Δύο σκυλιά παρηγορούν το ένα το άλλο όταν σώζονται μετά το θάνατο του κηδεμόνα τους

Έχασαν τον κηδεμόνα τους σε ένα ατύχημα, αλλά παρηγορούν ο ένας τον άλλον και ξεπερνούν την τραγωδία.

Υποτίθεται ότι ήταν απλώς μια διασκεδαστική πεζοπορία, αλλά η βόλτα αποδείχθηκε τραγωδία. Η Tonka και ο Little P περπατούσαν σε ένα μονοπάτι στο Κολοράντο (ΗΠΑ) με τον ιδιοκτήτη τους Kris Busching και έναν οικογενειακό φίλο, όταν συνειδητοποίησαν ότι είχαν χαθεί.

Το Κολοράντο χαρακτηρίζεται από τα Βραχώδη Όρη, τα οποία φιλοξενούν μερικά από τα ψηλότερα βουνά στις ΗΠΑ. Η πιο επίπεδη περιοχή καταλαμβάνεται από μια άνυδρη έρημο, που διασχίζεται από μερικά φαράγγια. Είναι ένας προορισμός για οικοτουρίστες και λάτρεις της περιπέτειας, αλλά ο Busching συνάντησε τον θάνατό του προσπαθώντας να προστατεύσει τα σκυλιά του.

Το ατύχημα

Ο Busching, τα δύο σκυλιά και ο φίλος τους πέρασαν λίγο χρόνο εξερευνώντας τις ομορφιές της περιοχής, όταν κατάλαβαν ότι είχαν χαθεί. Η ομάδα πέρασε δύο μέρες περιπλανώμενη σε άνυδρο έδαφος, μέχρι που ο κηδεμόνας αποφάσισε να κατέβει τους βραχώδεις τοίχους ενός φαραγγιού αναζητώντας νερό.

Η ομάδα, που βρισκόταν στα φαράγγια του Black Ridge, μια άγρια ​​περιοχή στο δυτικό-κεντρικό Κολοράντο, δεν διέθετε εξοπλισμό αναρρίχησης. Στο δρόμο προς τα κάτω, ο Busching έχασε την ισορροπία του και κατέληξε να πέσει μαζί με τα σκυλιά στον ποταμό Mee.

Ο νομικός πραγματογνώμονας διαπίστωσε αργότερα ότι ο Busching έπεσε από ύψος μεταξύ 18 και 24 μέτρων, σε βραχώδη και απόκρημνο σημείο. Ο θάνατος ήταν ακαριαίος, δεδομένων των πολλαπλών τραυματισμών που υπέστη κατά την πτώση.

Ο Μαρκ, ο φίλος που συνόδευε την ομάδα, δεν μπορούσε να φανταστεί τι είχε συμβεί. Χωρίς κανένα σημάδι από τον Busching ή τα σκυλιά, περιπλανήθηκε για άλλες δυόμισι μέρες, μέχρι που εντόπισε ένα ελικόπτερο. Ο Mark άναψε φωτιά για να προσελκύσει διασώστες, οι οποίοι λίγο αργότερα βρήκαν την Tonka και τον Little P.

Η ομάδα δεν είχε εμπειρία πεζοπορίας στην έρημο. Ο Mark είναι από το Κολοράντο, αλλά ο Busching, ο οποίος ήταν 33 ετών, ήταν ένας καλλιτέχνης τατουάζ που ζούσε στο Long Island (Νέα Υόρκη). Αυτός και τα σκυλιά ήταν σε διακοπές, σε καρτ ποστάλ από τα Βραχώδη Όρη.

Τα σκυλιά

Ο Μαρκ συνόδευσε τον Μπάσινγκ και τα σκυλιά στην αρχή της κατάβασης στο φαράγγι. Είχαν ακόμα κάποιες προμήθειες, αλλά ο ιδιοκτήτης της Tonka και του Little P ήταν ανήσυχος, επειδή τα ζώα κινδύνευαν και κανένας από τους δύο ανθρώπους δεν ήξερε ακριβώς τι να κάνει.

Ο Μπάσινγκ έχασε την ισορροπία του και βυθίστηκε στην άβυσσο του φαραγγιού. Ο Μαρκ μπορούσε ακόμα να τον δει να προσπαθεί να κρατήσει τα σκυλιά στην πλαγιά, αλλά η προσπάθεια ήταν μάταιη και έπεσαν όλοι. Ο φίλος πέρασε ακόμα λίγο χρόνο, μέχρι που αποφάσισε να φύγει από το μέρος αναζητώντας κάποιου είδους βοήθεια.

Τα σκυλιά υπέστησαν κάποιες εκδορές, αλλά βγήκαν από το ατύχημα σχεδόν αβλαβή. Η Tonka και ο Little P παρέμειναν δίπλα στο σώμα του κηδεμόνα τους, προστατεύοντας τον φίλο τους και παρηγορώντας ο ένας τον άλλον.

Η βοήθεια έφτασε λίγο περισσότερο από τρεις ημέρες μετά το ατύχημα, αλλά τα σκυλιά δεν έφυγαν από το σημείο. Οι τρεις επιζώντες διασώθηκαν από τις ομάδες έρευνας του πάρκου, αλλά κανείς δεν υπέστη σοβαρό σοκ, εκτός από σοβαρή θερμοπληξία και αφυδάτωση.

Ο Mark ανέλαβε την ευθύνη να πάρει την Tonka και τον Little P στο Long Island για να επιστρέψουν τα σκυλιά στην οικογένεια του Busching. Είχαν την υποστήριξη του κ. Bones & Co. , μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που εργάζεται υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων.

Η Bones είναι μία από τις κορυφαίες ομάδες διάσωσης και καταφυγίου αδέσποτων σκύλων της Νέας Υόρκης. Δουλεύοντας αποκλειστικά με την υποστήριξη εθελοντών, η οντότητα προωθεί εκστρατείες για στείρωση, εμβολιασμούς, θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις ζώων του δρόμου, εκτός από τη στέγαση και τον εντοπισμό θετών οικογενειών για κατοικίδια.

Η οντότητα εγγυήθηκε τη μεταφορά των δύο pitbulls από το Κολοράντο στο Λονγκ Άιλαντ – μια απόσταση μεγαλύτερη από τρεις χιλιάδες χιλιόμετρα. Εθελοντές συνόδευσαν την Tonka και τον Little P στον κτηνίατρο, όπου δεν βρέθηκε κανένα τραύμα, και παρέμειναν με το ζευγάρι καθώς η οικογένεια προσπαθούσε να συνέλθει από την τραγωδία.

Από τότε που διασώθηκαν, η Tonka και ο Little P δεν ήταν πια χώρια. Είναι πάντα μαζί, παρηγορούν ο ένας τον άλλον, χωρίς να ξέρουν τι πραγματικά συνέβη με τον κηδεμόνα τους. Ένα από τα βίντεο του διδύμου δείχνει ότι αρνήθηκαν να χωρίσουν ακόμη και κατά τη διάρκεια κτηνιατρικών εξετάσεων.

Η Τόνκα είχε κάποιες πληγές στο ένα της πόδι, που έπρεπε να αποστειρωθούν και να αντιμετωπιστούν για να αποφευχθούν μολύνσεις. Αλλά ο μικρός Π δεν φαινόταν διατεθειμένος να αφήσει τον αδερφό του μόνο του και έμεινε μαζί του όσο χρειαζόταν για να τον καθαρίσουν και να τον επιδέσουν.

Η Bones ξεκίνησε έναν εικονικό έρανο πληθοχρηματοδότησης για την κάλυψη των εξόδων κτηνιάτρων και φαρμάκων. Έθεσαν στόχο τα $8.000, αλλά μέσα στην πρώτη εβδομάδα, είχαν ξεπεράσει τα $12.000.

Το κέντρο διάσωσης αναζητά τώρα μια οικογένεια πρόθυμη να υιοθετήσει τα pitbulls. Για την αφοσίωση που έδειξε το δίδυμο, Ο Bones πιστεύει ότι πρέπει να μείνουν μαζί. Οι δεσμοί, που πιθανότατα είχαν από τότε που γεννήθηκαν, ήταν ακόμα πιο δυνατοί μετά την περιοδεία που εξελίχθηκε σε τραγωδία. Ακόμα κι έτσι, η Tonka και ο Little P έχουν πολλή αγάπη να δώσουν.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό