12 Εστιατόρια που θα Σας κάνουν να Ξεχάσετε το Φαγητό

Υπάρχουν τόσο σπουδαία μέρη στον πλανήτη που πρέπει να επισκεφτείτε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας, και άλλα τόσα φαγητά που πρέπει να δοκιμάσετε. Σε κάποια εστιατόρια, μπορείτε να κάνετε και τα δύο ταυτόχρονα! Κάποια εστιατόρια θα σας κάνουν να ξεχάσετε το φαγητό σας, παρά την εξαιρετική κουζίνα και την άριστη εξυπηρέτηση. Γιατί; Επειδή βρίσκονται σε τόσο όμορφα μέρη, που ρισκάρετε να χάσετε την όρεξή σας, εξαιτίας της θέας που κόβει την ανάσα! 

Συγκεντρώσαμε για σας τα πιο όμορφα εστιατόρια του κόσμου, που η θέα τους είναι συγκλονιστική.

Grotta Palazzese στο Μπάρι της Ιταλίας

Τι θα λέγατε για ένα γεύμα σε μια φυσική σπηλιά; Η θάλασσα έχει σκαλίσει δύο μεγάλα ανοίγματα στο μέρος, και το αποτέλεσμα είναι ένα ημικυκλικός θόλος με διάμετρο 30 μέτρων. Στο μέρος έχουν γίνει δεξιώσεις και χοροί, αλλά τώρα είναι ένα μοναδικό ιταλικό εστιατόριο.

Εστιατόριο Le Panoramic στο Chamonix της Γαλλίας

Το εστιατόριο βρίσκεται σε βουνό, 3.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στις Γαλλικές Άλπεις. Από οποιοδήποτε σημείο του εστιατορίου, υπάρχει εκπληκτική θέα των βουνών. Οι σεφ ετοιμάζουν ένα παραδοσιακό γεύμα και πιάτα υψηλής γαστρονομίας για τους επισκέπτες και τους τουρίστες.

Υποβρύχιο Εστιατόριο Ithaa στις Μαλδίβες


Το υποβρύχιο εστιατόριο βρίσκεται 5 μέτρα υποβρύχια και είναι σχεδιασμένο μόνο για 14 πελάτες. Υπάρχει πανοραμική θέα 270 μοιρών του όμορφου ωκεανού, και οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν τοπικής και ευρωπαϊκής κουζίνας, αν και οι περισσότεροι δεν έρχονται για το φαγητό.

Εστιατόριο η Σπηλιά του Ali Barbour στη Παραλία Diani, Κένυα
Αν επισκεφτείτε την Κένυα, μην παραλείψετε να επισκεφτείτε αυτό το εστιατόριο. Βρίσκεται σε μια σπηλιά με ανοιχτή οροφή, και δεν θα αισθανθείτε παγιδευμένοι. Το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με παραδοσιακό Αφρικάνικο στυλ, και φαναράκια δημιουργούν μια ρομαντική και μαγική ατμόσφαιρα – ιδανική για μια βραδιά ραντεβού.

Εστιατόριο Sierra Mar στην Καλιφόρνια 

Το καλιφορνέζικο εστιατόριο βρίσκεται σε ένα φυσικό καταφύγιο κοντά στο Σαν Φρανσίσκο. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τα ρομαντικά ηλιοβασιλέματα πάνω από τον ωκεανό και να απολαύσετε εκλεκτά πιάτα. Ακούγεται ονειρικό!

River Cafe στη Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Η Νέα Υόρκη είναι όνειρο για εκατομμύρια, και αυτή η θέα δεν χρειάζεται συστάσεις. Παρά τις υψηλές τιμές και την σνομπ ατμόσφαιρα, η θέα το αξίζει. Θα σας μείνει αξέχαστη για πάντα!

Το Samaya Villas Bali στο Μπαλί, Ινδονησία

Το Μπαλί είναι διάσημο για τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα και τις φοβερές παραλίες του. Τι θα λέγατε για ένα γεύμα στη παραλία; Το ξενοδοχείο-εστιατόριο προσφέρει σπουδαία πιάτα, με συνοδευτικό τον ζεστό ήλιο και τα κύματα.

Le Jules Verne στο Παρίσι, Γαλλία

Ένα από τα πιο διάσημα εστιατόρια του Παρισιού, που βρίσκεται στον πύργο του Άιφελ σε υψόμετρο 124 μέτρων. Μπορείτε να συνδυάσετε ένα πολιτιστικό πρόγραμμα με γαστρονομική ξενάγηση: όψη της πόλης από ψηλά, καλή μουσική και εκλεκτή γαλλική κουζίνα.

Εστιατόριο Skyline στο Queenstown, Νέα Ζηλανδία

Το Queenstown είναι το κέντρο του περιπετειώδη τουρισμού, που προσελκύει λάτρεις της κωπηλασίας, άλμα με αλεξίπτωτο και άλλα extreme σπορ. Στην κορυφή του ανελκυστήρα, βρίσκεται ένα εστιατόριο με αξέχαστη θέα.

Εστιατόριο Delaire Graff στο Stellenbosch, Νότια Αφρική

Κάντε ένα γαστρονομικό ταξίδι για να δείτε το βουνό Simonsberg και τους αμπελώνες της νότιας Αφρικής. Εδώ μπορείτε να απολαύσετε εξωτική αφρικανική κουζίνα και ντόπιο κρασί.

Ngorongoro Crater Lodge στο Νγκόρο Νγκόρο, Τανζανία

Το ξενοδοχείο και εστιατόριο βρίσκεται σε ένα μοναδικό σημείο στην άκρη του κρατήρα Ngorongoro στη Τανζανία, και δε θα αφήσει κανέναν αδιάφορο. Εκεί θα δείτε τις αχανείς πεδιάδες της Αφρικής. Αν έχετε κυάλια, μπορείτε να δείτε και άγρια ζώα να κινούνται.

Εστιατόριο Signature Room στο Σικάγο, ΗΠΑ

Η όψη του νυχτερινού Σικάγο από ψηλά είναι όνειρο κάθε επισκέπτη της πόλης. Το εστιατόριο βρίσκεται στον 95ο όροφο του Κέντρου John Hancock, και προσφέρει θέα της πόλης και της λίμνης Μίσιγκαν. Αν κάνετε κράτηση πριν το ηλιοβασίλεμα, δεν θα νοιαστείτε καθόλου για το φαγητό.

Credit: brightside.me

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα