Χρήστος Μάστορας: Οι “Μέλισσες”, τα στέκια που επιλέγει να πηγαίνει και η αγάπη στο γυναικείο φύλο

Χρήστος Μάστορας: Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους τραγουδιστές της γενιάς του και το κοινό τον αγαπά και ως coach μέσα από το σόου μουσικών ταλέντων που εμφανίζεται. Ο ίδιος είναι πολύ αγαπητός από το κοινό και ειδικά από το γυναικείο φύλο στο οποίο είναι ιδιαίτερα αρεστός και ουκ ολίγα νεαρά κορίτσια είναι κρυφά ερωτευμένα μαζί του.

Χρήστος Μάστορας: Λίγα λόγια

Ο Χρήστος Μάστορας (Βοδίνο Δερόπολης, 14 Νοεμβρίου 1986) είναι Έλληνας τραγουδιστής και frontman του συγκροτήματος Melisses. Αποτελεί έναν από τους πιο ταλαντούχους κι επιτυχημένους καλλιτέχνες της γενιάς του, ενώ εξίσου πλούσια με την επαγγελματική του δραστηριότητα είναι και η κοινωνική του δράση.

Χρήστος Μάστορας: Ο frontman του συγκροτήματος Μέλισσες

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε με τον Χρήστο Μάστορα στο τραγούδι, τον Θάνο Λαΐτσα στην κιθάρα, τον Κώστα Μαυρογένη στο μπάσο, τον Παντελή Κυραμαργιό στα πλήκτρα και τον Ιάκωβο Σαμψάκη στα ντραμς. Η σημερινή σύνθεση προέκυψε μετά τις αποχωρήσεις του Ιάκωβου Σαμψάκη (2015) και του Παντελή Κυραμαργιού (2017).

Το όνομα ΜΕΛΙSSES προέκυψε από ένα τυχαίο γεγονός, που αποδείχθηκε καρμικό. «Ήμασταν όλα τα μέλη του γκρουπ στο Θησείο και πίναμε ρακόμελα. Κάποια στιγμή, περνάει ένας τύπος και φωνάζει “εδώ τα καλύτερα μέλια, από τις καλύτερες μέλισσες!” Ένας από εμάς τσίμπησε την ατάκα κι έριξε την ιδέα στο τραπέζι να βγάλουμε το συγκρότημα Μέλισσες», έχει διηγηθεί σε συνέντευξή του ο Χρήστος Μάστορας.

Χρήστος Μάστορας: Η Αλβανική καταγωγή

«Κατάγομαι από μια ελληνική μειονότητα της Βορείου Ηπείρου. Η καταγωγή μου, συγκεκριμένα, είναι από το Βοδινό Δρόπολης. Είναι ένα χωριό της ελληνικής μειονότητας της Βορείου Ηπείρου, ακριβώς πάνω στα σύνορα. Έζησα εκεί μέχρι τα 3,5 χρόνια μου, που πέρασα μάλιστα μια σοβαρή παιδική ασθένεια και μετά ήρθαμε οικογενειακώς στην Αθήνα».«Αντιμετώπιζα ένα σοβαρό πρόβλημα με τα λευκά και τα ερυθρά μου αιμοσφαίρια. Οι γιατροί ήταν απαισιόδοξοι. Βασικά, όταν ήμουν δύο ετών, ανακαλύψαμε ότι δεν είχα καθόλου ερυθρά αιμοσφαίρια. Άρχισαν να μου κάνουν μεταγγίσεις αίματος, είχα ένα είδος λευχαιμίας. Γύρισαν λοιπόν οι γιατροί και είπαν στους γονείς μου «Το παιδί είναι ξεγραμμένο. Ελπίζουμε μόνο σε ένα θαύμα».

«Εκείνα τα χρόνια ζούσε σε ένα διπλανό χωριό από το δικό μας ένας genius και λίγο παλαβός γιατρός, ο Αχιλλέας. Ήταν πολύ γνωστός στους κατοίκους εκεί γιατί θεράπευε διάφορες ασθένειες. Ο πατέρας μου έψαξε να τον βρει και να ζητήσει τη βοήθειά του. Να φανταστείς, κοιμήθηκε δύο μέρες σε αχυρώνα μέχρι να καταφέρει να τον εντοπίσει. Ο Αχιλλέας, λοιπόν, είδε τις εξετάσεις μου, έδωσε στους γονείς μου να πίνω κρυφά μέσα στο νοσοκομείο ένα φαρμακευτικό σκεύασμα από βότανα που έφτιαξε ο ίδιος και κάπως έτσι έγινε το θαύμα. Σε λίγες μόλις εβδομάδες κοκκίνισε ξανά το πρόσωπο μου. Οι γιατροί στο νοσοκομείο έκαναν λόγο για θαύμα. Οι ίδιοι είχαν σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δεν τους είπαμε βέβαια ποτέ γι αυτά τα βότανα που έπαιρνα κρυφά. Όταν πια έγινα τελείως καλά, ήρθαμε στην Αθήνα. Ήταν τη δεκαετία του ’90».

«Είμαι Έλληνας Βορειοηπειρώτης και είμαι περήφανος για την καταγωγή μου. Έμαθα από την οικογένειά μου να μην κρύβω ή να διαπραγματεύομαι ποτέ την εθνικότητά μου. Γενικά πιστεύω ότι πρέπει κάποια στιγμή να ξεπεραστεί αυτό το ταμπού στην Ελλάδα, να κρύβουν οι άνθρωποι την καταγωγή τους. Κρύβουμε συνήθως κάτι που είναι κακό. Το να είσαι Αλβανός δεν είναι κακό. Στην Ελλάδα όμως, για πολλά χρόνια Αλβανός ίσον κακός, Αλβανός ίσον κλέφτης. Ξαφνικά η λέξη Αλβανός έγινε βρισιά και ένας ολόκληρος γείτονας λαός βρέθηκε στιγματισμένος. Κάποτε μια καθηγήτρια Φιλόλογος στο σχολείο με ρώτησε από πού κατάγομαι. Της απάντησα ότι είμαι Έλληνας από τη Βόρεια Ήπειρο και γύρισε μπροστά σε όλους και είπε «Δηλαδή Αλβανός». Σηκώθηκα λοιπόν όρθιος στο θρανίο και της είπα «Σας παρακαλώ, μην αλλάζετε την Ιστορία».

Χρήστος Μάστορας: Τα στέκια που επιλέγει να πηγαίνει

Γκουγκλάροντας το όνομά σου, βρίσκω ένα σωρό άρθρα, «Ο Χρήστος Μάστορας ξεκαθαρίζει για την προσωπική του ζωή». Πόσο προσωπική μπορεί να είναι όταν όλοι έχουν κινητό με κάμερα;

Αυτό με το κινητό έχει παραγίνει. Απλοί άνθρωποι κάνουν τους παπαράτσι στις μέρες μας και δεν ξέρω ειλικρινά ποιο είναι το όφελος και τι ευχαρίστηση παίρνουν από αυτό. Επιλέγω όμως, γι΄αυτόν τον λόγο να πηγαίνω σε εναλλακτικά μέρα και όχι στα mainstream. Εκεί δηλαδή όπου ίσως να μη με γνωρίζουν κιόλας. Δεν υποτιμώ όμως σε καμία περίπτωση τη mainstream διασκέδαση, καθότι είμαι βασικό κομμάτι της, απλώς επιλέγω να πετάω κάτω από τα “ραντά” στην προσωπική μου ζωή. Μου αρέσουν οι ερημικές παραλίες, η φύση και τα family parties, οπότε κανένα πρόβλημα.

Χρήστος Μάστορας: Η επιτυχία στις γυναίκες

Φαντάζομαι πως είναι άβολο να ζεις το “τίνος είναι αυτή” από τα ΜΜΕ κάθε τρεις και λίγο…

Πολύ άβολο ομολογουμένως, αλλά δεν ανατροφοδοτώ τα media με εκρήξεις αντίδραση, οπότε δε με επηρεάζουν συνήθως και δεν παίρνουν και μέγεθος.

Αντιλαμβάνεσαι την επιτυχία που έχεις στο γυναικείο φύλο; Τα σουτιέν και τα κρουάσαν στις συναυλίες είναι ένα λιλιπούτειο δείγμα, πιστεύω.

Η φήμη έρχεται πακέτο με μια επίπλαστη γοητεία στην οποία δε μπορούν να αντικατασταθούν οι άνθρωποι, οπότε εκδηλώνονται, πολλές φορές, ακραία. Φυσικά και αυτό τονώνει την αυτοπεποίθηση ενός καλλιτέχνη, αλλά επειδή αγαπώ πραγματικά πολύ τις γυναίκες και τις έχω ανάγκη στη ζωή μου, είτε είναι οι σύντροφοί μου είτε ανήκουν στο φιλικό ή το οικογενειακό περιβάλλον μου, προσπαθώ να τις εμπνέω ουσιαστικά, με το βάθος του χαρακτήρα και τις πράξεις μου, και όχι χρησιμοποιώντας τη σαγήνη και την εξουσία του stage.

Related posts

Ανανίας Φεστέρης: Ο Έλληνας υδραυλικός από τις Σέρρες που βγάζει 3.000 εupώ τη μέρα στα πολυτελή σαλέ της Ευρώπης

Παράτησε τα πάντα και αφοσιώθηκε στο Θεό: Η ταλαντούχα ηθοποιό των 90s που εξαφανίστηκε από προσώπου γης

Νίκος Φλωρινιώτης: Το καλό παιδί του αείμνηστου τραγουδιστή, η γενναία μάχη με τον καρκίνο και οι σχέσεις με τα αδέρφια του