Πράγα: Να γιατί τον χειμώνα είναι η πιο όμορφη πόλη της Ευρώπης

Ένας από του πιο όμορφους χειμερινούς προορισμούς για την Εύρωπη, είναι η Πράγα. Αρκετοί ΄Ελληνες την επιλέγουν για τις χειμερινές διακοπές τους. Σύμφωνα με την ιστορία, από το 1992, το ιστορικό κέντρο της Πράγας ανήκει στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Αποκαλείται επίσης «η χρυσή πόλη» και «μητέρα των πόλεων».

Το νόμισμα της Τσεχίας είναι η τσέχικη κορόνα και ο πληθυσμός της Πράγας είναι 1.200.000 κάτοικοι.  Η Πράγα διαθέτει ιστορικό πλούτο, εκπληκτικά αρχιτεκτονήματα και πολύ ενδιαφέρουσα γαστρονομία.

Πράγα: Γιατί αξίζει να την επισκεφτείτε

Η Πράγα, είναι μια πόλη που είναι γεμάτη από θησαυρούς για αυτό θα σου προτείνω όλα όσα πρέπει σίγουρα να δεις. Αυτά είναι τα ακόλουθα: η γέφυρα του Καρόλου, το αστρονομικό ρολόι της Πράγας, η Πλατεία Παλαιάς πόλης της Πράγας , το Κάστρο της Πράγας, ο τοίχος του Λένον, ο καθεδρικός ναός του Αγίου Βίτου, το σπίτι που “χορεύει” και η πύλη της Πυρίτιδας. Πριν φύγεις θα πρέπει σίγουρα να κάνεις μια κρουαζιέρα στα νερά του Μολδάβα.

Το ιδιαίτερο μείγμα μπαρόκ και γοτθικής αρχιτεκτονικής, από τις καλύτερα διατηρημένες παλιές πόλεις της Ευρώπης στις όχθες του Μολδάβα, η σημαντική πολιτιστική κληρονομιά τα jazz clubs, το μαύρο θέατρο και η αύρα εποχής που αποπνέει τοποθετούν την Πράγα ανάμεσα στις πιο ατμοσφαιρικές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και έχει 1,2 εκατομμύριο κατοίκους.

Ειδικά τον χειμώνα, όταν την σκεπάζει το χιόνι, η έτσι και αλλιώς πανέμορφη πόλη, μετατρέπεται σε παραμυθένιο σκηνικό!

Η Γέφυρα του Καρόλου, το Αστρονομικό Ρολόι, η Πλατεία της Παλιάς Πόλης, ο Καθεδρικός Ναός του Αγ. Βίτου, όλα μοιάζουν πιο όμορφα όταν ντύνονται στα λευκά.

Πράγα: Δείτε φωτογραφίες

Related posts

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα

Απίστευτη αγγελία εργασίας: Δισεκατομμυριούχος αναζητά ζευγάρι να προσέχει αυτό το νησί με μισθό 180.000 ευρώ

Το «φαγητό των φτωχών»: Το Κερκυραϊκό Τσιγαρέλι που ξετρελαίνει και τους τουρίστες το φετινό καλοκαίρι