Όλοι Κάνουν αυτό το Λάθος στο Αεροδρόμιο. Την Επόμενη Φορά θα το Ξέρετε και θα Αποφύγετε να Φοράτε…

Έφτασε η περίοδος των διακοπών! Τα αεροδρόμια είναι γεμάτα κόσμο που ταξιδεύει προς καλοκαιρινούς προορισμούς. Αλλά πριν χαλαρώσετε στην παραλία, πρέπει να επιβιώσετε από τις ατελείωτες ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο. Οι ουρές είναι πολύ εκνευριστικές και χάνετε πολύτιμες στιγμές από τις διακοπές σας. Δείτε μερικά κόλπα για να εξοικονομήσετε χρόνο στο αεροδρόμιο και να φτάσετε στον προορισμό σας πιο γρήγορα και ήρεμα.

Κατάσταση πτήσης

Πριν ξεκινήσετε για το αεροδρόμιο, πρέπει να ελέγξετε την κατάσταση της πτήσης σας. Έχει καθυστερήσει ή ακυρώθηκε; Αν ναι, μπορείτε να περιμένετε σπίτι σας, αντί για το αεροδρόμιο.

Ηλεκτρονικό τσεκ ιν

Αν η αεροπορική εταιρία σας προσφέρει ηλεκτρονικό τσεκ ιν, τότε μπορείτε να εξοικονομήσετε χρόνο και χρήματα (αν προσφέρει έκπτωση). Αυτό ισχύει ειδικά αν ταξιδεύετε με χειραποσκευή.

Τσεκ ιν

Ετοιμάστε από νωρίς τα απαραίτητα έγγραφα και έχετε τα στο χέρι σας όσο περιμένετε στην ουρά. Επίσης, ενημερωθείτε για τους περιορισμούς στις αποσκευές και ζυγίστε την βαλίτσα σας πριν πάτε στο αεροδρόμιο, για να αποφύγετε επιπλέον χρεώσεις.

Επιλογή ρούχων

Αν ταξιδεύετε σε συγκεκριμένες χώρες, μπορεί να σας ζητηθεί να βγάλετε τα παπούτσια σας. Καλό θα ήταν να αποφύγετε τα παπούτσια με πολλά κορδόνια. Επίσης, τα χαλαρά, φαρδιά ρούχα μπορεί να εγείρουν υποψίες και να προκαλέσουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Σχεδιάστε από νωρίς τι θα φορέσετε.

Έλεγχος ασφαλείας

Ακολουθήστε τους κανόνες σχετικά με τα υγρά. Ισχύουν για τζελ, κρέμες και σπρέι. Αν θέλετε να είστε ασφαλείς, μην βάζετε υγρά στην τσάντα σας. Επίσης, αδειάστε τις τσέπες των ρούχων σας και αποφύγετε τα μεταλλικά αξεσουάρ.

Δεν είστε οι μόνοι που επωφελούνται από αυτές τις συμβουλές – οι υπόλοιποι επιβάτες θα σας ευχαριστήσουν που είστε τόσο καλά προετοιμασμένοι. Κάποιοι μάλιστα μπορεί να ακολουθήσουν το παράδειγμα σας και έτσι θα φτάσετε όλοι στον προορισμό σας στην ώρα σας και με λιγότερο άγχος.

Credit: Cleverly

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα