1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα: Η «Ελβετία της Κορίνθου» Με Το Καλύτερο Κρέας Στην Ελλάδα

1,5 ώρα μακριά από την Αθήνα: Η «Ελβετία της Κορίνθου» Με Το Καλύτερο Κρέας Στην Ελλάδα

Φθινόπωρο: Αναζητάς φθινοπωρινή απόδραση κοντά στην Αθήνα; Αναζητάς λίγες ημέρες ξεκούρασης μακριά από την Αθήνα μέσα στην φύση; Επισκέψου την «Ελβετία της Κορίνθου» και θα μας θυμηθείς.. Και φυσικά μην παραλείψεις να γευτείς όλα τα καλούδια της τοπικής ταβέρνας σήμα κατατεθέν του χωριού της Ορεινής Κορινθίας.

Ο ονειρεμένος κάμπος του Φενεού που εκτείνεται γύρω από τη Ζήρια, τον Χελμό και τον Ολίγυρτο, είναι ένας τόπος – αριστούργημα που δικαίως δελεάζει ακόμα και τους πιο… σπιτόγατους για εκδρομές με φόντο φθινοπωρινό, στα πρώτα κρύα. Βρίσκεται στην ορεινή Κορινθία και απέχει περίπου 1,5 ώρα με το αυτοκίνητο από το κέντρο της Αθήνας, απόσταση διόλου απαγορευτική ακόμα και για μονοήμερες αποδράσεις.

Τα χωράφια του κάμπου φαίνονται σαν χωρισμένα με γεωμετρικό τρόπο και τα χρώματα που εναλλάσσονται διαρκώς είναι το μπλε του ουρανού, το κίτρινο και το έντονο πράσινο. Η αίσθηση του μεγάλου υψόμετρου και η απερίγραπτη θέα σου δίνουν την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε κάποιο τουριστικό χωριό της Ηπείρου, όμως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική.

Η Αρχαία Φενεός

Το χωριό Αρχαία Φενεός, είναι παραδοσιακό, μικρό και πολύ όμορφο, με την κεντρική του πλατεία να κλέβει την παράσταση και να αποτελεί το νούμερο ένα σημείο συνάντησης για ντόπιους και παραθεριστές.

Εκεί θα κάνεις τον περίπατό σου και θα καθίσεις για καφέ ή ζεστή σοκολάτα, ενώ η παραδοσιακή ταβέρνα που βρίσκεται κάτω από τον τεράστιο πλάτανο – σήμα κατατεθέν της περιοχής, είναι ό,τι πρέπει για να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο σου. Η κρεατοφαγία είναι -προφανώς- μονόδρομος στο συγκεκριμένο μέρος και «πάει πακέτο» με το τοπικό κρασί της περιοχής.

Η περιοχή κατά την αρχαιότητα

Σύμφωνα με τον Όμηρο, οι Φενεάτες έλαβαν μέρος στον Τρωικό Πόλεμο, ενώ η περιοχή αναφέρεται και από τον Παυσανία, στα βιβλία περιηγήσεών του. Η ύπαρξη του οικισμού από την αρχαιότητα πιστοποιείται από τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν βρεθεί στη ευρύτερη περιοχή.

Η μαγευτική λίμνη Δόξα

Το πιο ιδιαίτερο και προβεβλημένο σημείο της περιοχής είναι η υπέροχη και πολυφωτογραφημένη λίμνη Δόξα, που αξίζει και με το παραπάνω να αποτελέσει μέρος του προγράμματός σου.

Πρόκειται για μια υπέροχη λίμνη περικυκλωμένη από τα Αροάνια Όρη και τις κορυφές της Κυλλήνης. Η λίμνη εκτείνεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και πάνω σε μια λωρίδα γης, στο εσωτερικό της, μοιάζει να επιπλέει το εκκλησάκι του Αγίου Φανουρίου.

Ένας δρόμος 5 χιλιομέτρων στρωμένος με άσφαλτο, προσφέρεται για ποδηλασία, ή έναν απολαυστικό περίπατο γύρω από τη λίμνη. Τα μικρά λιβάδια και τα ξέφωτα σε διάφορα σημεία της όχθης της λίμνης, είναι ό,τι πρέπει για χαλάρωση ή και πικ-νικ.

Βάλε, λοιπόν, το πιο όμορφο σημείο της ορεινής Κορινθίας στη λίστα με τους must-visit χειμερινούς προορισμούς εντός Ελλάδος για θα ξεκουραστείς, να χαλαρώσεις και να φορτίσεις μπαταρίες. Και όλα αυτά με ελάχιστα έξοδα, της τάξεως των 60€ την ημέρα, all inclusive.

Και μην αμφιβάλλεις: μια επίσκεψη θα σε πείσει πως βρίσκεσαι σε ένα από τα πιο μαγικά μέρη της Ελλάδας…

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα