Δημήτρης Ήμελλος: Η επιτυχία του Σασμού, ο “Άγιος Παΐσιος” και ο γιος του που ακολουθεί τα βήματα του

Δημήτρης Ήμελλος: O γνωστός ηθοποιός, γεννήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Κυψέλη, το 1967. Είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός, τον οποίο μάλιστα αυτήν την περίοδο απολαμβάνουμε στην καθημερινή σειρά του ALPHA, “Σασμός”.  Το σίριαλ σημειώνει μεγάλη επιτυχία, με τον ίδιο να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην σειρά, διάφορες αναζητήσεις για το ποιος είναι, τι σπουδές έχει κάνει και σε ποια άλλα έργα τον έχουμε δει, έχουν “κατακλύσει” το ίντερνετ. Είναι πολύ αγαπητός από το τηλεοπτικό κοινό και πολλές φορές έχει συγκινήσει και αγγίξει τον κόσμο. Έχει καταγωγή από τη Νάξο και από τους δυο του γονείς, από τα χωριά Φιλώτι και Απείρανθο.

Δημήτρης Ήμελλος: Οι σπουδές στην νομική και η στροφή στο θέατρο

Εντάχθηκε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου όταν σπούδαζε ακόμη Νομική και έπειτα στη Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη, απ’ όπου και αποφοίτησε. Σπούδασε επίσης στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας (ΓΚΙΤΙΣ) στο σκηνοθετικό τμήμα του Λεονίντ Χέιφιτς.

Στο θέατρο έχει παίξει σε μεγάλες παραγωγές όπως: Ιφιγένεια στη Χώρα των Ταύρων, Οιδίπους επί Κολωνώ, Ένας Υπέροχος Κερατάς, Πέρσες, Αντιγόνη, Φρεναπάτη, Νοσταλγός, Αγάπης Αγώνας Άγονος, Αυτό που δεν τελειώνει, Μήδεια, Μολιέρος, Όνειρο, Ο Ταρτούφος, Ο Ηλίθιος, Στο Βυθό, Το Ύστατο Σήμερα, Ερωτόκριτος, Αμφιτρύων κ.α.

Από το 2001 έως το 2007 υπήρξε μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου υπό τη διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού, με τον οποίο ο ηθοποιός συνεργάζεται στενά. Επίσης δίδαξε στο Εργαστήρι Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής καθώς και στις δραματικές σχολές Ίασμος και Δήλος.

Τιμήθηκε με βραβρείο Χορν το 2001, για την ερμηνεία του στη Φρεναπάτη του Τ. Κούσνερ σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού, ενώ το 2005 τιμήθηκε από τους αναγνώστες του περιοδικού “Αθηνόραμα” με το βραβείο ανδρικής ερμηνείας για την ερμηνεία του στο έργο του Μπουλγκάκοφ “Μολιέρος”.Στην τηλεόραση εμφανίστηκε το 2007-08 στη σειρά του ALPHA, “Το 10”, σε σκηνοθεσία Πηγής Δημητρακοπούλου.

Η πορεία του στον κινηματογράφο είναι επίσης μεγάλη μέχρι σήμερα με τις εξής συμμετοχές: Αλιόσα του Θανάση Σκρούμπελου (1999), Beautiful people του Νίκου Παναγιωτόπουλου (2001), Παρά λίγο, παρά πόντο, παρά τρίχα της Στέλλας Θεοδωράκη (2002), Delivery του Ν.Παναγιωτόπουλου (2004), Γλυκιά μνήμη του Κυριάκου Κατζουράκη (2005), Bank Bang του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου (2008), Απ’ τα κόκαλα βγαλμένα του Σωτήρη Γκορίτσα (2011), Χρόνια Πολλά του Χρήστου Γεωργίου (2017), Η δουλειά της του Νίκου Labot (2018), Ράφτης της Σόνια Λίζα Κέντετμαν (2020).

Δημήτρης Ήμελλος: Ο αστυνομικός του Σασμού, ο έρωτας με την Μαρίνα και η προφορά

Έντιμος, οξυδερκής, καθαρός, απολαμβάνει την εκτίμηση της τοπικής κοινωνίας. Είναι Αστυνομικός Διευθυντής, έχει αναλάβει να λύσει πολλά μυστήρια και ο κόσμος τον αγαπά και τον σέβεται.

Και αφού ο έρωτάς του για τη Μαρίνα Βρουλάκη, μένει για πάντα ανεκπλήρωτος, είναι ανύπαντρος και δεν  έχει φτιάξει τη ζωή του με καμία άλλη γυναίκα. Τσαμπουκάς και αυστηρός όταν το επιβάλλουν οι συνθήκες, ήπιος και συναινετικός όταν πρέπει.

Για το κομμάτι της Κρητικής προφοράς έχει πει: «Μου αρέσει πολύ το κομμάτι της γλώσσας, με ενοχλεί που η ντοπιολαλιά χρησιμοποιείται σε κωμικές σειρές για να γελάμε. Το θεωρώ ένα είδος επικοινωνίας».

Δημήτρης Ήμελλος: Η συμμετοχή του στην σειρά Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό

Σχετικά με τη συμμετοχή και τον ρόλο του στη σειρά του Mega, «Άγιος Παΐσιος: Από τα Φάρασα στον Ουρανό», όπου ερμηνεύει τον ρόλο του Ιορδάνη, ο Δημήτρης Ήμελλος τόνισε: «Υπήρχαν πολλοί λόγοι για να πω ναι στον «Ιορδάνη» και τη σειρά του MEGA. Ένας βασικός λόγος που είπα ναι είναι επειδή η σειρά ασχολείται με έναν άγιο. Είναι υποχρεωμένοι να το προσέξουν, γιατί είναι πολύ επικίνδυνο. Θεώρησα ότι θα ήταν μία προσεκτική παραγωγή. Ήταν μονοκάμερο, γυρίστηκε σε φυσικά τοπία. Ήταν σαν σινεμά, ένιωσα μαγεία ως ηθοποιός. Ο Ιορδάνης είναι ο πολιτικός αντίπαλος του πατέρα του Παΐσιου. Κάνει αντιπολίτευση, θεωρεί πως άλλο η πίστη και άλλο η πίστη και άλλο η επιβίωση. Τον αγάπησα τον Ιορδάνη από τον «Άγιο Παΐσιο», είναι πολύ Έλληνας, θεωρεί συνεχώς ότι έχει αδικηθεί πολύ από όλους».

Δημήτρης Ήμελλος: Το διαζύγιο και η πατρότητα

Ο Δημήτρης Ήμελλος εξομολογήθηκε για την οικογένεια του: «Η οικογένεια ήρθε μαζί με όλα τα άλλα στη ζωή μου. Πήγα στη Μόσχα, επέστρεψα και έκανα κατευθείαν παιδί. Έγινα μπαμπάς 30 χρονών. Όταν πάνε τα παιδιά στα πάρτι με τους γονείς τους, το δικό σου παιδί δεν σε έχει και νομίζω ότι έλειψα πολύ στον γιο μου. Κι εκείνος μου έλειψε πολύ και προσπαθήσαμε αργότερα να καλύψουμε το κενό με έναν τρόπο. Εξαιτίας του παθιάσματός μου με τη δουλειά είναι δύσκολο να είμαι καλός σύντροφος και καλός πατέρας… Το παιχνίδι της συντροφικότητας είναι ωραίο, νομίζεις συνεχώς ότι το βρήκες και δεν ισχύει τελικά. Δε μου αρέσουν οι δεσμεύσεις. Υπήρξα παντρεμένος και χώρισα πριν πολλά χρόνια. Ήταν μία δέσμευση για όσο κράτησε. Δε μπορώ τις υπογραφές. Παρόλο που χώρισα όταν ο γιος μου ο Φοίβος ήταν 8 ετών, ήταν μία δέσμευση που κρατάει μέχρι σήμερα. Μπορεί με την πρώην γυναίκα μου να διαφωνούμε, αλλά μιλάμε στο τηλέφωνο. Δεν έγινε ξαφνικά ξένος άνθρωπος… Από τη στιγμή που αποφάσισα να κάνω ένα παιδί με την πρώην γυναίκα μου, έχω δεσμευτεί και αυτό είναι δέσμευση ζωής. Δεν είναι το χαρτί του γάμου».

Δημήτρης Ημέλλος: Ο γιος του Φοίβος

Ο Φοίβος Ημελλος έχει κάνει την εμφάνισή του σε ένα επεισόδιο του Σασμού και αν κρίνουμε από την φωτογραφία που κυκλοφορεί στα social media, πρόκειται για έναν βοηθητικό ρόλο στην κηδεία του Πετρή.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του