Αυτός είναι ο Αληθινός Λόγος που το iPhone 7 είναι Απαίσιο (για όλους εκτός από την Apple)

Από τότε που η Apple αποκάλυψε το iPhone 7 και την σχεδιαστική τους απόφαση να αφαιρέσουν το βύσμα των ακουστικών, έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις.

Είναι ευτυχές το γεγονός ότι η απόφαση να αφαιρέσουν το βύσμα δεν ήταν, στην πραγματικότητα, θέμα προσωπικής προτίμησης. Υπάρχει μόνο μία λογική εξήγηση για να το κάνουν αυτό και είναι επειδή τους το ζήτησε κάποιος από τους μεγαλομετόχους της Apple Inc.

Είναι αντικειμενικά αδύνατο να δικαιολογήσουμε την απομάκρυνση της υποδοχής των ακουστικών για οποιοδήποτε λόγο, εκτός από την απληστία. Μια ανεπίσημη έρευνα που έγινε στους υπαλλήλους αποκάλυψε ότι τα ακουστικά δεν ενόχλησαν κανέναν, σχεδόν ποτέ. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο βολικά που εταιρείες έχουν αρχίσει να πωλούν καλώδια για τα ασύρματα ακουστικά του iPhone 7. Σε πολλές περιπτώσεις τα καλώδια είναι καλύτερα. Έχετε παρατηρήσει πως κάθε φορά που καλείτε κάποια τεχνική υποστήριξη για ένα θέμα WiFi, σας προτείνουν να δοκιμάσετε πρώτα με το καλώδιο δικτύου; Αυτό συμβαίνει γιατί η μετάδοση ενός σήματος υψηλής πιστότητας με καλώδιο είναι πιο αξιόπιστη και είναι καλύτερα από οποιαδήποτε ασύρματη τεχνολογία.

Η Apple έχει γίνει για τα τηλέφωνα ό,τι τα Windows για τους υπολογιστές: ξέρουν ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να αλλάξουν εύκολα, έτσι χρησιμοποιούν αυτή τη “αβολη” τεχνολογία για να πιέσουν τους πελάτες τους όλο και πιο πολύ. Ναι, οι πωλήσεις θα είναι παρόμοιες με τα προηγούμενα τηλέφωνα, αλλά μόνο επειδή το να επιλέξουν οι άνθρωποι ένα άλλο μοντέλο μιας άλλης εταιρίας, θα είνα πιο “άβολο”.

Η τεχνολογία των ακουστικών με καλώδια Jack είναι παγκόσμιο πρότυπο, αλλά η Apple προτίμησε ένα δικό της πρότυπο ώστε να μπορούν να χρεώνουν περισσότερα γι’ αυτό.

Credits: Cracked

Related posts

Το ανακοίνωσαν σε όλη τη Βρετανία για τον Κάρολο: «Μετά από μια περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης…»

Πρόταση γάμου… στον αέρα – Πιλότος ζήτησε από αεροσυνοδό να τον παντρευτεί

Θρήνος για 33χρονη καρκινοπαθή: Αρνήθηκε να κάνει θεραπεία για να γεννήσει το παιδί της και απεβίωσε