10 Πανίσχυρα Tips για να αποκτήσετε Μακριές και Εντυπωσιακές Βλεφαρίδες, μέσα σε μόλις έναν Μήνα!

Σας παρουσιάζουμε 10 τρόπους για να μακρύνετε τις βλεφαρίδες σας χωρίς ακριβές θεραπείες:

1. Χτένισμα

Γιατί λειτουργεί: Το χτένισμα συμβάλλει στην ροή του αίματος και ενεργοποιεί την ανάπτυξη των τριχών.

Τι πρέπει να κάνετε: Χρησιμοποιήστε ένα ειδικό βουρτσάκι ή ένα καλά πλυμένο βουρτσάκι παλιάς μάσκαρα. Ρίξτε μερικές σταγόνες ελαίου βιταμίνης Ε και χτενίστε τις βλεφαρίδες σας ως τις άκρες για 5 λεπτά, 2 φορές τη μέρα.

9. Έλαια

Γιατί λειτουργεί: Το καστορέλαιο, το έλαιο καρύδας και το ελαιόλαδο περιέχουν λιπαρά οξέα τα οποία θρέφουν τους θύλακες των τριχών και διατηρούν τις βλεφαρίδες υγιείς.

Τι πρέπει να κάνετε: Ρίξτε μια σταγόνα ελαίου σε ένα καθαρό βουρτσάκι ή στο δάχτυλο σας και απλώστε το στις βλεφαρίδες σας πριν πέσετε για ύπνο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα έλαιο ή να αναμίξετε περισσότερα.

8. Βαζελίνη

Γιατί λειτουργεί: Η βαζελίνη ανακουφίζει και ενυδατώνει τις ξηρές βλεφαρίδες.

Τι πρέπει να κάνετε: Απλώστε στις βλεφαρίδες σας βαζελίνη με ένα βουρτσάκι ή με το δάχτυλο πριν πέσετε για ύπνο. Αποφύγετε την επαφή με τα μάτια. Πλύντε το πρόσωπο σας το πρωί.

7. Καλή διατροφή

Πρωινό – Μεσημεριανό
Σνακ – Δείπνο

Γιατί λειτουργεί: Η έλλειψη βιταμινών μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών και βλεφαρίδων.

Τι πρέπει να κάνετε: Καταναλώστε περισσότερη πρωτεΐνη, βιταμίνες και τρόφιμα με λιπαρά οξέα: καρύδια, κρέας, ψάρια, αβγά, φρούτα και λαχανικά.

6. Πράσινο τσάι

Γιατί λειτουργεί: Το πράσινο τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά και βιταμίνες και γι’αυτό χρησιμοποιείται σε καλλυντικά και σε θεραπείες απώλειας μαλλιών.

Τι πρέπει να κάνετε: Φτιάξτε ένα δυνατό φλιτζάνι τσάι, αφήστε το να κρυώσει και απλώνετε το με βαμβάκι στις βλεφαρίδες σας 2 φορές τη μέρα.

5. Αλόη

Γιατί λειτουργεί: Ο χυμός και η σάρκα της αλόης είναι καλά για την ενδυνάμωση και την θρέψη των τριχών.

Τι πρέπει να κάνετε: Πάρτε ένα φρέσκο φύλλο αλόης, βγάλτε μερικές σταγόνες χυμού και απλώστε τον στις βλεφαρίδες. Αφήστε το όλο το βράδυ και πλύντε το πρόσωπο σας το πρωί. Για να ενισχύσετε την επίδραση, ανακατέψτε το τζελ με καστορέλαιο ή ελαιόλαδο.

4. Μασάζ

Γιατί λειτουργεί: Το μασάζ βελτιώνει την θρέψη των βλεφαρίδων και ενεργοποιεί την ανάπτυξη τους.

Τι πρέπει να κάνετε: Πλύντε τα χέρια σας. Ρίξτε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας στα δάχτυλα σας και κάντε μασάζ στα βλέφαρα και τις βλεφαρίδες για 5 λεπτά. Επαναλάβετε την διαδικασία αρκετές φορές την εβδομάδα.

3. Μάσκα αβγού

Γιατί λειτουργεί: Τα αβγά περιέχουν βιοτίνη και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλλουν στην ενδυνάμωση των τριχών και των βλεφαρίδων και αποτρέπουν την απώλεια τους.

Τι πρέπει να κάνετε: Ανακατέψτε 1 αβγό και 1 κουταλιά γλυκερίνης ή βαζελίνης. Απλώστε το μίγμα στις βλεφαρίδες σας. Επαναλάβετε την διαδικασία 3 φορές την εβδομάδα για αρκετούς μήνες.

2. Καθαρισμός

Γιατί λειτουργεί: Το να αφήνετε μάσκαρα στις βλεφαρίδες σας πριν πέσετε για ύπνο ισούται με το να αφήνετε λακ στα μαλλιά. Αν οι βλεφαρίδες σας αγγίξουν το μαξιλάρι, μπορεί να καταστραφούν.

Τι πρέπει να κάνετε: Ξεβαφτείτε καλά. Χρησιμοποιείστε προϊόντα ντεμακιγιάζ ή ελαιόλαδο, το οποίο είναι καλό καθαριστικό.

1. Διαλείμματα από το μακιγιάζ

Γιατί λειτουργεί: Τα συστατικά που περιέχονται σε μερικές μάσκαρα, ειδικά στις αδιάβροχες, μπορεί να ξηράνουν τις βλεφαρίδες.

Τι πρέπει να κάνετε: Μια στο τόσο ξεκουράστε τα μάτια σας – τουλάχιστον 1-2 φορές την εβδομάδα. Μην διστάζετε να πετάξετε μια παλιά μάσκαρα μετά από 3-6 μήνες για να αποφύγετε τις μολύνσεις στα μάτια.

Μερικές ακόμη συμβουλές

-Μην τραβάτε τις βλεφαρίδες σας. Πολλές κοπέλες τις τραβάνε κατά λάθος όταν τις γυρνάνε. Να θυμάστε ότι οι ρίζες των βλεφαρίδων δεν είναι τόσο δυνατές και πέφτουν εύκολα.

-Καμία θεραπεία δεν μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα. Τα πρώτα αποτελέσματα θα τα δείτε μέσα σε μερικές εβδομάδες. Έχει να κάνει με τις φάσεις ανάπτυξης των βλεφαρίδων.

-Η καθημερινή περιποίηση μπορεί να βελτιώσει την γενικότερη κατάσταση τους και να προλάβει την καταστροφή τους. Αλλά δεν μπορείτε να αλλάξετε τα γονίδια σας.

-Κανονικά χάνουμε 4 βλεφαρίδες τη μέρα. Αν χάνετε πάνω από 4 βλεφαρίδες τη μέρα, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας και ελέγξτε τον θυρεοειδή σας.

Credit: brightside.me

Related posts

Η νέα μόδα στα μαλλιά λέγεται Shag… Ουρές στα κομμωτήρια για το χτένισμα που μεταμορφώνει!

Μαρία Ολυμπία: Η ακριβή ρουτίνα ομορφιάς και οι θεραπείες προσώπου που αγγίζουν τις 6.240 ευρώ

Το βασιλικό μυστικό ομορφιάς: Η συμβουλή παρακαταθήκη που έδωσε η Marie-Chantal στην Μαρία Ολυμπία