Δημήτρης Βογιατζής: Η επιτυχία στην τηλεόραση, ο εξευτελισμός από τον Φιλιππίδη, οι οικονομικές δυσκολίες και η αυτοκτονία

Δημήτρης Βογιατζής: Ο αγαπημένος ηθοποιός, που αγαπήθηκε μέσα από την τηλεοπτική του συμμετοχή στην σειρά “Αέρινες Σιωπές”, είχε να δείξει πολλά στην ελληνική τηλεόραση, όμως η ανεργία, η κατάθλιψη και τα οικονομικά προβλήματα τον έκαναν, να δώσει τέλος στην ζωή του. Γεννημένος το 1970, με καταγωγή από τον Βόλο. Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. 

Δημήτρης Βογιατζής: Επαγγελματική πορεία

Με αριστεία, τελείωσε την σχολή και ξεκίνησε να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα. Αρχικά ξεκίνησε με μικρές αλλά σημαντικές παραστάσεις στο Θεάτρο Τέχνης, όπως στον «Οδυσσεβάχ» του Σταμάτη Φασουλή, στους «Τρομερούς γονείς» δίπλα στις Άννα Παναγιωτοπούλου και Μίρκα Παπακωνσταντίνου, στην «Όπερα της πεντάρας» με τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη και Στέλιο Μάινα και στον «Δον Ζουάν» του σκηνοθέτη Θέμη Μουμουλίδη.

Στην τηλεόραση, πέρα από τις Άερινες Σιωπές, είχε πρωταγωνιστήσει και σε τηλεοπτικές σειρές όπως «Τα χαμένα γράμματα» που προβλήθηκαν από την ΕΡΤ.

Όπως είχαν πει οι συναδέλφοι του, στην σειρά Αέρινες Σιωπές Μάριος Αθανασίου και ο συμφοιτητής του Πασχάλης Τσαρούχας, τον είχαν περιγράψει ως ένα πάντα χαμογελαστό και αξιοπρεπή άνθρωπο, που τον ενδιέφερε η ουσία της τέχνης που υπηρετούσε και όχι το λαμπερό περιτύλιγμα.

Δημήτρης Βογιατζής: Το ξεφτίλισμα από τον Πέτρο Φιλιππίδη

Όπως είχε αποκαλύψει ο ηθοποιός στο OPEN, Φώτης Σπύρος, κατά τη διάρκεια μιας παράστασης ο Πέτρος Φιλιππίδης εξευτέλισε τον Δημήτρη Βογιατζή μπροστά στο κοινό, και μάλιστα την επόμενη μέρα απολύθηκε. Πρόσθεσε πως αναφορικά με αυτό το περιστατικό υπάρχει μια καταγγελία στο ΣΕΗ από 19 ανθρώπους γεγονός που επιβεβαίωσε και ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Όπως δήλωσε ο ηθοποιός: “Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους, ελπίζω να πάρουν και όλες οι άλλες οι υποθέσεις τον δικό τους δρόμο. Και όχι μόνο αυτό. Υπάρχουν πράγματα στις υποθέσεις Λιγνάδη και Φιλιππίδη που δεν έχουν βγει στη δημοσιότητα. Δεν τα ξέρουν όλοι. Υπάρχει μία καταγγελία στο ΣΕΗ σε σχέση με την αυτοκτονία ενός ηθοποιού.

Υπήρχε μία πολύ άσχημη συμπεριφορά του Φιλιππίδη σε μία παράσταση. Ήταν στην παράσταση, λιποθυμάει ένας θεατής, πάει ο Πέτρος να δει τι συμβαίνει με τον θεατή, τους λέει “μπείτε μέσα” και ο Δημήτρης έβγαλε το κεφάλι του λίγο να δει τι είχε συμβεί σε αυτό το σκηνικό. Τον ξεφτίλισε μπροστά στους θεατές. Τον ξεφτίλισε όμως! Του φώναξε πολύ άσχημα και την επόμενη ημέρα απολύθηκε. Αυτό, το ότι φέρθηκε στον Δημήτρη έτσι και την επόμενη ημέρα έχασε τη δουλειά του, με όλα τα ψυχολογικά προβλήματα τον οδήγησαν μετά από 2 μήνες να αυτοκτονήσει. Τώρα θα μου πεις, τι θα δικαστεί ο Φιλιππίδης ότι φταίει αυτός; Δεν ξέρω, αλλά υπάρχει μία καταγγελία από 19 ανθρώπους.

Ήταν πολύ χάλια, μου έλεγε ότι δεν έφταιγε. Μην τα ρίχνουμε τώρα του Φιλιππίδη όλα, επειδή ο άλλος είχε τα δικά του θέματα και φταίει ο Φιλιππίδης. Ωστόσο, έχει να κάνει με τη συμπεριφορά των ανθρώπων. Δεν μπόρεσε να ξαναβρεί δουλειά, πήγε στο Βόλο. Είχε τρομερά οικονομικά προβλήματα”.

Δημήτρης Βογιατζής: Η αυτοκτονία του ηθοποιού

Μετά την απόλυση του από το θέατρο, ο ηθοποιός κλείστηκε στον εαυτό του και μετακόμισε στο Βόλο. Άλλοι έλεγαν ότι είχε κακή ψυχολογία, και άλλοι ότι αντιμετώπισε οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κοντινά του άτομα, οι οικονομικές δυσκολίες -και η κατάθλιψη, που είχε τον οδήγησαν στην απόφαση να γράψει το δικό του «τραγικό» φινάλε, με την μητέρα του να τον βρίσκει κρεμασμένο από το φωτιστικό στο ταβάνι στο σπίτι του στο Βόλο. Την Κυριακή 29 Δεκεμβρίου του 2012 έδωσε τέλος στην ζωή του ενώ βρισκόταν στο πατρικό του στο Βόλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2012 και στο διαδημοτικό κοιμητήριο Βόλου είχε πέσει η αυλαία του δράματος, με τον Δημήτρη να εισπράττει το τελευταίο χειροκρότημα, από πλήθος φίλων, συγγενών και συνεργατών, που βρέθηκαν στο πλευρό της συγκλονισμένης μητέρας και της οικογένειας του Δημήτρη, μεταξύ των οποίων ήταν και οι Υρώ Λούπη, ο Αιμίλιος Χειλάκης, ο Θανάσης Ζέρβας, ο Νίκος Ορφανός, ο Γιώργος Ευγενικός, ο Σταμάτης Παγασαίος και ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Σπύρος Μαβίδης.

Δημήτρης Βογιατζής: Δείτε το video από την κηδεία του

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του