Δείτε γιατί οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν πίσω τους Πρώην τους παρόλο που τους έχουν χωρίσει.

Πήρατε την απόφαση να χωρίσετε με τον σύντροφό σας, όταν τα πράγματα ήταν στο απροχώρητο και νιώθατε ικανοποιημένη με τον εαυτό σας. Τι συμβαίνει όμως όταν αρχίζουμε ξανά να αναπολούμε τις στιγμές που περάσαμε μαζί τους και μας λείπουν; Γιατί τους σκεφτόμαστε ξανά;

Βρήκαμε μερικές απαντήσεις:

1. Το μυαλό μας θυμάται τις καλές στιγμές.

Όσον αφορά τη μνήμη, οι εγκέφαλοί μας έχουν κάτι που ονομάζεται “θετική προκατάληψη”, που σημαίνει ότι είναι πιο εύκολο να θυμάστε τις στιγμές με τον πρώην σας να γελάτε ή να είστε αγκαλιά από το να θυμάστε τις άσχημες στιγμές που μαλώνατε.

Είμαστε προορισμένοι να ξεχνάμε τον πόνο, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό. Αν πραγματικά θυμόσασταν πόσο οδυνηρό είναι να τρέχεις σε μαραθώνιο την περασμένη άνοιξη, θα θέλατε πραγματικά να ξανατρέξετε άλλον ένα;
Μάλλον όχι. Εφαρμόστε αυτή τη διαδικασία σκέψης στα συναισθήματα που έχετε σήμερα τον πρώην σας.

2. Αυτά τα ραντεβού που είσαστε ενθουσιασμένη, είναι στην πραγματικότητα χάλια.

Η αλήθεια είναι, ότι είναι δύσκολο να βρείτε μια πραγματική σύνδεση με ένα άλλο πρόσωπο.
Ακόμα κι αν και ο πρώην σας δεν ήταν ο κατάλληλος για εσάς, ίσως συνδεθήκατε αρκετά καλά και νιώθατε πολύ άνετα μαζί.

Έτσι, αν κάθεστε απέναντι από έναν άγνωστο που σας δεν ελκύει ιδιαίτερα, ενώ μοιράζεστε βαρετές ιστορίες, δεν σας κατηγορεί κανείς. Και πραγματικά δεν σας κατηγορούμε αν σας κάνει να σας λείπουν οι εύκολες συνομιλίες που είχατε με τον πρώην σας.

Μια μέρα θα συναντήσετε κάποιον που θα σας κάνει να γελάτε όσο σας έκανε κάποτε ο πρώην σας και να σας ελκύει. Μέχρι τότε, θα πρέπει να χαμογελάτε και να αντέχετε τα άβολα ραντεβού.

3. Θέλετε ό,τι δεν μπορείτε να έχετε

Ξέρετε εκείνη τη στιγμή που κάνετε δίαιτα και δεν μπορείτε πλέον να τρώτε κέικ και μπισκότα και ξαφνικά το μόνο που θέλετε είναι κέικ και μπισκότα;

Έτσι ακριβώς συμβαίνει με τον πρώην σας. Κόβετε κάθε επαφή και ξαφνικά σας φαίνεται πιο ελκυστικός.
Σκεφτείτε το έτσι: Τρώγοντας εκείνο το απαγορευμένο μπισκότο πιθανόν θα νιώθατε σπουδαία εκείνη τη στιγμή, αλλά αργότερα μάλλον θα νιώθατε πολύ άσχημα γι ‘αυτό. Το ίδιο πράγμα θα συμβεί αν καλέσετε ή στείλετε μήνυμα στον πρώην σας.

Επομένως, μην το κάνετε.

4. Φαίνονται ωραίοι στις φωτογραφίες τους.

Εκείνοι οι δικέφαλοι ήταν εκεί πριν από δύο μήνες; Σίγουρα όχι. Ο πρώην σας σίγουρα δε πήγαινε καν γυμναστήριο και δεν έβγαζε σέλφις!

Όχι μόνο φαίνεται ωραίος, αλλά μετά το χωρισμό σας ο πρώην σας φαίνεται να έχει ανανεωθεί. Το Instagram του είναι γεμάτο από φωτογραφίες του με τους φίλους του και, ακόμη χειρότερα, πανέμορφα κορίτσια που δεν έχετε ξαναδεί ποτέ πριν.

Υπάρχει πάντα η πιθανότητα ότι ο πρώην σας πραγματικά περνάει ωραία, αλλά ας δούμε τη πραγματικότητα: μόλις τον παράτησαν.

Πιθανώς πηγαίνει σε πολλά πάρτι και στη συνέχεια πηγαίνει σπίτι και ακούει όλα τα τραγούδια που ακούγατε μαζί.
Όσο για τα σέλφις στο γυμναστήριο, ίσως να διοχετεύει το θυμό του σε μια νέα ρουτίνα στο γυμναστήριο. Ή ίσως προσπαθεί σκόπιμα να σας κάνει να ζηλέψετε.

Όποια και αν είναι η περίπτωση, κάντε τον unfollow στο Instagram τώρα.

5. Σας λείπει ο καλύτερός σας φίλος.

Όταν είσαστε μαζί, είχατε αναπτύξει ιδιαίτερη φιλία και κάνατε τα πάντα μαζί. Ήταν μέρος της καθημερινότητάς σας.
Σας άρεσε να μοιράζεστε μερικές μπύρες κάθε Παρασκευή βράδυ και να βλέπετε σειρές, και να πηγαίνετε στα ίδια μέρη.

Είναι δύσκολο να χάσετε ένα τέτοιο στενό φίλο, έτσι περιβάλτε τον εαυτό σας με φίλες που θα σας βοηθήσουν να σας αποσπάσουν την προσοχή και να σας αναπτερώσουν το ηθικό.

Γεμίστε τα Σαββατοκύριακα σας με δραστηριότητες που σας κάνουν ευτυχισμένη, και χαρείτε που πλέον δε θα περνάτε το απόγευμα της Κυριακής σας πίνοντας μπύρα και βλέποντας ποδόσφαιρο.

Μια μέρα θα βρείτε κάποιον που είναι πολύ καλύτερος για σας από τον πρώην σας.
Μέχρι τότε, απλά να θυμάστε: Ονομάζεται χωρισμό, επειδή οι δρόμοι σας χώρισαν γιατί κάτι δε πήγαινε καλά. Παρακαλούμε μη του στείλετε.

Credit: elitedaily.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta