DIY

9 Εκπληκτικοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την Οδοντόκρεμα στις δουλειές του σπιτιού, που θα σας λύσουν τα Χέρια!

Τι είναι αυτό που έχει γεύση μέντας, λευκαίνει τα δόντια και μπορεί να καθαρίσει πράγματα όπως τα ασημικά, το iPhone και τα λερωμένα παπούτσια σας; Ακριβώς, η οδοντόκρεμα που χρησιμοποιείτε καθημερινά δεν είναι μόνο για τον καθαρισμό των δοντιών.

Δείτε 9 έξυπνες εναλλακτικές χρήσεις της:

Γρατσουνισμένα παπούτσια

Τα παπούτσια σας γρατσουνίστηκαν; Αν έχετε λίγη οδοντόκρεμα μπορείτε να τα καθαρίσετε στο λεπτό. Απλώστε λίγη οδοντόκρεμα πάνω στην γρατσουνιά στο παπούτσι, τρίψτε και το παπούτσι σας θα γυαλίζει.

Σημάδια από κηρομπογιά

Μερικές φορές τα παιδιά δεν ζωγραφίζουν μέσα στις γραμμές… αλλά φτάνουν μέχρι τους τοίχους. Αυτό φυσικά μπορεί να σας προκαλέσει πονοκέφαλο. Για να αφαιρέσετε τα σημάδια από κηρομπογιά, απλά τρίψτε απαλά τους τοίχους σας με ένα υγρό πανί με οδοντόκρεμα.

Ασημένια κοσμήματα

Όσο πιο παλιά είναι τα αγαπημένα σας ασημένια κοσμήματα, τόσο πιο θαμπά δείχνουν. Μπορείτε όμως να τα γυαλίσετε με οδοντόκρεμα! Τρίψτε τα με μια οδοντόβουρτσα ή ένα πανί και λίγη οδοντόκρεμα. Αφήστε τη να δράσει όλο το βράδυ και το πρωί τα κοσμήματα σας θα είναι σαν καινούρια.

Ξεθολώστε τα προστατευτικά γυαλιά

Τα προστατευτικά γυαλιά είναι πολύ χρήσιμα και σημαντικά για την ασφάλεια μας, αλλά θολώνουν εύκολα. Δεν χρειάζεται να ξοδεύετε χρήματα σε ειδικά τζελ. Απλά τρίψτε τα με λίγη οδοντόκρεμα και θα σταματήσουν να θολώνουν!

Φώτα αυτοκινήτου

Αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μας καθαριστικά κόλπα. Δείτε εδώ πώς να φτιάξετε ένα μίγμα με οδοντόκρεμα για να καθαρίσετε τα φώτα του αυτοκινήτου σας.

Σόλες αθλητικών

Όταν φοράτε συχνά τα αθλητικά σας, οι λευκές σόλες βρομίζουν. Μπορείτε να τις καθαρίσετε με λίγη οδοντόκρεμα. Τα παπούτσια σας θα δείχνουν σαν καινούρια!

Πλήκτρα πιάνου

Αν είστε μουσικός, το πιάνο είναι μάλλον το πολυτιμότερο απόκτημα σας. Είτε το χρησιμοποιείτε για παραστάσεις, μαθήματα, διασκέδαση, είτε απλά για την δική σας εξάσκηση, θέλετε να δείχνει περιποιημένο. Μπορείτε να καθαρίσετε τα λευκά πλήκτρα με λίγη οδοντόβουρτσα και νερό.

Κούπες

Όλοι χρησιμοποιούμε κούπες καθημερινά, αλλά συχνά εμφανίζουν σημάδια (για παράδειγμα από τον καφέ). Τρίψτε τα σημάδια αυτά με λίγη οδοντόκρεμα και θα εξαφανιστούν.

Σημάδια από νερό

Αν έχετε ξύλο στο σπίτι σας, στα έπιπλα ή στο πάτωμα, ξέρετε πόσο εύκολα λερώνει… και πόσο δύσκολα καθαρίζει. Η οδοντόκρεμα μπορεί να σας σώσει! Δείτε εδώ πώς μπορείτε να καθαρίσετε ακόμα και τους πιο επίμονους λεκέδες.

Εσείς το γνωρίζατε πως η οδοντόκρεμα έχεις τόσες χρήσεις;

Credit: tiphero.com

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια