Η Θάλασσα ξέβρασε το Κουφάρι μιας Φάλαινας, αλλά όταν το εξέτασαν οι Επιστήμονες έκαναν την πιο Τρομακτική Ανακάλυψη

Αφού μπλέχτηκε σε αλιευτικό εξοπλισμό, μια όμορφη φάλαινα όρκα, γνωστή ως Lulu, ξεβράστηκε στις ακτές της Σκωτίας. Ο αριθμός των φαλαινών στον τελευταίο γνωστό πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου, στον οποίο ανήκε η Lulu, μειώθηκε σε μόλις οκτώ.

Μια νέα έκθεση παρουσιάζει μια λεπτομερή ανάλυση του θανάτου της Lulu, και είναι τρομακτική.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το λίπος της Lulu περιείχε μερικά από τα υψηλότερα επίπεδα τοξικών ρύπων που έχουν καταγραφεί ποτέ σε μια όρκα που βρέθηκε σε αυτή την περιοχή. Το επίπεδο των πολυχλωριωμένων διφαινυλίων ή PCBs που βρέθηκε στην Lulu ήταν συγκλονιστικό. Τα επίπεδα της Lulu ήταν περίπου 100 φορές μεγαλύτερα από ό, τι θεωρείται ως ελάχιστο τοξικό επίπεδο για τα θαλάσσια ζώα.

Τα PCBs είναι γνωστό ότι συσσωρεύονται στην τροφική αλυσίδα, προκαλώντας κακή υγεία, βλάβες στο ανοσοποιητικό σύστημα, αυξημένη ευαισθησία στον καρκίνο και στειρότητα. Όταν οι ερευνητές εξέτασαν τη Lulu, βρήκαν 957 χιλιοστόγραμμα PCB ανά κιλό λίπος – ένας αριθμός πολύ υψηλότερος από όσο έχει καταγραφεί ποτέ σε ένα θαλάσσιο θηλαστικό.

Το κοπάδι από όρκες που η Lulu ανήκε τώρα βρίσκεται κοντά στην εξαφάνιση. Είναι η τελευταία γνωστή ομάδα από όρκες στα ύδατα του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι ερευνητές διαπίστωσαν κάτι άλλο που ήταν εξίσου ανησυχητικό, ενώ εξέταζαν τη σωρό της Lulu. Ήταν 20 ετών, αλλά ποτέ δεν είχε γεννήσει ένα μικρό. Αυτό υποδηλώνει ότι τα υψηλά επίπεδα ρύπανσης στο λίπος της μπορεί να προκάλεσαν στειρότητα. Κατά τα τελευταία 23 χρόνια, δεν έχει γεννηθεί ούτε ένα μικρό στην ομάδα, γεγονός που σημαίνει ότι η ρύπανση μπορεί να προκάλεσε σε όλο το κοπάδι να γίνει στείρο.

Ο Δρ. Andrew Brownlow, κτηνιατρικός παθολόγος στην Αγροτική Ακαδημία της Σκωτίας βοήθησε να γίνει ανάλυση των εξετάσεων της Lulu. «Η φαινομενική στειρότητα της Lulu είναι ένα δυσοίωνο εύρημα για την μακροχρόνια επιβιωσιμότητα αυτής της ομάδας. Με κανένα μικρό ζώο να μη γεννιέται, γίνεται όλο και πιο πιθανό ότι αυτή η μικρή ομάδα εντέλει θα εξαφανιστεί.»

Τα PCBs είχαν απαγορευτεί τη δεκαετία του 1970, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν στους ωκεανούς. Οι ερευνητές επιτέλους κατανοούν πόσο μεγάλη ζημιά προκαλούν, και τώρα ζητούν να γίνουν ενέργειες για να εξαλειφθούν αυτές οι επικίνδυνες χημικές ουσίες από το περιβάλλον.

Για να μάθετε περισσότερα για τις φάλαινες όρκες και τα PDBS, δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Credit: Davidwolfe

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα