Δημήτρης Λάλος: Ο γοητευτικός Μαθιός, ο γάμος με γνωστή ηθοποιό, ο λόγος που έγινε χορτοφάγος και η πατρότητα

Δημήτρης Λάλος: Ο τηλεοπτικός Μαθιός, είναι ένας χαρακτήρα που σίγουρα θα ζήλευαν πολλοί την θέση του, έχει υιοθετήσει και έχει μπει για τα καλά στο ρόλο χωρίς να έχει κάποια σχέση με την Κρήτη, ακόμη και η γοητεία του,  που μαγεύει τον γυναικείο πληθυσμό. Τον απολαύσαμε και στο παρελθόν στην μικρή οθόνη με τον “Σιωπηλό δρόμο” και το κοινό από τότε είναι ξετρελαμένο μαζί του. Γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου του 1978 και μεγάλωσε στη Νυρεμβέργη στη Γερμανία, άρα είναι Υδροχόος και έχει καταγωγή από ένα χωριό της Λάρισας. Επέστρεψε στην Ελλάδα όταν ήταν 18 χρονών και σπούδασε μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και μετά ασχολήθηκε με την υποκριτική. Ο ίδιος σε συνεντεύξεις του έχει μιλήσει για τον ερχομό του στην Ελλάδα, τα δύσκολα παιδικά χρόνια και τις θυσίες τις δικές του και των γονιών του.

Δημήτρης Λάλος: Τα πρώτα χρόνια στην Ελλάδα και η καριέρα

«Ο παππούς μου ήταν ανθρακωρύχος στο Βέλγιο. Εκεί γνωρίστηκαν οι γονείς μου. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νυρεμβέργη στη Γερμανία. Στα 18 μου επέστρεψα μόνος μου στην Ελλάδα. Δεν ξέρω κανένα στην Αθήνα. Είμαι ολομόναχος. Ήρθα στην Ελλάδα να σπουδάσω μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών και δεν είχα καν υπολογιστή στο σπίτι μου. Μετά κατάλαβα τι θέλω, γνωρίζοντας ένα καλό φίλο», είχε εξομολογηθεί ο Δημήτρης Λάλος στην εκπομπή The 2Night Show και τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Δεν είχε σπουδάσει σε σχολή για ηθοποιούς. Έμαθε την τέχνη δίπλα στη σημαντική του δασκάλα την Ελένη Σκότη.  Ο Δημήτρης Λάλος είναι μέλος της ελληνικής Ακαδημίας κινηματογράφου και συνιδρυτής του Θεάτρου Επί Κολωνώ στην Αθήνα. Ιδρυτής της εταιρίας θεάτρου TempusVerum, τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του θεάτρου «TempusVerum-ΕνΑθήναις» θεσπίζοντας το Adapt festival για νέες ομάδες και την «μικρή Ακαδημία».

Δημήτρης Λάλος : Η διάκριση και ο βραβευμένος ηθοποιός

Ο σπουδαίος Δημήτρης Λάλος έχει κερδίσει στο παρελθόν το βραβείο Δημήτρης Χορν, που είναι ιδιαίτερα τιμητική διάκριση για έναν ηθοποιό της γενιάς του. Έγινε ο 12ος νικητής του θεατρικού βραβείου παμψηφεί για τον ρόλο του Χοσεφίνο στην παράσταση Λα Τσούνγκα του Μάριο Βάργκας Λιόσα.

Δημήτρης Λάλος: Το έργο του ως σκηνοθέτης

Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις:

  • «Το τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη
  • «Την Στέλλα με τα κόκκινα γάντια» του Ιάκωβου Καμπανέλλη
  • «Την αρρώστια της Νιότης» του Φέρντιναντ Μπρούκνερ
  • «Πνεύμονες» του Ντάνκαν Μακ Μίλαν «Αποχαιρετιστήριο δείπνο» των Matthieu Delaporte και Alexandre de la Patellière
  • «Ο Άσχημος» του Μάριους Φον Μαγιενμπούρκ
  • «Νιζίνσκι- Η προφητεία της φωτιάς» του Χριστόφορου Χριστοφή
  • Σκηνοθέτησε την ταινία μικρού μήκους με τίτλο Without, με την οποία συμμετείχε στο διαγωνιστικό τμήμα στο φεστιβάλ της Δράμας το 2006.

Δημήτρης Λάλος: Οικογενειάρχης και πατέρας

Ο Δημήτρης Λάλος είναι παντρεμένος από το 2017 με την επίσης ηθοποιό, Έλενα Μαυρίδου και την ίδια χρονιά ήρθε στη ζωή τους η κορούλα τους. Είναι δύο άνθρωποι που ζουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και δεν προβάλλουν την προσωπική τους ζωή στα media.

«Χαίρομαι όταν η κόρη μου λέει ότι δεν θέλει να κάνει κάτι. Το παιδί πρέπει να το αφήσεις να βαρεθεί για να αναπτύξει τη δημιουργικότητά του. Η σύζυγός μου, Έλενα Μαυρίδου, είναι ηθοποιός πολυβραβευμένη. Έχει σπουδαία πορεία στο θέατρο έτσι τη γνώρισα. Έχουμε παίξει μαζί στην Επίδαυρο. Εκεί γεννήθηκε ο έρωτάς μας», έχει αποκαλύψει ακόμα στον Γρηγόρη Αρναούτογλου ο Δημήτρης Λάλος.

«Παύεις να νιώθεις τη μοναξιά της ύπαρξης από τη μέρα που γίνεσαι γονιός. Εγώ δεν αισθάνομαι μοναξιά από τότε που έγινα πατέρας. Ακόμα και σε μια σχέση είσαι μονάδα. Όταν λες «σ’ αγαπώ για πάντα» στο παιδί σου, πραγ­ματικά το εννοείς και πραγματικά εί­ναι για πάντα, ό,τι κι αν συμβεί. Σταματά να είναι σχήμα λόγου και κάτι που μπορεί να αλλάξει μετά από κάποια χρόνια. Τα παιδιά μας είναι συνέχεια της ύπαρξής μας. Σε μένα η πατρότη­τα δεν ήρθε κατά λάθος, ήρθε σε συ­νεννόηση με τη σύντροφο μου, ήταν κοινή απόφαση και σκοπός», έχει δηλώσει για την πατρότητα στο περιοδικό Hello.

Δημήτρης Λάλος: Η αποχή από το κρέας

Ο Δημήτρης Λάλος έχει αποκαλύψει ότι είναι χορτοφάγος και έχει εξηγήσει τον λόγο και τον τρόπο που έγινε.

«Ο αδελφός της γυναίκας μου, εκτός από φοβερός λυράρης, ο Γιώργος ο Μαυρίδης, είναι και οργανοποιός. Φτιάχνει λύρες. Και θυμάμαι μου ‘χε πει μια φορά για μια λύρα που είχε φτιάξει, “αυτή την έχω φτιάξει και δεν έτρωγα κρέας. Την έχω φτιάξει με νηστεία”. Και μου ‘κανε φοβερή εντύπωση ότι αυτή η λύρα παίζει διαφορετικά.

Μετά ήρθε η ταινία, το “Καλαζάρ”, που διαπραγματεύεται ένα ζευγάρι που μαζεύει νεκρά ζώα από το δρόμο, αυτά που τα έχουν χτυπήσει αυτοκίνητα, και τα πάνε στο κρεματόριο. Και είπα, ωραία ευκαιρία να κάνω αυτή την ταινία με νηστεία, σαν τη λύρα του γαμπρού μου. Η νηστεία αυτή κρατάει μέχρι και σήμερα. Εδώ και δυο χρόνια δεν τρώω κρέας. Το να μην τρως κρέας είναι μια ευγενική πράξη», έχει πει ο Δημήτρης Λάλος.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του