Τέσσερα σπιτικά γιατροσόφια για να καταπολεμήσετε αποτελεσματικά τους κιρσούς και την φλεβίτιδα

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν τους κιρσούς ως ελαττώματα στην εμφάνισή τους. Αλλά είναι πολύ περισσότερο από αυτό: αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά, μπορεί να προκύψει πρήξιμο, κράμπες και πόνος. Μεταξύ των αιτιών είναι το κάπνισμα, η εγκυμοσύνη, το υπερβολικό βάρος, η ανθυγιεινή διατροφή, η κληρονομικότητα, η καθιστική ζωή για μεγάλο χρονικό διάστημα και η κατακράτηση υγρών.

Αλλά δεν πρέπει πάντα να συμβουλευτείτε αμέσως έναν γιατρό εάν υποφέρετε από αυτό το πρόβλημα. Υπάρχουν μερικές απλές θεραπείες στο σπίτι που βοηθούν στην ενίσχυση των φλεβών. Εξασφαλίζουν ότι το αίμα ρέει πίσω στην καρδιά και επίσης βοηθούν στην αντιμετώπιση κυκλοφορικών προβλημάτων.

1. Φουντούκια

Αυτός ο σπόρος βοηθά στην ανακούφιση των φλεγμονών και των κυκλοφορικών προβλημάτων στα πόδια. Η αιμορραγία στους κιρσούς μπορεί να διακοπεί με επιτυχία. Τα φουντουκιά είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, π.χ. ταννίνες, σαπωνίνες και φλαβονοειδή.
Το τσάι φουντουκιού είναι ένα φυσικό φάρμακο και πρέπει να προετοιμαστεί με τον ακόλουθο τρόπο: Βράζουμε 1 φλιτζάνι νερό και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας φύλλα φουντουκιού και το αφήνουμε για λίγο. Πιείτε δύο φλιτζάνια αυτού του τσαγιού κάθε μέρα και σύντομα θα αισθανθείτε βελτίωση στα συμπτώματά σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να εφαρμόσετε εκχύλισμα φουντουκιού στα πόδια σας.

2. Δεντρολίβανο

Αυτό το φαρμακευτικό φυτό περιέχει διοσμίνη που ενισχύει την φλέβα και είναι μέλος της οικογένειας φλαβονοειδών. Το τσάι δεντρολίβανου είναι πραγματικά αποτελεσματικό στην καταπολέμηση των ενοχλητικών κιρσών.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας δεντρολίβανο σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και στη συνέχεια αφήστε το για λίγα λεπτά. Πιείτε τρία φλιτζάνια αυτού του τσαγιού καθημερινά.

3. Κάστανα

Τα κάστανα είναι ιδιαίτερα δημοφιλή για τη θεραπεία των κιρσών, διότι έχουν αντιφλεγμονώδεις και καταπραϋντικές ιδιότητες και βοηθούν στην κνησμό. Ο λόγος για αυτό είναι ότι περιέχουν ασεκίνη. Αυτό το δραστικό συστατικό ενισχύει τα αρτηριακά τοιχώματα.
Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας κελύφη κάστανου με 1/2 φλιτζάνι λάδι λεβάντας σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το μίγμα να για λίγο και στη συνέχεια εφαρμόσετε το στα πόδια σας με απαλές, κυκλικές κινήσεις.

4. Κυπαρίσσι

Το Κυπαρίσσι ενισχύει τις φλέβες και βελτιώνει τη ροή του αίματος προς την καρδιά. Λειτουργεί επίσης ως αιμοστατικό (δηλαδή αναστέλλει τη ροή του αίματος) και συγκρατεί τα αιμοφόρα αγγεία. Είναι συνεπώς επιτυχής στη θεραπεία φλεβικών λοιμώξεων. Το τσάι από κυπαρίσσι βοηθά επίσης στην κακή κυκλοφορία του αίματος.

Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας φύλλα κυπαρισσιού σε 4 φλιτζάνια νερό. Αφήστε το να βράσει για 10 λεπτά. Αφαιρέστε τα φύλλα και πίνετε 7 κουταλιές της σούπας ημερησίως. Για ακόμη μεγαλύτερο αποτέλεσμα, τοποθετήσετε στα πόδια σας ένα πανί βρεγμένο με το τσάι και αφήστε το για λίγα λεπτά.

Όπως καταλαβαίνετε, μπορείτε να αποχαιρετήσετε τους άσχημους κιρσούς με μερικά αποτελεσματικά φυτικά φάρμακα. Φυσικά, είναι πάντα καλύτερο να συμπληρώσετε τέτοιες θεραπείες με τακτική άσκηση και υγιεινή διατροφή. Δοκιμάστε τες!

Credit: Healthhacks

Related posts

Προσοχή: Αuτά είναι τα πασίγνωστα χάπıα που πpοκαλούν απώλεıα μνήμης

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν δεν έχουμε αρκετή θέρμανση στο σπίτι

Μην ξαναπετάξετε την πέτσα από το κοτόπουλο, σύμφωνα με τους γιατρούς είναι ό,τι καλύτερο για την υγεία σας