Όχι ένας, όχι δύο, αλλά 15 λόγοι που θα σας κάνουν να πίνετε νερό με λεμόνι καθημερινά.

Για όσους θέλουν να πάνε τη φυσική και πνευματική τους υγεία στο επόμενο επίπεδο, αυτό το άρθρο είναι αποκλειστικά για εσάς.

Διαβάστε τους 15 λόγους για τους οποίους θα πρέπει να πίνετε νερό με λεμόνι, κάθε μέρα:

1. Καθαρό δέρμα

Το νερό από μόνο του έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τις τοξίνες ώστε το δέρμα μας είναι είναι υγιές και λαμπερό, σε συνδυασμό όμως με τη βιταμίνη C του λεμονιού μειώνονται ορατά ακόμη και οι ρυτίδες ή οι ραγάδες.

2. Ισορροπημένο pH

Παρόλο που η γεύση του λεμονιού μοιάζει όξινη, τα αλκαλικά που περιέχει ισορροπούν το pH του σώματός μας αποτρέποντας τις ασθένειες.

3. Ανοσοποιητικό σύστημα

Το κάλιο που περιέχεται στο χυμό του λεμονιού ρυθμίζει την πίεση, διεγείpει την εγκεφαλική και νευρική λειτουργία του οργανισμού μας, ενώ όλοι μας γνωρίζουμε τα οφέλη της βιταμίνης C απέναντι στο κρυολόγημα. Αν είστε ήδη άρρωστοι, δοκιμάστε να προσθέσετε στο ρόφημα και λίγο μέλι.

4. Αδυνάτισμα

Ο χυμός λεμονιού αυξάνει το μεταβολισμό μας, καταπραΰνει το αίσθημα της πείνας και αποτρέπει την κατακράτηση υγρών. Είναι απαραίτητο στοιχείο κάθε διατροφής με σκοπό το αδυνάτισμα.

5. Μετά από μεθύσι

Αντί να ψάχνετε για φαρμακείο ύστερα από ένα καλό μεθύσι, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι με ζεστό νερό και χυμό λεμονιού. Εκτός από τον φρικτό πονοκέφαλο, καταπραΰνει και το στομάχι.

6. Δροσερή αναπνοή

Ότι καλύτερο ύστερα από κάποιο βαρύ φαγητό με πολλά μπαχαρικά, ύστερα από μερικά ποτά ή αν είστε καπνιστές.

7. Νευρικό σύστημα και εγκεφαλική διαύγεια

Όπως ήδη αναφέραμε, ο χυμός λεμονιού είναι πλούσιος σε κάλιο. Σύμφωνα με έρευνες, τα χαμηλά ποσοστά καλίου στον οργανισμό μας έχουν συνδεθεί με την κατάθλιψη, το άγχος και την απώλεια μνήμης. Επίσης, η βιταμίνη C δρα ως φυσικό αγχολυτικό.

8. Αναπνευστικά προβλήματα

Αν υποφέρετε από άσθμα ή άλλες λοιμώξεις του αναπνευστικού, δοκιμάστε το ρόφημα αυτό. Έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και ανακουφίζει από τον επίμονο βήχα. Μπορεί επίσης να λειτουργήσει ως φυσικό φάρμακο κατά των αλλεργιών.

9. Πέψη

Αν έχετε πρόβλημα με το στομάχι σας, απλά δοκιμάστε το. Δεν έχετε να χάσετε τίποτα. Πιστέψτε μας, κάνει θαύματα!

10. Το απόλυτο καθαριστικό

Οι περισσότεροι εστιάζουμε στην εξωτερική καθαριότητα του σώματός μας, το ίδιο όμως σημαντική είναι και η φροντίδα των εσωτερικών μας οργάνων.

11. Φλέγμα

Εάν είστε λάτρεις των γαλακτοκομικών και ιδιαίτερα του γάλακτος, θα έχετε παρατηρήσει ότι το πρωί έχετε πολύ φλέγμα. Με νερό και λεμόνι θα εξαφανίσετε αυτό το ενοχλητικό φαινόμενο και ο λαιμός σας επιτέλους θα ηρεμήσει.

12. Κατά των φλεγμονών

Οι τοπικές φλεγμονές έχουν διάφορα συμπτώματα όπως ερυθρότητα του σημείου, υπερθερμία, πρήξιμο και πόνος. Το ρόφημα αυτό καταπραΰνει τα συμπτώματα αυτά σε όποιο σημείο του σώματός μας κι αν βρίσκονται.

13. Ενέργεια

Σας έχει τύχει να πίνετε καφέ το πρώι και μέχρι να έρθει το μεσημέρι να κουτουλάτε από την κούραση; Δοκιμάστε να πιείτε νερό με λεμόνι αντί για καφέ και όχι μόνο θα ξεφορτωθείτε την ανεπιθύμητη καφεΐνη, αλλά θα σας κρατήσει ενεργητικούς για πολύ περισσότερο.

14. Υγεία

Ύστερα απ’ όλα όσα είπαμε, πιστεύουμε να καταλάβατε πόσο καλό είναι για την υγεία μας το λεμόνι. Μας κρατά ενυδατωμένους και υγιείς σε άπειρους τομείς, χωρίς να επιβαρυνόμαστε με τα χημικά που περιέχουν τα συμβατικά φάρμακα.

15. Κάλιο

Το είπαμε και θα το ξαναπούμε: το λεμόνι είναι πλούσιο σε κάλιο, οπότε αν δεν είστε μεγάλοι φαν της μπανάνας και έχετε έλλειψη καλίου, πιείτε μερικά ποτηράκια την ημέρα. Καλό θα σας κάνει!

* Αν ανησυχείτε για τις επιπτώσεις του χυμού λεμονιού στο σμάλτο των δοντιών σας, μπορείτε να το πιείτε με καλαμάκι.

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας