Μάριος Αθανασίου: Από κομμωτής ηθοποιός, τα 3 παιδιά, η σχέση με τον πατέρα του και ο λόγος που δεν παντρεύεται

Μάριος Αθανασίου: Ο γνωστός ηθοποιός, είναι γεννημένος τον Αύγουστο του 1974. Από την αρχή της καριέρας του μέχρι σήμερα, τον έχουμε δει σε εξαιρετικούς ρόλους, και να κερδίζει το κοινό με το ενδιαφέρον του και την υποκριτική του. Από μικρός που ήταν, περνούσε αρκετές ώρες στο κομμωτήριο της μητέρας του και στην πορεία ήθελε να γίνει και εκείνος. Έκανε τις σπουδές του πάνω στην κομμωτική αλλά στην πορεία, η υποκριτική τον κέρδισε.

Μάριος Αθανασίου: Η καριέρα στην τηλεόραση

Τελείωσε τις σπουδές του, από την Δραματική Σχολή του Γιώργου Θεοδοσιάδη ενώ το 1997, κατά τη περίοδο των σπουδών του, έκανε και την πρώτη του εμφάνιση (ένα πέρασμα) στην τηλεόραση στο τελευταίο επεισόδιο της κωμικής σειράς «Ντόλτσε Βίτα», υποδυόμενος ένα νεαρό που γνωρίζει στο αεροδρόμιο της Ιταλίας η Χριστίνα Μαρκάτου.

Αμέσω μετά κέρδισε ένα πρωταγωνιστικό ρόλο στην καθημερινή σειρά «Απαγορευμένη Αγάπη» στο Mega Channel. Εκεί τις σεζόν 1998-2001 υποδύθηκε τον Δημήτρη Ζαχαρίου, έναν άνδρα λαϊκής καταγωγής που ερωτεύεται την αδερφή του χωρίς να γνωρίζει την πραγματικότητα. Αποχώρησε από το καστ της σειράς το καλοκαίρι του 2001 στα τέλη του τρίτου κύκλου. Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας του με τη σειρά, προστέθηκε στο πρωταγωνιστικό καστ της δραματικής σειράς «Αέρινες Σιωπές» για δύο σεζόν. Την περίοδο 2003-2004 έπαιξε και πάλι δραματικό ρόλο στη σειρά «Απόσταση Αναπνοής» ενώ έκανε και μία guest εμφάνιση στην κωμική σειρά «Σαββατογεννημένες».

Μετά από ένα χρόνο τηλεοπτικής αποχής, επέστρεψε με δύο σειρές τη σεζόν 2005-2006. Από τη μία έπαιξε στη δραματική σειρά «Μου λείπεις» μαζί με την Θέμιδα Μπαζάκα και τον Γιάννη Φέρτη ενώ από την άλλη υποδύθηκε τον Θάνο Ποντίκη στην κωμική σειρά «Θα βρεις το δάσκαλό σου». Η δεύτερη σειρά συνεχίστηκε και τη σεζόν 2006-2007. Ακολούθησε η νεανική σειρά «Coupling» την επόμενη σεζόν. Από το 2008 μέχρι το 2010 έπαιξε τον ρόλο του Ηλία στη σειρά «Λίτσα.com» συμπρωταγωνιστώντας μαζί με την Σοφία Φαραζή και την Φωτεινή Τσακίρη.

Επέστρεψε τηλεοπτικά τη σεζόν 2012-2013 με τη σειρά «Με τα παντελόνια κάτω» σε σκηνοθεσία Βασίλη Θωμόπουλου, που διήρκησε δύο σεζόν. Το 2014, υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του talent show «Golden Barista». Από το 2014 μέχρι το 2017 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά «Οι Συμμαθητές» στον ANT1 μαζί με την Μαριάννα Τουμασάτου. Η παρουσία του στη σειρά ήταν μόνιμη και τις τρεις σεζόν προβολής. Τη σεζόν 2017-2018 έπαιξε μαζί με τον Κώστα Κόκλα, τον Νίκο Μουτσινά, τον Σπύρο Πούλη και τον Σταύρο Σβήγκο στην κωμική σειρά «Κάτι χωρισμένα παλικάρια». Συνέχισε την συνεργασία του με τον σκηνοθέτη Βασίλη Θωμόπουλο για έβδομη σεζόν την τηλεοπτική περίοδο 2018-2019 στην κωμική σειρά «Ελεύθερη Σχέση», όπου συμπρωταγωνίστησε μαζί με την Δήμητρα Ματσούκα.

Το 2019, τον είδαμε στο ρόλο του Χρήστο Μακρίδη στη δραματική σειρά του Alpha «Έρωτας Μετά» με τη Βάσω Λασκαράκη.

Μάριος Αθανασίου: Η προσωπική ζωή

Η Μαρία Σολωμού και ο Μάριος Αθανασίου είναι ένα ζευγάρι που αγαπήθηκε παράφορα, αλλά δεν θέλησε ποτέ να παντρευτεί. Μαζί έχουν αποκτήσει τον Αλέξανδρο, ο οποίος διατηρεί τις καλύτερες σχέσεις τόσο με τις δύο ετεροθαλείς αδελφές του όσο και με τη σύντροφο του πατέρα του, τη φωτογράφο Μάρθα Αλεξοπούλου. Μάλιστα, όταν η Μαρία ήταν με τον Πάνο Μουζουράκη κάνανε και παρέα μεταξύ τους.

Όπως είχε αποκαλύψει η ηθοποιός, η γνωριμία της με τον Αθανασίου, έγινε στην σειρά του Mega «Απόσταση αναπνοής», αλλά στην αρχή δεν του έδινε μεγάλη σημασία. Ύστερα, όμως, από ένα κάλεσμα του Νίκου Μουτσινά σε ένα μπαράκι, «κόλλησαν», αμφότεροι χώρισαν τους δεσμούς τους και έζησαν ένα μεγάλο έρωτα. «Με τον Μάριο χωρίσαμε γιατί δεν ταιριάζαμε. Αυτό το είχαμε καταλάβει από τον δεύτερο μήνα που ήμασταν μαζί. Ήμασταν, όμως, πολύ ερωτευμένοι για να διακόψουμε. Όταν φεύγει ο έρωτας, βλέπεις αλλιώς τα πράγματα» είπε αργότερα για τον χωρισμό τους.

Ο Μάριος Αθανασίου μετά τον χωρισμό του με τη Μαρία Σολωμού διατήρησε εξαιρετικές σχέσεις μαζί της, βάζοντας πάνω από όλα ως προτεραιότητα τον γιο τους Αλέξανδρο. Μάλιστα έχουν δουλέψει και μαζί τηλεοπτικά ως χωρισμένο ζευγάρι σε έναν κόντρα ρόλο με βάση το χαρακτήρα και των δύο.

Μάριος Αθανασίου: Η αδυναμία στα παιδιά του

Μετά την Μαρία Σολωμού, στην ζωή του μπαίνει η Μάρθα Αμαξοπούλου που είναι μαζί αρκετά χρόνια. Ο Έλληνας ηθοποιός και η σύζυγός του, έχουν δημιουργήσει μια όμορφη οικογένειά. Αυτό, διότι μαζί έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Το ζευγάρι κρατά χαμηλούς τόνους και δεν έχει απασχολήσει τα Μέσα με την προσωπική του ζωή.

Ο ηθοποιός είναι αρκετά φειδωλός στις αναρτήσεις που σχετίζονται με την οικογένειά του, γι’ αυτό και δεν θα βρει κανείς φωτογραφίες των παιδιών του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Ωστόσο, υπάρχει μια σπάνια φωτογραφία με την 6χρονη κόρη του. Η μικρή βρίσκεται στην αγκαλιά του και παίζει με το κινητό του τηλέφωνο.

Όπως είχε αποκαλύψει, δεν είναι αυστήρός μπαμπάς, αλλά βάζει κάποια όρια. Συγκεκριμένα είχε πει: “Ίντερνετ ναι αλλα οχι ανεξέλεγκτα . Οι κίνδυνοι για τους μικρους και τους μεγάλους ειναι αρκετοί, ομως δεν φταει το μέσο αλλα ο τρόπος. Ενημέρωση και γνώση. Σε όλα! Παντα κοντα , πάντα μαζί, πάντα με ασφάλεια.”.

Η μικρή είναι μελαχρινή, με μακριά μαύρα μαλλιά και από ότι μπορούμε να διακρίνουμε, ο μπαμπάς της της έχει μεγάλη αδυναμία.

“Είμαστε μία οικογένεια με τρία παιδιά. Με τον μεγάλο κάνουμε κουβέντα τραπεζιού. Ζούμε διαφορετικές φάσεις με τις ηλικίες των παιδιών. Αυτό είναι λίγο περίεργο αλλά ταυτόχρονα καλύπτει και κενά που δεν θα μπορούσα να καλύψω εγώ ή η γυναίκα μου γιατί βρίσκονται και μεταξύ τους. Παίρνουν στοιχεία ο ένας από τον άλλον και δημιουργούν…” και συνέχισε, ο Μάριος Αθανασίου, αποκαλύπτοντας πώς είναι η σχέση των παιδιών.

“Ο μεγάλος βοηθάει στην 3χρονη… Δεν κάνει δουλειές που θα έκανα εγώ ή η γυναίκα μου αλλά μοιράζονται πράγματα και κερδίζουν εμπειρίες. Τα παιδιά μου έχουν ένα δικό τους κώδικα επικοινωνίας. Νομίζω ότι ο μεγάλος έχει αδυναμία στη μικρή.

Υπάρχουν στιγμές που γίνεται χαμός αλλά είναι ωραίο που είμαστε μαζί. Η δεύτερη καραντίνα είναι πιο δύσκολη από την πρώτη, οι άνθρωποι είναι πιο πιεσμένοι. Για τη γυναίκα μου είναι πιο δύσκολη αυτή η καραντίνα, γιατί εγώ δεν είμαι μέσα, όπως στην πρώτη.

Τα κορίτσια τσακώνονται στο δευτερόλεπτο. Δεν τα προλαβαίνω! Εκεί που όλα είναι καλά… Στα κορίτσια υπάρχει η ζήλια, ένας μικρός ανταγωνισμός διεκδίκησης. Διεκδικούν αγάπη. Συνήθως έχουν αδυναμία στο πρόσωπο που λείπει περισσότερο από το σπίτι”, ανέφερε ο Μάριος Αθανασίου.

Μάριος Αθανασίου: Η ασχολία με τα κοινά

Το 2019, τον βλέπουμε να μπλέκεται στις αυτοδιοικητικές εκλογές, όπου εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τον συνδυασμό της Ρένας Δούρου. Εκείνη δε την περίοδο είχε συγκρουστεί δημόσια με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη λέγοντας σε μια ανοιχτή επιστολή στην “Εφημερίδα των Συντακτών”: «Αν δεν έχεις εξοργιστεί με τα 30 χρόνια ασυδοσίας, αν δεν έχεις δει μια κοινωνία σε αποσύνθεση, αν δεν έχεις ακούσει τίποτα για ολιγαρχική οικογενειοκρατία, για σκάνδαλα, για offshore, για δημοσιογράφους σε payroll, αναθέσεις έργων σε συγγενείς, για δάνεια σε κόμματα και σε τηλεοπτικούς σταθμούς, για το πάρτι στην υγεία, για αυτοκτονίες, για ανθρώπους σε συσσίτια, για οικογένειες χωρίς ρεύμα, για παιδιά που λιποθυμούσαν στα σχολεία, τότε ή ζεις στα νησιά Κεϊμάν ή είσαι πέντε χρόνων».

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του