Εσείς το Γνωρίζατε; Δείτε ΠΩΣ το να μένουμε Κοντά στη Θάλασσα, έχει ευεργετικές επιδράσεις στο Πνεύμα και την Ψυχολογία μας!

Το νερό δεν αντιστέκεται. Τα ύδατα ρέουν. Όταν βυθίζεις το χέρι σου στο νερό, το μόνο που αισθάνεσαι είναι ένα χάδι. Το νερό δεν είναι σαν ένας στερεός τοίχος, δεν θα σε σταματήσει. Αλλά το νερό πηγαίνει πάντα εκεί που θέλει να πάει και τίποτα – στο τέλος – δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιό του. Το νερό είναι υπομονετικό. Μπορεί να φθείρει μια πέτρα. Να το θυμάσαι αυτό. Να θυμάσαι ότι είσαι κατά το ήμισυ νερό. Εάν δεν μπορείς νε περάσεις μέσα από ένα εμπόδιο, πηγαίνε γύρω του.

Η Μάργκαρετ Άτγουντ εύγλωττα αναφέρθηκε στην πνευματική και την ανθρώπινη φύση του νερού στο μυθιστόρημά της “The Penelopiad“.

1. Το νερό περιέχει αρνητικά ιόντα
Οι περισσότεροι από μας ξεχειλίζουμε με θετικά ιόντα, καθώς εκπέμπονται από ηλεκτρονικές συσκευές, όπως φούρνοι μικροκυμάτων και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Όταν έχουμε πλεόνασμα θετικών ιόντων, χωρίς αρνητικά για τους εξομαλύνουν, είμαστε ασύμμετροι. Τα αρνητικά ιόντα προέρχονται κυρίως από φυσικές πηγές ενέργειας, όπως τις καταιγίδες, τα ποτάμια και τις παλίρροιες των ωκεανών. Μια ατμόσφαιρα που είναι πλούσια σε αρνητικά ιόντα αυξάνει την ικανότητά μας για την απορρόφηση οξυγόνου, βοηθώντας το σώμα και το μυαλό μας να ανανεωθεί με μεγαλύτερη ταχύτητα.

2. Η αλλαγή θερμοκρασίας που βιώνουμε όταν μπαίνουμε στο νερό, μπορεί να είναι θεραπευτική
Το δροσερό νερό θα ανανεώσει το σώμα και θα ξυπνήσει το μυαλό. Για το λόγο αυτό, μια βουτιά σε μια κρύα λίμνη, ειδικά μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού, μπορεί να είναι τόσο σωματικά όσο και πνευματικά αναζωογονητική. Το ζεστό νερό, αντίθετα, έχει κατευναστική επίδραση. Ένα ζεστό μπάνιο μπορεί να χαλαρώσει τους μυς και να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε το μυαλό σας.

3. Το νερό προκαλεί δέος
Η επιστημονική φύση του “δέους” είναι ένα δημοφιλές θέμα στον κόσμο της ψυχολογίας. Αυτό που προηγουμένως πιστεύεται ότι ήταν ένα καθαρά πνευματικό φαινόμενο, τώρα φαίνεται να έχει φυσικά οφέλη, καθώς και ψυχικά. Ίσως η πιο καθολική πηγή “δέους” είναι ο φυσικός μας κόσμος. Οι υδάτινοι όγκοι, όπως οι ωκεανοί και οι λίμνες, μπορούν να σας βοηθήσουν να βιώσετε αυτή την εμπειρία που με τη σειρά της μειώνει το στρες και αυξάνει τη σωματική σας ευεξία.

4. Το νερό διευκολύνει τον διαλογισμό
Ο ήχος των κυμάτων μας βάζει σε μια βαθιά και αβίαστη κατάσταση διαλογισμού. Σε συνδυασμό με την ικανότητα της φύσης για την πρόκληση δέους, όπως περιγράφεται παραπάνω, ο ρυθμός του νερού μπορεί να μας οδηγήσει σε μια βαθιά και υπνωτική κατάσταση χαλάρωσης. Ακόμη και ένα σιντριβανάκι στην επιφάνεια εργασίας σας, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους σας, να βελτιώσει την πνευματική σας διαύγεια και να απελευθερώσει την ένταση.

Credits: I Heart Intelligence

Related posts

Αστυπάλαια: H «πεταλούδα του Αιγαίου», οι μαγικές παραλίες και το Cocktail Bar «στολίδι» που την καθιστούν «Must» προορισμό του καλοκαιριού

Συμβουλές για ενοικίαση βαν: Απλοί τρόποι για να κάνετε το ταξίδι σας άνετο και ξεκούραστο!

Ποιά Αράχωβα; Αυτός είναι απόλυτος φετινός, χειμερινός προορισμός για διακοπές μια ανάσα από την Αθήνα