Έβαλε νερό της θάλασσας σε μια κατσαρόλα και άρχισε να το βράζει. Το αποτέλεσμα; Δεν πάει το μυαλό σας!

Όσοι από εσάς αγαπούν την επιστήμη, σίγουρα έχουν πολλές ερωτήσεις κάθε μέρα, όπως «Πόσο ζουν οι αράχνες;» και «Τι θα συνέβαινε αν βάζαμε μαλλί της γριάς στον φούρνο μικροκυμάτων;». Υπάρχουν εκατομμύρια ερωτήματα που χρειάζονται απάντηση!

Ένα ερώτημα που ίσως έχει απασχολήσει πολλούς από εσάς είναι από τι αποτελείται το νερό της θάλασσας και πώς θα ήταν αν το παγώναμε ή αν το βράζαμε. Ευτυχώς, ο King of the Random είχε την ίδια απορία! Όταν επισκέφτηκε την ακτή του Ειρηνικού στο Oregon μαζί με την γυναίκα του, έκαναν το εξής ερώτημα: τι θα συνέβαινε αν έβραζαν το νερό του ωκεανού στην κουζίνα;

Θα εξατμιζόταν γρήγορα; Θα έμενε το αλάτι; Πόσο γρήγορα θα έβραζε το νερό με τόσο αλάτι;

Το νερό του ωκεανού αποτελείται από 3,5% αλάτι.

Ο King of Random αναρωτιόταν αν θα κατέληγε με μια στοίβα αλάτι, αν έβραζε το νερό του ωκεανού. Έτσι, η γυναίκα του γέμισε μια μεγάλη κανάτα με νερό (περίπου 3,8 λίτρα). Πήραν 3,5-4 κιλά νερό τα οποία θα έπρεπε να περιέχουν περίπου 130 γραμμάρια αλάτι.

Στην συνέχεια το άφησαν να κάτσει για μερικές μέρες, ώστε να πέσουν στο πάτο οι προσμείξεις (κυρίως άμμος). Μετά μετέφεραν το νερό σε ένα άλλο δοχείο χωρίς την άμμο. Το άφησαν για 10 μήνες σε ένα ράφι, αν και δεν είναι απαραίτητο να το αφήσετε τόσο πολύ, αν θέλετε να το δοκιμάσετε κι εσείς.

Έβρασαν το νερό για μιάμιση ώρα και όταν εξατμίστηκε, στο πάτο της κατσαρόλας έμεινε μια λευκή σκόνη – το αλάτι! Για να δείτε πώς βγάζει το αλάτι από την κατσαρόλα, ρίξτε μια ματιά στο βίντεο.

Θα ήταν τέλειο να συσκευάσει αυτό το «σπιτικό» αλάτι και να το πουλήσει στην γειτονιά!

Δείτε στο βίντεο τα βήματα για να δοκιμάσετε κι εσείς αυτό το διασκεδαστικό πείραμα:

Credit: tiphero.com

Related posts

Ευρωεκλογές 2024: “Βοηθήστε μας..” Λαρισαίοι πήγαν να ψηφίσουν και κλείστηκαν στο ασανσέρ (video)

Θα δίνατε το παλτό σας σε ένα μικρό παιδί που κρυώνει;

Έφερε τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας: 10χρονο αγόρι με αυτισμό τραγουδάει σε σούπερ μάρκετ και γνωρίζει την αποθέωση