8 Ανατριχιαστικά Μέρη σε όλο τον Κόσμο που ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να Επισκεφθείτε. Με το 7ο θα σας Σηκωθεί η Τρίχα!

Η Γη είναι ένας πλανήτης με ποικίλες μορφές ζωής και βλάστηση, επομένως υπάρχουν και κάποια μέρη που δεν προορίζονται για τους ανθρώπους. Δεν είναι σαν εκείνους τους προορισμούς διακοπών όπου μπορούμε όλοι μας να επισκεφτούμε.

Δείτε παρακάτω.

1. North Sentinel Island

Δε θα βρεθείτε στη φυλακή αν κατά λάθος πατήσετε το πόδι σας σε αυτό το νησί του Ινδικού Ωκεανού, απλώς οι ιθαγενείς θα σας υποδεχτούν με πολλά βέλη, καθώς κυριολεκτικά δε θέλουν κανέναν άνθρωπο επιπλέον από τους ήδη υπάρχοντες.

Η φυλή

Ένα νησί που κατοικείται από τη φυλή Sentinelese, είναι μια από τις τελευταίες ομάδες που αντιστέκονται στην επαφή με τον σύγχρονο κόσμο.

2. Lascaux Caves

Αυτές οι υπέροχες προϊστορικές ζωγραφιές στα σπήλαια της περιοχής ήταν μέχρι και το 1963 ανοιχτές στο κοινό, οπότε και έκλεισαν ξανά για να διασφαλιστεί η ακεραιότητά τους.

Απαγορεύεται η επίσκεψη από τους ανθρώπους, γιατί…

Οι εκθέσεις αναφέρουν ότι το 1948 άνοιξε το σπήλαιο για τους τουρίστες, αλλά όταν παρατηρήθηκε ότι το εκπνεόμενο CO2 από τους ανθρώπους χαλούσε τους πίνακες στο σπήλαιο, οι αρχές απαγόρευσαν την είσοδο ανθρώπων στο σπήλαιο το 1963. Δηλώνεται ως Παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO και μόνο λίγοι επιστήμονες επιτρέπεται να την επισκεφθούν.

3. Metro – 2

Το μετρό σε βάθος 50-200 μέτρων στα υπόγεια της Μόσχας της Ρωσίας. Ήταν μια μυστική λωρίδα μετρό παράλληλη με το δημόσιο μετρό. Οι Ρώσοι την έφτιαξαν για να αποφύγουν μια πυρηνική καταστροφή.

4. Ise Grand shrine

Αυτό το ιαπωνικό ιερό είναι ένα από τα παλαιότερα ιερά στον κόσμο και αποτελείται από μια σειρά 100 ιερών χώρων. Είναι ένας τόπος απαγορευμένος για τον κοινό άνθρωπο και μόνο τα μέλη της αυτοκρατορικής ιαπωνικής οικογένειας μπορούν να το επισκεφθούν ή οι ιερείς.

5. East Rennell, Solomon islands

Αυτό το νησί είναι ίσως ένα από τα πιο όμορφα, αλλά είναι επίσης ένα μέρος που δεν πρέπει να επισκεφθείτε επειδή οι φυλές και οι ντόπιοι αυτού του μαγευτικού εδάφους λέγεται ότι είναι – Headhunters. Ναι, αυτός είναι ο όρος που χρησιμοποιούμε για εκείνους που κυνηγούν το κεφάλι σας. Το East Rennell χαρακτηρίζεται επίσης ως περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

6. Easter Island, Χιλή

Το Rapa Nui ή το ανατολικό νησί είναι ένα από τα πιο απομακρυσμένα μέρη της γης. Βρίσκεται στον Ειρηνικο ωκεανό. Αν και είναι τεχνικά μέρος της Χιλής, ο αρχαίος πολιτισμός αυτής της γης είναι μοναδικός για τους απομονωμένους κατοίκους της.

7. Ilha da Queimada Grande, ή Νησί των φιδιών

Το συγκεκριμένο νησί βρίσκεται 90 μίλια από την ακτή Santos στην Βραζιλία. Εδώ υπάρχουν πάνω από 2.000 είδη από χρυσές οχιές, ένα από τα πιο δηλητηριώδη φίδια του πλανήτη. Λέγεται, ότι το δηλητήριο τους μπορεί λιώσει το δέρμα γύρω από την περιοχή του τσιμπήματος. Σύμφωνα με το VICE, το δηλητήριο τους είναι τόσο σπάνιο που μπορεί να πουληθεί μέχρι και 30.000 δολάρια στην μαύρη αγορά.

8. Proveglia, Ιταλία

Αυτό το νησί είναι η άλλη πλευρά της γοητευτικής Βενετίας, που φημολογείται, ότι είναι στοιχειωμένο. Είναι, επίσης, γνωστό για τα θύματα της πανούκλας του 18ου αιώνα και ως άσυλο για ψυχικά ασθενείς του 20ου αιώνα. Λέγεται, ότι γίνονταν πειράματα σε ασθενείς, όπως λοβοτομές. Το νοσοκομείο έκλεισε το 1968, εγκαταλείφθηκε και λίγα χρόνια αργότερα η Ιταλική κυβέρνηση το έβγαλε σε πλειστηριασμό.

Ο τόπος όπου βρίσκονται οι άρρωστοι και οι νεκροί

Το νησί βρίσκεται μεταξύ της Βενετίας και του Λίντο της Βόρειας Ιταλίας. Το νησί χτυπήθηκε από την πανώλη. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι 100.000 άνθρωποι πέθαναν στο νησί κατά τη διάρκεια των αιώνων. Μέχρι και σήμερα, οι άνθρωποι φοβούνται να περπατήσουν κοντά στην περιοχή.

Credit: WittyFeed

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta