Περσεφόνη: Μετά από δύο χρόνια φιλοξενίας βγαίνει στο δρόμο- Ψάχνει επειγόντως σπίτι γιατί δεν θα αντέξει στο κρύο

Μια από τις χειρότερες στιγμές των εθελοντών είναι όταν πρέπει να αποφασίσουν για την επανένταξη ενός ζώου. Αυτό συνήθως γίνεται γιατί δεν υπάρχει χώρος να μείνει. Δεν υπάρχει βοήθεια ή καταφύγιο από το δήμο αλλά και ανταπόκριση από άλλους ανθρώπους.

Οι εθελοντές, όπως γνωρίζουμε, είναι ελάχιστοι και τα σπίτι τους έχουν γίνει ξενοδοχεία ζώων. Μην έχουμε απαιτήσεις να μαζέψουν όλα τα ζώα που βρίσκουν. Είναι αδύνατον. Ας τα πάρουμε εμείς. Ούτε να τους λέμε “ένα ακόμα”, “τι είναι ένα ακόμα”. Δεν έχει λογική ούτε τέλος το “ένα ακόμα”. Γιατί θα γίνουν συλλέκτες. Και γνωρίζουμε καλά ότι ποιότητα ζωής δεν υπάρχει με τους συλλέκτες. Για να μην αναφέρουμε το πρόβλημα που έχουν με το νόμο, το υγειονομικό και τα σχετικά.

Ο λόγος για μια υπέροχη σκυλίτσα, την Περσεφόνη. Ημίαιο Presa Canario, τιγρέ, σχεδόν 2,5 ετών και περίπου 20 κιλά. Την Περσεφόνη την έσωσαν από τους δρόμους οι ελάχιστοι εθελοντές της ομάδας ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων, μιας ομάδας που δραστηριοποιείται στα Κύμινα-Μάλγαρα, λίγο έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Η περιοχή δεν είναι καθόλου φιλική στα αδέσποτα. Δεν τα θέλουν, τα διώχνουν. Οι ελάχιστοι-το τονίζουμε ελάχιστοι- άνθρωποι που παλεύουν για αυτά έχουν απελπιστεί από τα αμέτρητα καθημερινά περιστατικά που αντιμετωπίζουν. Άρρωστα, νεογέννητα, κακοποιημένα, χτυπημένα, γέρικα. Ποιο να πρωτοσώσουν; Είναι αδύνατον όλα. Τα σπίτια τους είναι γεμάτα ζώα. Δεν υπάρχει ούτε ελάχιστος πλέον χώρος καθώς ελάχιστοι τους βοηθούν.

Η Περσεφόνη είναι μια στενάχωρη περίπτωση. Σώθηκε κουταβάκι, φιλοξενήθηκε, επανεντάχθηκε και φιλοξενήθηκε και πάλι για δύο χρόνια. Όμως η εθελόντρια που τη φιλοξενούσε έχει πολλά ζώα. Δεν υπάρχει θέση για άλλα. Και βρέθηκαν δύο σκυλάκια που η κατάσταση της υγείας τους είναι πολύ άσχημη. Και πρέπει να φιλοξενηθούν άμεσα.

Κοινοποιήσεις βοήθειας πολλές. Κανείς δεν θέλησε να τα φιλοξενήσει. Κανένα τηλέφωνο. Κανένα ενδιαφέρον. Στο δρόμο θα πεθάνουν. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Τι μένει; Να βγουν δύο άλλα στο δρόμο. Η Περσεφόνη είναι ένα από αυτά. Και εδώ έγιναν πολλές εκκλήσεις βοήθειας. Καμία δεν είχε αποτέλεσμα.

Η όμορφη και τρυφερή Περσεφόνη δυστυχώς βγαίνει στο δρόμο. Μετά από δυο χρόνια φιλοξενίας. Είναι σκληρό αλλά δεν γίνεται διαφορετικά. Κανένας δεν άνοιξε το σπίτι του για αυτή. Και το ξαναλέμε. Χώρος δεν υπάρχει για άλλο ζώο.

Η Περσεφόνη είναι, όπως είπαμε, μόλις 2,5 χρονών, στειρωμένη, εμβολιασμένη, αποπαρασιτωμένη, με τσιπ και φυσικά, βιβλιάριο. Υπέροχος χαρακτήρας, ήσυχη και καλοσυνάτη, χαδιάρα και πολύ αδικημένη από το φωτογραφικό φακό!! Ανθρωποκεντρική, με υπέροχο χαρακτήρα, που θα γίνει το τέλειο μέλος ενός σπιτιού. Είναι κατάλληλη για συμβίωση με παιδιά αλλά και με άλλα ζώα.

Ξέρουμε πόσο άσχημος είναι ο χειμώνας εκεί. Παγωνιά. Πώς θα αντέξει έξω; Δύσκολο. Από το μαξιλάρι που κοιμάται στη φρίκη του δρόμου. Στην αγωνία της επιβίωσης.

Σας παρακαλούμε να τη σώσουμε. Να βρεθεί κάποιος να ανοίξει τις πόρτες του σπιτιού του για αυτό το υπέροχο σκυλάκι που μόνο αγάπη ξέρει να δίνει. Ας κάνουμε κάτι. Είναι Θεσσαλονίκης αλλά μεταφέρεται παντού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να μην αφεθεί έξω η μικρούλα στην τύχη της.. Μετά από τόσο καιρό σε σπίτι…

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑ!!! Τηλ: 6936 103 202 – 6983 918 713.

ΚυΜα ΟΕΦ Ομάδα Εθελοντών Φιλόζωων Κυμίνων -Μαλγάρων & Φίλων

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό