Χαρές στην Καρδίτσα: Φιλόζωος υιοθέτησε κουτάβι που θα επέστρεφε στο δρόμο και έδωσε μάθημα αγάπης

Τώρα που πλησιάζει ο χειμώνας στην Ελλάδα και η θερμοκρασία πέφτει με γοργούς ρυθμούς, ολοένα και περισσότερα αδέσποτα χρειάζονται ένα ασφαλές και ζεστό καταφύγιο και ειδικότερα στις βόρειες περιοχές της χώρας, όπου το κρύο είναι πιο τσουχτερό.

Ο δύσκολος αγώνας των αδέσποτων για επιβίωση το χειμώνα

Για τα αδεσποτάκια ο χειμώνας είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη εποχή καθώς καλούνται να επιβιώσουν σε πολύ δύσκολες συνθήκες, όπως κρύο, χιόνι, παγωνιές, βροχές και κρύους ανέμους.

Πολλά ζώα, γέρικα, άρρωστα, μωρά ή σε έρημα χωριά δεν επιβιώνουν. Δυστυχώς. Τρία με τέσσερα εκατομμύρια αδέσποτα ζώα έχει η χώρα μας. Πώς να τα βοηθήσεις όλα. Πώς να τα σώσεις όλα. Όμως οι εθελοντές κάνουν τα αδύνατα δυνατά να σώσουν όσα περισσότερα μπορούν από τους δρόμους.

Ένα τέτοιο ζωάκι που σίγουρα δεν θα ήταν εύκολο να ζήσει έξω είναι και το σκυλάκι της φωτογραφίας. Αυτό το γλυκύτατο αλλά με παραπονιάρικο βλέμμα σκυλάκι που σε κοιτάει και λιώνεις. Ένα τρυφερό πλάσμα που μόνο αγάπη έχει να δώσει.

Βρίσκεται στην Καρδίτσα και τις επόμενες μέρες επρόκειτο να βγει στο δρόμο. Είναι αρσενικό, ενήλικο, κάτω από 10 κιλάκια και με απίστευτα καλό χαρακτήρα. Ένα σκυλάκι τέλειο για παρέα.

Έπρεπε να μην επιστρέψει στο δρόμο. Πώς θα ζούσε μια σταλιά ζώο έξω; Και τώρα ειδικά που έρχεται ο χειμώνας…

Ο φιλόζωος που υιοθέτησε το μικρό κουτάβι

Και εκεί που είχαν χαθεί όλες οι ελπίδες, και ήταν έτοιμη η επανένταξή του, μαθαίνουμε από τους εθελοντές του Διασώζω Καρδίτσας τα καλά νέα. Ότι βρέθηκε κάποιος να ανοίξει το σπίτι του σε αυτό και να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Τα νέα είναι υπέροχα. Καλή ζωή να έχει, με αγάπη και πολλά πολλά παιχνίδια.

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό