22 Μαγικές Φωτογραφίες από την Παγωμένη Βαϊκάλη, την Παλαιότερη και πιο Βαθιά Λίμνη πάνω στη Γη. Βγαλμένη από Παραμύθι!

Η λίμνη Βαϊκάλη, είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακή. Είναι η πιο βαθιά και η πιο καθαρή λίμνη πάνω στη γη. Η ομορφιά της είναι μαγική και παραμυθένια. Η λίμνη Βαϊκάλη, έχει περίπου 600 χιλιόμετρα μήκος, ενώ το πάχος της φτάνει τα 1,5-2 μέτρα.

Αυτός ο πάγος μπορεί να ανεχθεί ένα όχημα περίπου 15 τόνων, αν και μερικές φορές κάποια αυτοκίνητα έχουν πέσει κάτω. Ο πάγος της λίμνης, έχει διαφορετικά μοτίβα ανά τμήματα. Αυτό συμβαίνει, επειδή το νερό παγώνει σε στρώματα. Αυτό έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όταν εντοπίζεται ένα ψάρι ανάμεσα στον πάγο. Ο πάγος στην Βαϊκάλη, είναι ο πιο διαφανής στον κόσμο! Μπορεί κανείς να δει τα πάντα από κάτω. Ψάρια, πράσινες πέτρες, φυτά και τον μπλε κόλπο. Το νερό της λίμνης είναι τόσο καθαρό, που διακρίνονται αντικείμενα που βρίσκονται σε βάθος 40 μέτρων.

Η Βαϊκάλη επίσης, είναι η βαθύτερη λίμνη στη γη. Έχει βάθος 1642 μέτρα. Μετά την Βαϊκάλη, μόνο άλλες δυο λίμνες έχουν βάθος μεγαλύτερο από 1000 μέτρα. Αυτές είναι η λίμνη Τανγκανίκα (1470 m) και η Κασπία Θάλασσα (1025 m). Ο πάγος της λίμνης σε ορισμένα σημεία, είναι πολύ ολισθηρός. Πολλοί το χρησιμοποιούν για πατινάζ και για έλκηθρα. Ακόμη, οι αντανακλάσεις που κάνει, είναι απίστευτες. Είναι ένα πολύ όμορφο και ατμοσφαιρικό μέρος. Πολλοί, πηγαίνουν για να περπατήσουν επάνω στον πάγο και να κατασκηνώσουν με τις σκηνές τους εκεί.

Κάθε χρόνο, ο πάγος κάνει πολλές ρωγμές. Στα σημεία που ο πάγος είναι πολύ βαρύς, ρωγμές χωρίζουν τον πάγο σε διαφορετικές περιοχές. Το μήκος αυτών των ρωγμών είναι 10-30 χιλιόμετρα, και το πλάτος 2-3 m. Χάρη στις ρωγμές, τα ψάρια της λίμνης δεν πεθαίνουν από την έλλειψη οξυγόνου. Σε γενικές γραμμές, ο πάγος αυτής της λίμνης φέρει πολλά αινίγματα. Η πλειοψηφία των σχηματισμών αυτών, προκαλεί το ενδιαφέρον των επιστημόνων.

Ο πάγος στη Βαϊκάλη υπάρχει μέχρι το Μάιο. Τον Απρίλιο όμως, κανείς δεν πατάει σε αυτόν. Στον πάγο, δημιουργούνται φυσαλίδες από το αέριο μεθάνιο που παράγεται από τα φύκια. Ο μοναδικός ποταμός στον κόσμο που ρέει από λίμνη, είναι ο Angara που ρέει από τη Βαϊκάλη. Όλοι οι άλλοι ποταμοί εκβάλλουν στις λίμνες.

Υπάρχει ένας θρύλος που λέει ότι ο πατέρας της Βαϊκάλη είχε 336 ποτάμια γιους και μια κόρη την Angara. Όλοι οι γιοι εκβάλλουν στη Βαϊκάλη για να ανανεώσουν το νερό, αλλά η κόρη ερωτεύτηκε το Yenisei (ένα ακόμη ποτάμι στη Ρωσία) και άρχισε να παίρνει το νερό του πατέρα της για τον εραστή της. Για εκδίκηση, ο πατέρας της Βαϊκάλη έριξε έναν τεράστιο βράχο στην κόρη του και την καταράστηκε. Αυτός ο βράχος ονομάζεται Shaman-Stone, και βρίσκεται στο κεφαλόβρυσο της Angara και θεωρείται ότι είναι η αρχή.

Η Βαϊκάλη είναι το πιο όμορφο μέρος στον κόσμο.

Credit: BoredPanda

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα