος σας να είναι ποιοτικός και να ξεκουράζεστε. Η κόπωση θεωρείται η κύρια αιτία αυτού του προβλήματος. Έτσι, αν δεν ξεκουράζεστε και δεν χαλαρώνετε, δεν θα μπορέσετε να εξαλείψετε τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες.
  • Βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε οτιδήποτε προωθεί την κατακράτηση υγρών, όπως η κατανάλωση αλατιού και η σωματική αδράνεια.
  • Πίνετε άφθονο νερό, τουλάχιστον 2 λίτρα την ημέρα. Ένα σώμα που είναι καλά ενυδατωμένο μπορεί να απελευθερώσει εύκολα τις τοξίνες, να βελτιώσει την υγεία του δέρματος και να αποτρέψει την κατακράτηση υγρών. Αυτό θα εξαλείψει τους μαύρους κύκλους σας γρήγορα και αποτελεσματικά.
  • Να καταναλώνετε διουρητικά τρόφιμα όπως είναι το πράσινο τσάι, τα σπαράγγια κ.λ.π.
  • Προσπαθήστε να προστατεύετε το πρόσωπό σας από την έκθεση στον ήλιο και να το ενυδατώνετε σωστά.
  • Τα καλλυντικά μπορούν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις και να προκαλέσουν φλεγμονή γύρω από τα μάτια σας.
  • Να αποφεύγετε τη συνήθεια να τρίβετε τα μάτια σας συνεχώς. Πολλοί άνθρωποι το κάνουν τακτικά κάθε μέρα και δεν το καταλαβαίνουν. Το τρίψιμο των ματιών μπορεί να ερεθίσει και να βλάψει τους λεπτούς ιστούς γύρω από τα μάτια σας.

Credit: Healthandhealthyliving

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία