Ουκρανία: Διασώστες Ήρωες Σώζουν Γατούλα Που Είχε Παγιδευτεί Σε Βομβαρδισμένο Κτίριο

Ουκρανία: Διασώστες Ήρωες Σώζουν Γατούλα Που Είχε Παγιδευτεί Σε Βομβαρδισμένο Κτίριο

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στην Ουκρανία. Αυτή την φορά η πόλη του Λβιβ βρέθηκε στο στόχαστρο με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 5 άνθρωποι ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, πλήγμα δέχτηκε αποθήκη καυσίμων.

Το Λβιβ βρίσκεται σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από τα σύνορα με την Πολωνία και είχε μέχρι στιγμής σχετικά γλυτώσει από τους βομβαρδισμούς και τις μάχες που έχουν ισοπεδώσει ουκρανικές πόλεις σε κοντινότερη απόσταση με τη Ρωσία. Το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς το 1998.

Σημειώνεται πως στο Λβιβ έχουν καταφύγει χιλιάδες εκτοπισμένοι Ουκρανοί πολίτες προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν τα σύνορα για να διαφύγουν από τη χώρα.

Συνολικά περισσότεροι από 3,1 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν φύγει από την Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με καταμέτρηση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Σε μία από τις βομβαρδισμένες πολυκατοικίες της πόλης Λβιβ ζούσε και η γατούλα που βλέπουμε στις παρακάτω φωτογραφίες. Στο βομβαρδισμό εγκλωβίστηκε μέσα στο διαμέρισμά της, το οποίο καταστράφηκε.

Διασώστες κατάφεραν, μπήκαν στο διαμέρισμα και την πήραν. Είναι ένα από τα τυχερά ζωάκια καθώς από τους βομβαρδισμούς και τις φωτιές των κτιρίων έχουν πεθάνει πολλά. Το ίδιο βέβαια και ζώα των δρόμων αλλά και των καταφυγίων που έχουν βομβαρδιστεί. Όπως αναφέρει η σελίδα Kharkiv Animal Rescue η γατούλα λέγεται Timka, είναι καλά στην υγεία της και θα πάει στα χέρια των ανθρώπων που την είχαν.

Aυτό πραγματικά που μας έχει συγκινήσει και εντυπωσιάσει, θα λέγαμε, είναι η αγάπη μιας πολύ μεγάλης μερίδας του λαού της Ουκρανίας στα ζώα, όπου συχνά με κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή προσπαθούν να τα σώσουν. Και δυστυχώς υπάρχουν περιπτώσεις που στην προσπάθειά τους αυτή έχασαν τη ζωή τους.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό