Η Γαλλία έγινε η 1η Χώρα που Απαγόρευσε τα πλαστικά Ποτήρια, Πιάτα και Μαχαιροπίρουνα! Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες…

Μετά την απαγόρευση των πλαστικών σακούλων τον Ιούλιο, η Γαλλία το πήγε ένα βήμα παραπέρα. Ένα νέο μέτρο άρχισε να ισχύει από τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με το οποίο οι παραγωγοί πλαστικών πιάτων θα πρέπει να αρχίσουν να παράγουν τα προϊόντα τους από βιοδιασπώμενα υλικά μέχρι το 2020.

Οι οικολόγοι επικροτούν αυτόν τον νέο νόμο, αλλά δεν είναι όλοι το ίδιο χαρούμενοι. Κάποιοι εικάζουν ότι παραβιάζει τους κανόνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ελεύθερη διακίνηση αγαθών και “πληγώνει” τους καταναλωτές. “Ζητάμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πάρει νομικά μέτρα κατά της Γαλλίας για την παραβίαση του ευρωπαϊκού νόμου.

Δεν θα το κάνουν εκείνοι, θα το κάνουμε εμείς”, λέει το Pack2Go Europe, μια οργάνωση η οποία εκπροσωπεί τους Ευρωπαίους παραγωγούς συσκευασιών στο The Associated Press. Η απαγόρευση στοχεύει όχι μόνο στην μείωση της μόλυνσης που προκαλεί το πλαστικό, αλλά και στην μείωση της ενέργειας που καταναλώνεται και των απορριμμάτων που προκαλούνται από την βιομηχανία επεξεργασίας πλαστικού.

Credit: boredpanda.com

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα