1 στους 4 Ανθρώπους Φέρει αυτόν τον Ιό, αλλά Ελάχιστοι Γνωρίζουν πώς να Ξεφορτωθούν τις Πληγές! Η Λύση Είναι να…

Οι πληγές του επιχείλιου ερπη είναι ό,τι χειρότερο. Όχι μόνο εμφανίζονται σε σημεία που φαίνονται, αλλά πονάνε κιόλας πολύ και μολύνονται εύκολα. Πολλοί πιστεύουν ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, παρά να περιμένουν να φύγουν και να τους βάζουν αλοιφή.

Τι γίνεται όμως αν έχετε κάποιο σημαντικό ραντεβού ή συνέντευξη; Δεν χρειάζεται να πανικοβάλλεστε! Δείτε 8 κόλπα που θα κάνουν τις πληγές από έρπη να εξαφανιστούν σε χρόνο μηδέν. Μέσα σε μια μέρα τα χείλη σας θα είναι σαν καινούρια.

1. Γλυκόριζα

Δεν κάνει για όλους: κάποιοι τρελαίνονται, άλλοι αηδιάζουν, αλλά λίγοι ξέρουν ότι με την γλυκόριζα μπορούν να εξαφανίσουν τις πληγές. Η γλυκόριζα είναι πλούσια σε γλυκορριζίνη. Αυτό το οξύ αποτρέπει την εξάπλωση του ιού που προκαλεί τις πληγές. Ανακατέψτε σκόνη γλυκόριζας με νερό και απλώστε το μίγμα στις πληγές σας.

2. Έλαιο μέντας

Το έλαιο μέντας είναι γνωστό για τις αντιιικές ιδιότητες του. Απλώστε μια μικρή ποσότητα ελαίου στις πληγές 3 φορές τη μέρα. Ευχάριστη παρενέργεια: θα μυρίζετε μέντα όλη μέρα.

3. Έλαιο τεϊόδεντρου

Το έλαιο τεϊόδεντρου προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα. Είναι επίσης ιδανικό για να ξεράνετε τις πληγές και να τις εξαφανίσετε σε μια μέρα. Απλώστε μικρές ποσότητες ελαίου στις πληγές σας κατά την διάρκεια της μέρας.

4. Γάλα

Πολλοί αμφιβάλλουν γι’αυτό το κόλπο, αλλά πρέπει να το δοκιμάσετε και μόνοι σας. Βάλτε ένα ποτήρι γάλα στο ψυγείο όλο το βράδυ. Όταν ξυπνήσετε, βουτήξτε μέσα ένα κομμάτι βαμβάκι για μερικά λεπτά και τοποθετήστε το στην πληγή για όλη τη μέρα. Καλό είναι να το δοκιμάσετε μια μέρα που είστε σπίτι.

5. Οξυζενέ

Οι απολυμαντικές ιδιότητες του οξυζενέ θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε την πληγή και να στηρίξετε την φυσική διαδικασία επούλωσης του σώματος. Η ουσία αυτή είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε περίπτωση που η πληγή αιμορραγεί. Επαναλάβετε κάθε 2-3 ώρες.

6. Σκόρδο

Πιθανόν να το έχετε ξανακούσει: το σκόρδο κάνει καλό. Μπορεί να μην μυρίζει ευχάριστα, αλλά προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα: έχει απίθανες αντιβακτηριακές ιδιότητες που έχουν θετική επίδραση στις πληγές από έρπη. Τρίψτε λίγο σκόρδο και απλώστε το κατευθείαν στις πληγές.

7. Πάγος

Ακούγεται απλό, αλλά λειτουργεί. Μπορεί να μην έχει τις αντιβακτηριακές ιδιότητες των άλλων προϊόντων που αναφέραμε, αλλά μπορεί να αποτρέψει την εξάπλωση και επιδείνωση των πληγών. Όταν αρχίσει να εξαπλώνεται ο έρπης, βάλτε αμέσως πάγο για να μειώσετε το πρήξιμο, τον πόνο και για να μην πειράζετε την πληγή όλη τη μέρα.

8. Εκχύλισμα βανίλιας

Ακόμη μια ουσία που βοηθά στην καταπολέμηση του έρπη και υπάρχει στο ντουλάπι σας. Συχνά το υγρό εκχύλισμα βανίλιας περιέχει αλκοόλ κι έτσι δημιουργεί ένα αφιλόξενο περιβάλλον για τον ιό. Μόλις βάλετε εκχύλισμα βανίλιας στις πληγές, θα σταματήσουν να εξαπλώνονται. Επαναλάβετε 4-5 φορές τη μέρα, μέχρι να εξαφανιστούν.

Αυτά τα κόλπα είναι πολύ χρήσιμα, ειδικά αν χρειάζεστε μια γρήγορη λύση. Εκτιμάται ότι 25% των ανθρώπων φέρουν τον ιό του έρπη που προκαλεί αυτές τις πληγές. Ακολουθήστε αυτά τα κόλπα για να ξεφορτωθείτε τις πληγές από τα χείλη σας.

Credit: HealthHacks

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας