ΤΕΣΤ: 8 στους 10 ΔΕΝ μπορούν να βρουν το Πάντα σε αυτή την Εικόνα. Εσύ Μπορείς;

Έχετε βγάλει τα μάτια σας προσπαθώντας να βρείτε ψάχνοντας το πάντα του Dudolf ανάμεσα σε μία στρατιά από χαμογελαστούς χιονάνθρωπους. Και μετά τα βγάλατε λίγο λιγότερο προσπαθώντας να βρείτε μια γάτα ανάμεσα σε μια θάλασσα από κουκουβάγιες.

Υπάρχει άλλο ένα παρόμοιο παζλ, απλά με λιγότερο χαριτωμένη προσέγγιση. Μπορείτε να βρείτε το πάντα ανάμεσα στις ορδές από μουσικούς black metal;

Δεν έχουμε καταλάβει τι σχέση έχουν ζώα απειλούμενα με εξαφάνιση με κάποιους από τους πιο σκληροπυρηνικούς μουσικούς του πλανήτη.

Ίσως να φταίει το μακιγιάζ τους ή άμα το σκεφτείτε, οι μπάντες που παίζουν black metal ίσως είναι ανθρωπόμορφα πάντα που λατρεύουν τη μουσική!

Αυτό το παζλ δεν σχεδιάστηκε από τον Dudolf αλλά από τον Νορβηγό καλλιτέχνη Espen Westum.

Ο Espen έγραψε στο προφίλ του στο Facebook:

“Οι περισσότεροι έχουν δει το “βρείτε το πάντα ανάμεσα στους χιονάνθρωπους”. Εμπνεύστηκα να φτιάξω και εγώ κάτι παρόμοιο, μόνο με καλλιτέχνες της black metal. Αφού ζωγράφιζα σχεδόν όλη μέρα, ιδού τα αποτελέσματα!”

Φυσικά ένας τύπος από τη Νορβηγία θα έκανε ένα τέτοιο χαριτωμένο παζλ.

Το παζλ του Espen έχει κοινοποιηθεί σχεδόν 6,000 στο Facebook, κάτι που θέτει την ερώτηση: γιατί έχουμε εμμονή με τέτοια πράγματα;

Σύμφωνα με ένα άρθρο στο περιοδικό Time , είναι γιατί “ο εγκέφαλος ευχαριστιέται να αναγνωρίζει μοτίβα.”

Οπότε το να κοιτάμε αυτές τις σχεδόν πανομοιότυπες εικόνες είναι ευχάριστο για το μυαλό μας και το να βρίσκουμε εκείνη που δεν ταιριάζει είναι κάπως σαν βραβείο.

Η Εθνική Βιβλιοθήκη των Φαρμάκων της Αμερικής δημοσίευσε μία έρευνα με θέμα “Που είναι ο Waldo.”

Η έρευνα λέει πως ο εγκέφαλος προσπαθεί να ξεχωρίσει το ‘τι.. και το που… για να λύσει αυτό το πρόβλημα.” Δηλαδή το μυαλό κάνει τον διαχωρισμό του ‘τι’ ψάχνει από το ‘που’ το ψάχνει.

Κάνοντας αυτούς τους δύο μηχανισμούς να συνεργαστούν, το αποτέλεσμα είναι μία ευχάριστη αντίδραση από τον εγκέφαλο.

Παζλ σαν και αυτά είναι πολύ καλές μελέτες στο πως το μυαλό μας φιλτράρει άχρηστη πληροφορία, σύμφωνα με το ‘Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης.’

“…οι νευρώνες συγχρονίζονται για να εστιάσετε την προσοχή σας, σαν μια χορωδία που προσπαθεί να ξεχωρίσει και να ακουστεί στο συνωστισμένο δωμάτιο γεμάτο φασαρία.”

Ουσιαστικά το μυαλό μας, αφού κοιτάξει για λίγο την εικόνα, ξεκινάει αυτόματα να φιλτράρει άχρηστη πληροφορία για να λύσει το πρόβλημα. 

Credit: distractify.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta