2 γάτες βρίσκονται μετά από 2 και 8 χρόνια, με τη βοήθεια του μικροτσίπ

Σήμερα συνειδητοποίησα πόσο σημαντικό είναι το μικροτσίπ για μια γατούλα, από πόσους μπελάδες μπορεί να μας γλιτώσει και ότι όλες οι γάτες οφείλουμε να το τοποθετούμε στο σώμα μας!

Και όλα αυτά γιατί σήμερα έφτασαν στ’ αυτιά μου δύο περιστατικά γατιών στην Μεγάλη Βρετανία που ξαναέσμιξαν με τους χιουμανιστικούς τους γονείς μετά από 2.5 και 8 (!) χρόνια αντίστοιχα.

1. Η oυαλή Μαύρη γάτα που ξαναβρέθηκε μετα από.. 8 χρονια!
Το πρώτο περιστατικό που θα σας περιγράψω είναι πραγματικά ακραίο! Μια μαύρη γατούλα, ο περίφημος Μο επέστρεψε στο σπίτι της, στο Σουόνσι της Ουαλίας μετά τη διάσωσή της από το σωματίο RSPCA (Βασιλική Εταιρεία κατά της κακοποίησης ζώων).

Ο Μο είχε χαθεί πριν 8 χρόνια (μάθετε περισσότερα για το προσδόκιμο ζωής της γάτας στο άρθρο μου “Πόσα χρόνια ζουν οι γάτες“)! Πως χάθηκε; Οι γονείς της είχαν πάει διακοπές και την είχαν αφήσει σε χώρο φροντίδας γατών (κάτι σαν ξενοδοχείο γατών) και ο μεσιέ Μο με κάποιο τρόπο κατάφερε να ξεφύγει

Αλλά ο Μο δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα! Βρήκε άλλο χιούμαν για να την υπηρετεί και μάλιστα πολύ καλά. Όμως ήρθε το πέρασμα του χρόνου και ο χιούμαν αυτός πέθανε ολοκληρωτικά και τότε ένας γείτονας κάλεσε το RSPCA για να βοηθήσει την εγκατελειμμένη γατούλα!

Ειρήσθω εν παρόδω, αυτό το πρόβλημα όπου κάποιος κηδεμόνας γάτας παθαίνει κάτι και αφήνει τη γάτα στο έλεος του θεού το ξανασυνάντησα και στην ιστορία τoυ υπέροχου Νάρνια

Πλέον ο Μο είναι.. 11 χρονών και η Ίζι Χάρις, 23 χρονών και πρώην (αλλά και νυν) γονέας του Μο δήλωσε: “Δεν περιμέναμε ότι θα τον ξαναβλέπαμε, όμως θαύματα γίνονται” ενώ δεν αμέλησε να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους στην RSPCA: “Σήμερα η υπέροχη RSCPA μας επανένωσε με τον αγαπημένο, πανέμορφο και για πολύ καιρό χαμένο Mo“.

Το μέλος της RSPCA, Πάολα Μίλτον, που τσέκαρε και βρήκε ότι ο μεσιέ Μο έχει μικροτσίπ ήταν αυτή που πρώτη ανακάλυψε ότι ο πραγματικός γονέας του Μο δεν ήταν ο προσφάτως αποθανόντας αλλά κάποιος τελείως άλλος! Στη συνέχεια επικοινώνησε με την Ίζι και η πολυπόθητη επανένωση έλαβε χώρα!

Η Πάολα τονίζει το αυτονόητο: «Ένα μικροτσίπ μπορεί να κάνει μια τεράστια διαφορά. Η Mo είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς μπορούν να επιστραφούν τα κατοικίδια στους ιδιοκτήτες τους ακόμα και αν περάσουν χρόνια»

2. Μαύρη γάτα μεταφέρεται 100 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της και ξαναβρίσκεται μετά από 2.5 χρόνια!
Στην δεύτερη περίπτωση τα ίχνη μιας υπέροχης μαύρης γάτας (τι έγινε ρε παιδιά;) χάθηκαν πριν 2.5 χρόνια στην Μεγάλη Βρετανία. Πιστεύεται ότι η γάτα μπήκε μέσα σε ένα φορτηγό και μεταφέρθηκε 100 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της που βρισκόταν κάπου στο Μπρογκμπόροου. Με κάποιο τροπο βρήκε καταφύγιο τις τελευταίες εβδομάδες σε ένα εργαστάσιο στο Κόβεντρι.

Ο φύλακας του εργοστασίου, Λέιτον Μάιερς την εντόπισε και κάνοντας χρήση του μικροτσίπ βρήκε τον χιουμανιστικό πατέρα της Τζόρνταν Χάρβεϊ που επανενώθηκε με το αγαπημένο του πανθηράκι μετά από 2.5 χρόνια! Η φιλόζωος-εθελόντρια που μεσολάβησε ώστε η γάτα να επιστρέψει στον χιουμανιστικό πατέρας της δήλωσε ότι μόλις τον είδε όρμηξε προς αυτόν, τον αναγνώρισε αμέσως!

Κλείνοντας θα ήθελα να μοιραστώ έναν πραγματικά πολύτιμο οδηγό από την γατοακτιβίστρια Μαρία Σάββα για το πως να ξαναβρίσκετε μια γάτα σας όταν την χάνετε. Έναν οδηγό που έχει βοηθήσει δεκάδες ανθρώπους να βρουν τη γάτα τους και μάλιστα.. όχι σε 8 χρόνια!

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό