Θέλετε να γίνεται πιο έξυπνοι; Κάντε ΑΥΤΑ τα 6 Απλά πράγματα καθημερινά για να ενισχύσετε τη νοημοσύνη σας!

Ακριβώς όπως η τακτική άσκηση βοηθά το σώμα να κρατιέται σε φόρμα, η νοητική άσκηση μπορεί να βοηθήσει να ενισχύσει το μυαλό, και να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση η σκέψη και η μνήμη. Η μνήμη μπορεί να ξεκινήσει να μειώνεται με την ηλικία, αλλά αυτές οι έξι ισχυρές συνήθειες μπορούν να σας βοηθήσουν να ασκήσετε το μυαλό σας, κρατώντας το σε οξυδέρκεια για τα επόμενα χρόνια!

1. Συμμετοχή σε βαθύτερη συζήτηση

Η κουβέντα είναι συχνά ένα μεγάλο μέρος της καθημερινής ζωής. Δοκιμάστε να σπάσετε τον κύκλο. Είτε γνωρίζετε κάποιο νέο άτομο ή συμμετέχετε σε μια συζήτηση με ένα παλιό φίλο, παραλείψτε θέματα όπως αθλητισμός και καιρός. Αντ ‘αυτού, δοκιμάστε να μοιραστείτε τις ιδέες σας και να μιλήσετε για όσα σας εμπνέουν. Ακούστε τους ανθρώπους γύρω σας και να μάθετε νέα πράγματα από τις σκέψεις και τις ιδέες τους.

2. Μάθετε κάτι νέο

Ο στόχος είναι να μάθετε πραγματικά κάτι καινούργιο κάθε μέρα. Είτε πρόκειται για κάτι που πάντα σας ενδιέφερε, ή κάτι εντελώς νέο για σας, ψάξτε το και να κάντε κάποια έρευνα. Δοκιμάστε ένα νέο μουσικό όργανο, διαβάσετε μια βιογραφία ή να ξεκινήστε την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας. Η έρευνα έχει δείξει ότι η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας βελτιώνει την εκτελεστική λειτουργία του εγκεφάλου, η οποία αυξάνει τον σχεδιασμό και την επίλυση προβλημάτων.

3. Κάντε ερωτήσεις

Οι ερωτήσεις είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να μάθετε. Η έρευνα έχει δείξει ότι είναι πιθανό να θυμάστε κάτι, αν πραγματικά ενδιαφέρεστε να το ακούσετε Αν είστε περίεργοι από τη φύση σας, οι ερωτήσεις θα σας έρθουν εύκολα. Εάν δεν έχετε συνηθίσει να κάνετε ερωτήσεις, ξεκινήστε με κάτι γενικό, στη συνέχεια, δώστε σημασία σε λεπτομέρειες.

4. Κρατήστε το σώμα σας υγιές

Εάν το σώμα είναι αργό, άρρωστο και υποτονικό, το μυαλό μπορεί να υποφέρει από τις συνέπειες. Κρατώντας το σώμα σας υγιές, είναι ένα σημαντικό μέρος της διατήρησης της οξυδέρκειας του μυαλού σας. Ασκηθείτε τακτικά πηγαίνοντας στο γυμναστήριο, πάτε για τρέξιμο, κάντε γιόγκα ή οτιδήποτε που σας κρατάει δραστήριους. Να είστε προσεκτικοί για το τι καταναλώνετε. Το φαγητό που τρώμε έχει άμεση επίδραση στο μυαλό σας, γι’ αυτό υιοθετήστε μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή για να εξασφαλίσετε ότι το σώμα σας παίρνει τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να παραμείνει υγιές και δυνατό.

5. Προκαλέστε τον εαυτό σας

Κρατήστε το μυαλό σας οξυδερκές προκαλώντας τον εαυτό σας συχνά. Λύστε ένα σταυρόλεξο, προσπαθήστε να λύσετε τον κύβο του Ρούμπικ ή να δείτε ένα βιβλίο με γρίφους που χρειάζονται επίλυση. Από ένα παζλ που μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες για να το ενώσετε, ή ένα φιλικό παιχνίδι σκάκι, η νοητική πρόκληση θα κρατήσει το μυαλό σας ενεργό και οξυδερκές!

6. Διαβάστε

Έρευνα έχει δείξει ότι η ανάγνωση ενός βιβλίου μπορεί να ενισχύσει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου, ακόμα και για αρκετές ημέρες μετά! Είτε προτιμάτε λογοτεχνία επιστημονικής φαντασίας, αυτοβιογραφίες, μυστήρια ή ιστορικά, προμηθευτείτε με μερικά νέα βιβλία κάθε μήνα και να βρείτε το χρόνο για λίγο διάβασμα στο πρόγραμμά σας. Το διάβασμα διευρύνει το λεξιλόγιό σας, ενισχύει τη φαντασία σας και κρατάει το μυαλό σας ενεργό.

Credit: DavidWolfe

Related posts

Ευρωεκλογές 2024: «Λιώσαμε» με τον μικρούλη – 10 μηνών ο μικρότερος ψηφοφόρος

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»