«Ας περιμένουμε να πεθάνει, είναι μεγάλος», διασώθηκε ο σκύλος Λάικα

Την κρατούσαν κλεισμένη σε ένα κλουβί, άρρωστη και σε κατάσταση παραμέλησης. Αυτή ήταν η ζωή της Λάικας, ενός 10χρονου σκύλου που δεν είχε μικροτσίπ και πιθανότατα δεν τον είχε δει ποτέ κτηνίατρος.

«Περιμένουμε να πεθάνει, είναι ήδη δέκα ετών» απάντησαν με ασύλληπτη ελαφρότητα οι ιδιοκτήτες του στους ζωόφιλους φρουρούς της Διεθνούς Οργάνωσης Προστασίας των Ζώων (Oipa) του Ούντινε που επενέβησαν για να σώσουν το ζώο.

Η Λάικα, το δεκάχρονο σκυλί κλεισμένο σε ένα κλουβί, σώζεται

Μετά από επιθεώρηση των τοπικών φρουρών οικοζωόφιλων με τους κτηνιάτρους Asufc, η Laika – εξηγεί ένα μέλος της οργάνωσης – βρέθηκε σε ένα κουτί λίγο πάνω από ένα μέτρο προς δύο, πασπαλισμένο με πριονίδι εμποτισμένο με κόπρανα και ούρα, με μερικά βρώμικα κουρέλια ως το μοναδικό κρεβάτι.

«Θεωρούμενο λιγότερο από παλιό και άχρηστο αντικείμενο, η πολύ τρυφερή Λάικα αφαιρέθηκε από την κράτηση των ιδιοκτητών, στους οποίους επιβλήθηκαν βαριές κυρώσεις, και μεταφέρθηκε σε υγειονομική μονάδα για τους κτηνιατρικούς ελέγχους της υπόθεσης», λέει ο Edoardo Valentini, συντονιστής του οικοζωόφιλοι φρουροί Οίπα του Ούντινε και της επαρχίας της. «Από μια πρώτη αξιολόγηση, η μικρή Λάικα φάνηκε λιποβαρής και με εμφανή μάζα όγκου στο στήθος, η φύση της οποίας πρέπει να διερευνηθεί».

Η Λάικα υιοθετήθηκε από μια οικογένεια, όπου προσαρμόστηκε καλά κάνοντας φίλους με τον Τρούντι, το μικρό Τσιουάουα του σπιτιού. «Για τη Λάικα, η ζωή έχει αλλάξει και μετά από χρόνια πραγματικής φυλάκισης, το άξιζε πραγματικά».

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό