Πασχάλης Τσαρούχας: Τα παιδικά του χρόνια, η σπουδαία καριέρα του, ο γάμος με την Θεοφανία Παπαθωμά και ο ρόλος του στη Γη της Ελιάς

Πασχάλης Τσαρούχας: Ο ηθοποιός Πασχάλης  Τσαρούχας σημειώνει σημαντική καριέρα στο χώρο της υποκριτικής, καθώς έχει συμμετάσχει σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές οι οποίες έκαναν μεγάλη επιτυχία και αγαπήθηκαν από το κοινο. Φέτος τον απολαμβάνουμε για ακόμα μία σεζόν στη Γη της ελιάς που υποδύεται τον πατέρα της πολλά υποσχόμενης νεαρής ηθοποιού Ιφιγένειας Τζόλα.

Η επιστροφή του Πασχάλη Τσαρούχα μέσα από τον ρόλο του «Στάθη» στη Γη της Ελιάς θύμισε και πάλι τις παλιές καλές εποχές αφού αδιαμφισβήτητα ήταν και είναι ένας από τους κορυφαίους ηθοποιούς της γενιάς του. Θέλεις να μάθεις την ηλικία του, την καταγωγή του, το ύψος του και λεπτομέρειες για την προσωπική του ζωή;

Λίγα λόγια για τον Πασχάλη Τσαρούχα

Ο Πασχάλης Τσαρούχας γεννήθηκε το 1966 (είναι δηλαδή 55 χρονών) στην Αθήνα όπου και μεγάλωσε ενώ η καταγωγή του είναι από το Σουφλί και την Κεφαλονιά ενώ έχει ύψος 1,90. Σε ηλικία 18 ετών ξεκίνησε τις σπουδές του στην Δραματική Σχολή Θεάτρου Τέχνης από όπου αποφοίτησε κάποια χρόνια.

Οι τηλεοπτικές τους ερμηνείες

Στις αρχές της δεκαετίας του 1990 έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις στην τηλεόραση με μικρούς ρόλους στις σειρές “Αστυνόμος Θανάσης Παπαθανάσης”, “Ο κίτρινος φάκελος”, “Η Εκτέλεση” και “Τμήμα Ηθών”.

Έγινε ευρύτερα γνωστός τη σεζόν 1997-1998 όταν είχε έναν από τους βασικούς ρόλους στη δραματική σειρά του Μανούσου Μανουσάκη Ψίθυροι καρδιάς. Την ίδια χρονιά έπαιξε και στη σειρά Για σένα. Την επόμενη σεζόν έπαιξε τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά Χωρικά Ύδατα ενώ την περίοδο 1999-2000 πρωταγωνίστησε στη σειρά Φύγαμε. Ακολούθησαν οι σειρές Ερασιτέχνης άνθρωπος και Πρόκληση στις οποίες είχε και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο τη σεζόν 2000-2001.

Το 2003 γνώρισε μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή του στη σειρά Το Παιχνίδι της συγνώμης ενώ είχε συμμετοχή και στο σενάριο της σειράς. Ακολούθησαν συμμετοχές στις σειρές Φάε τη σοκολάτα σου, Τζένη και Ευανθία, Το καφέ της Χαράς και Το Κόκκινο Δωμάτιο μέσα στα επόμενα χρόνια όπως επίσης συμμετείχε και σε διάφορες τηλεταινίες. Τη σεζόν 2006-2007 πρωταγωνίστησε στις σειρές Για την καρδιά ενός αγγέλου και Η γη της Ευαγγελίας. Τη σεζόν 2020 πρωταγωνίστησε στις σειρές Αν Ήμουν Πλούσιος και Η τούρτα της μαμάς.

Τη σεζόν 2021-2022 πρωταγωνιστεί στην καθημερινή σειρά Η Γη της Ελιάς.
Από το 2014 δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως ηθοποιός και στην κυπριακή τηλεόραση. Εκεί έχει λάβει μέρος στις σειρές Όμικρον θετικό τη σεζόν 2014-2015, Καταιγίδα (2015-2016) και Σαν Οικογένεια (2016-2017). Το 2019 έλαβε μέρος στον πέμπτο κύκλο του show μεταμφιέσεων Your Face Sounds Familiar όπου κατέλαβε την ένατη θέση.

Το 1999, παράλληλα με την ενασχόληση του με την υποκριτική, ξεκίνησε να ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων. Μέχρι σήμερα έχει γράψει 17 συνολικά βιβλία, μεταξύ των οποίων είναι:
• Πολιτείες • Το παραμύθι είναι… • Η φωνή του δάσους • Δον Κιχώτης • Εκείνοι/Εμείς • Η παράσταση αρχίζει τώρα • Και να σκεφτείς, είχαμε σχεδόν νικήσει… • Ο άλλος και ο άνθρωπος • Σκούνα Κοραλλία • Ω, τι κόσμος παιδιά!

Η Γη της Ελιάς και ο ρόλος του

Στάθης Καπερνάρος (Πασχάλης Τσαρούχας): Πατέρας του Στέφανου και της Βασιλικής. Αλτρουιστής, δουλευταράς, άνθρωπος της οικογένειας. Αρκετά ανοιχτόμυαλος Μανιάτης και άλλο τόσο τσαμπουκάς όταν χρειαστεί. Είναι κοντά στα παιδιά του και προσπαθεί να αποφύγει την εμπλοκή στη βεντέτα που ξεσπά, προκειμένου να τα προστατέψει. Παραμένει ερωτευμένος με την Ιουλία, παρόλο που η σχέση τους ανήκει στο παρελθόν.

Η σύζυγος του Θεοφανία Παπαθωμά

Ο Πασχάλης Τσαρούχας ήταν παντρεμένος με την Θεοφανία Παπαθωμά και μαζί έχουν αποκτήσει έναν γιο.

«Με τον Πασχάλη συναντηθήκαμε μετά από 7 χρόνια το 2005. Όταν είδα τον Πασχάλη πρώτη φορά είπα “Τι καλό παιδί”. Μείναμε μαζί επτά χρόνια. Επτά χρόνια φαγούρας. Για τρία χρόνια ήμασταν χωρισμένοι και συζούσαμε. Δεν κράτησε πολλά χρόνια η προσπάθειά μας, αλλά ο γιος μου ο Αχιλλέας μου είχε πει ότι “Μόνο τρία χρόνια προσπαθήσατε; Κοίταξε με”. Είχαμε ένα πολιτισμένο και ήρεμο διαζύγιο», είχε πει η Θεοφανία Παπαθωμά

Η σχέση με τα παιδιά του

Ο Πασχάλης Τσαρούχας από τον γάμο του με την Θεοφανία Παπαθωμά έχει αποκτήσει έναν γιο, τον 15χρονο σήμερα Αχιλλέα και μια κόρη 5 ετών από την σύντροφό του, Νατάσα Παπαγιάννη.

«Όταν αποκτάς ένα παιδί μ’ έναν άνθρωπο, δεν τελειώνει ποτέ, από εκεί κι ύστερα σε εισαγωγικά ή χωρίς, τον παντρεύεσαι, εξαρτάσαι ή συναρτάσαι από τον άλλο. Η Θεοφάνια χάρηκε πάρα πολύ, όπως και ο γιος μου, ο Αχιλλέας, με τον ερχομό της μικρής», έχει πει ο ίδιος ενώ στην ερώτηση ποια ήταν η αντίδραση του γιου του, όταν έμαθε ότι θα αποκτήσει αδελφάκι και από τον μπαμπά του;

«Α! Τέλεια!», είπε, γιατί ο Αχιλλέας θέλει να έχει συγγενείς παντού, του αρέσει, ήταν ο καημός του, από τότε που ήμασταν με τη Θεοφάνια, ότι ήθελε αδελφάκια. Να λοιπόν που άνοιξε το πράγμα, η μητέρα του κι εγώ του φέραμε από ένα αδελφάκι, γέμισε κορίτσια. Παλιότερα ήθελε αγόρι, αλλά συνειδητοποίησε ότι στα 10 του δεν μπορεί να παίζει με ένα αγόρι τόσο μωρό, οπότε είπε ότι μια χαρά είναι τα κορίτσια», έχει πει.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του