DIY

16 Πανέξυπνοι Τρόποι για να Ξεκλέψεις χώρο σε ένα Μικρό Διαμέρισμα.

1. Δώστε σε ένα χώρο διπλή χρήση.

Κάθε τι που βάζετε στο μικροσκοπικό σας χώρο θα έπρεπε να έχει πολλαπλή χρησιμότητα. Αυτή η πορτοκαλί πόρτα λειτουργεί σαν διαχωριστικό χώρου και κρεμάστρα για αξεσουάρ.

2. Δημιουργήστε διαχωριστικά χωρίς να χάνετε χώρο.

Αν και πρακτικές, οι κλασικές πόρτες στην κυριολεξία κλείνουν το χώρο. Αυτό είναι το ακριβώς αντίθετο που θέλουμε σε ένα μικρό σπίτι! Δείτε πως αυτή η γυναίκα χρησιμοποίησε μια βιβλιοθήκη χωρίς πλάτη για να διαχωρίσει το χώρο με έναν ανοιχτό και ανάλαφρο τρόπο.

3. Τοποθετήστε ένα πάγκο εργασίας σχεδόν παντού.

Δεν έχετε χώρο για γραφείο; Πολύ ωραία! Αυτό ακριβώς είναι το θέμα. Δημιουργήστε χώρους εργασίας με αυτούς τους μικρούς πάγκους.

4. Χρησιμοποιήστε τα πράγματα σας σαν διακοσμητικά ή για να χωρίσετε το χώρο.

Βλέπετε πως με αυτό το πανέξυπνο κόλπο διακοσμείται και διαχωρίζεται το δωμάτιο; Αν και είναι σίγουρα καλύτερο να πιάνει όσο λιγότερο χώρο γίνεται η ντουλάπα, αυτό το κόλπο δίνει τη δυνατότητα σε αυτούς που αγαπάνε τη μόδα να επιδεικνύουν τα κομμάτια τους παρά το μικρό χώρο.

5. Βάψτε τους τοίχους λευκούς.

Οι λευκοί τοίχοι κάνουν τους μικρούς χώρους να φαίνονται μεγαλύτεροι. Φωτίζουν το δωμάτιο. Δείχνουν κομψοί και μοντέρνοι. Ό, τι πρέπει για μικρά σπίτια. Δείτε στο νούμερο 9 τι άλλο μπορεί να κάνει το χρώμα.

6. Τοποθετήστε ράφια γύρω από το κρεβάτι ή τις πόρτες.

Αυτά τα ράφια μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βιβλία, αλλά και γενικότερα σαν αποθηκευτικοί χώροι. Μου αρέσει η ιδέα να είναι γεμάτα βιβλία γιατί φαίνονται τέλεια, αλλά με ένα e-reader θα μπορούσαμε να τα γλυτώσουμε. Γιατί θα χρειαστεί να μειώσουμε το χώρο σε όλα τα πράγματα…

7. Βάλτε ένα πάγκο αντί για ολόκληρο τραπέζι κουζίνας.

Είναι βολικό, γλυκό, και έχει ό, τι χρειάζεστε για ένα γεύμα για δύο! Η μόνη μου ανησυχία είναι ότι οι καρέκλες δε φαίνονται και πολύ άνετες, αλλά αυτό διορθώνεται εύκολα!

8. Πάνω από όλα απλότητα.

Το μότο των μικρών σπιτιών: όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα. Μην αφήσετε την επιθυμία σας για διακόσμηση να χαλάσει την απλότητα. Το απλό είναι οργανωμένο, καθαρό, λειτουργικό και δεν υπάρχει περίπτωση να φαίνεται ακατάστατο.

9. Βάλτε λίγο χρώμα.

Δημιουργείτε το χώρο όπου θα ζείτε, και ανάμεσα στους λευκούς τοίχους και την απλή διακόσμηση, θα θέλετε να δείξετε την προσωπικότητα σας, σωστά; Εδώ μπαίνουν τα χρώματα. Δείτε πως λίγο χρώμα φτιάχνει το χώρο.

10. Επιλέξτε στενές σκάλες.

Αν οι σκάλες είναι απαραίτητες, τουλάχιστον κάντε τις στενές για να εξοικονομήσετε χώρο.

11. Εκμεταλλευτείτε τα παράθυρα στο έπακρο.

Τα παράθυρα είναι οι καλύτεροι σας φίλοι όταν έχετε μικρούς χώρους! Αφήστε το φυσικό φως να φωτίσει το χώρο, κάνοντας τον πιο φωτεινό και μεγάλο. Συν ότι ανοίγουν τη θέα του δωματίου προς τα έξω. Φανταστείτε αυτό το δωμάτιο χωρίς παράθυρο!

12. Σκεφτείτε τις μοντέρνες λύσεις της διακόσμησης.

Τα μικροσκοπικά σπίτια είναι της μόδας τώρα! Και ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Οι διακοσμητές σε όλο τον κόσμο ετοιμάζουν συσκευές και έπιπλα που γλυτώνουν χώρο. Πάντα πριν αγοράσετε κάτι, σκεφτείτε: κάνει για το μικρό σπίτι μου αυτό; Δείτε αυτή την κουζίνα!

13. Κάντε κάθε γωνιά χρήσιμη!

Ο χαμένος χώρος δεν πάει σε ένα μικρό σπίτι. Τα στενά συρόμενα ντουλάπια – σαν το παρακάτω – γλυτώνουν πολύ χώρο. Συν ότι είναι στην ουσία κρυμμένα, άρα δε φαίνεται η ακαταστασία και διατηρείται η απλότητα του σπιτιού σας.

14. Γεμίστε το χώρο πάνω από τα ντουλάπια σας.

Αν δεν έχετε διαλέξει τα ανοιχτά ντουλάπια, τότε σίγουρα θέλετε να χρησιμοποιήσετε το χώρο πάνω από τα κλασικά σας ντουλάπια – και είναι λογικό.

15. Επεκτείνετε το χώρο σας προς τα έξω.

Γιατί διαλέγουν οι άνθρωποι μικρούς χώρους; Για να ζουν μεγαλύτερες, πιο γεμάτες ζωές! Αυτό φυσικά περιλαμβάνει να περνάνε περισσότερο χώρο έξω. Έχετε ένα μπαλκονάκι; Δοκιμάστε το!

16. Χρησιμοποιήστε ράφια αντί για ντουλάπια.

Δεν υπάρχει διαφορά. Τα ράφια ανοίγουν μια μικρή κουζίνα. Δίνουν μια πιο ωραία αίσθηση. Δείτε:

Credit: diply.com

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια