Περσέας: Η πρώτη γάτα με τεχνητά πόδια

Ένας υπέροχος γάτος, ο Περσέας γίνεται ο πιονέρος στην υπόθεση ‘τεχνητά μέλη’ στην Ελλάδα. Θα σας πω εν συντομία την ιστορία του: O Περσέας μας βρέθηκε στις 13 Μαϊου χτυπημένος με τα τρία από τα τέσσερα ποδαράκια του σακατεμένα.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας (αξίζουν θερμά συγχαρητήρια) περιμάζεψε τον Περσέα και αντί να τον παρατήσει, μια και ήταν σε άσχημη κατάσταση έστησε στο Facebook μια σελίδα με τίτλο “Γίνε τα πόδια του Περσέα” ζητώντας οικονομική στήριξη από τον κόσμο και οργάνωσε ένα σχέδιο σωτηρίας του Περσέα.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος συνεργάστηκε με την επιστημονική ομάδα bio3Dvet που σχεδίασαν τα τεχνητά εμφυτεύματα για τον Περσέα αλλά ανέλαβαν και τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εξωπροσθετικών (πατουσάκια) με τεχνολογία 3D printing καθώς και τον σχεδιασμό του χειρουργικού πλάνου. Εντωμεταξύ ο Περσέας παρέμεινε στην κτηνιατρική κλινική Λάρισας όπου απολάμβανε αξιοζήλευτη φροντίδα όπως μπορείτε να δείτε στο βίδεο ακριβώς από κάτω:

Για να φτάσουμε στις 26 Οκτωβρίου οπότε και έγινε με επιτυχία η επέμβαση από την Κτηνίατρο Σοφία Ζώη και την ομάδα bio3Dvet και τοποθετήθηκαν μοσχεύματα στα πίσω πόδια του Περσέα. Στις 17 του Νοέμβρη αυτή η τυχερή/ατυχη ψυχούλα έκανε τα πρώτα του βήματα με τα τεχνητά του μέλη.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προσθέσω ότι ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας κάνει έκκληση για παραπάνω υποστήριξη, γιατί ακόμη ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι η γατούλα να περπατάει κανονικά και να μπορεί να φύγει από την κλινική που φιλοξενείται 6 μήνες τώρα. Επισυνάπτω το μήνυμά τους:

Η τεχνολογία τεχνητών μέσων έχει γνωρίσει μεγάλη ανάπτυξη και εξέλιξη σε άλλες χώρες και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ. Μεγάλη η χαρά που τώρα αυτά αρχίζουν να συμβαίνουν και στην Ελλάδα

UPDATE 03.01
Τα νέα για τον Περσέα είναι πολύ ευχάριστα διότι η κτηνίατρος του Περσέα, Σοφία Ζωή δηλωσε ότι γίνονται μελέτες ώστε και το τέταρτο ποδαράκι του Περσέα να αποκατασταθεί και να ξαναγίνει μια εκ νέου τετράποδη γάτα.

Γι’ αυτό όποιος θέλει και μπορεί ας συνεισφέρει στην όμορφη αυτή προσπάθεια καταθέτοντας όποιο ποσό μπορεί στον λογαριασμό που αναγράφεται παραπάνω!

UPDATE 12.03
Οι μέρες για την επέμβαση προσθήκης ενός ακόμη βιονικού ποδιού στον φοβερό Περσέας πλησιάζουν! Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ο Περσέας έχει προσαρμοστεί τέλεια στα δυο πίσω βιονικα ποδαράκια του και μπορεί και περπατάει σαν μια οποιαδήποτε τρίποδη γατούλα!

Όταν θα προσθέσει και το τρίτο πόδι, ποιος τον πιάνει! Απολαύστε το βίντεό με τον πλήρως προσαρμοσμένο Περσέα!

UPDATE 09.07
Αυτό που τελικά έγινε ξεπέρασε κάθε φαντασία! Ο Περσέας πλέον περπατάει σε 4 πόδια (3 βιονικά και ένα “κανονικό”) και κινείται περιπου σε μια υγιέστατη κανονική γάτα, και ποιος ξέρει, ίσως σε λίγο καιρό να μπορεί να κάνει όλα αυτά τα απίστευτα που κάνει μια γάτα με 4 υγιή πόδια!

Χίλια συγχαρητήρια σε όσους προσπάθησαν για να γίνει αυτό πραγματικότητα. Δείτε το εκπληκτικο βίντεο:

UPDATE 24.10
ΤΟ κεφάλαιο της περιπέτειας του Περσέα κλείνει με τον καλύτερο δυνατο τρόπο. Ο Περσέας .. υιοθετήθηκε, βρήκε το παντοτινό του σπίτι και ποιος καλύτερος να τον υιοθετήσει από την ίδια τη γιατρό του, την κυρία Σοφία Ζώη! Μετά από ένα χρόνο που η Σοφία φρόντιζε αυτό το τρελό αγόρι αυτή έμοιαζε ως η πιο ιδανική εξέλιξη!

Θέλω να δείτε και αυτό το απίθανο βιντεάκι που ακολουθεί που δείχνει πολύ ξεκάθαρα πως πλέον ο Περσέας είναι σαν ένας τελείως λειτουργικός τετράποδος γάτος και πόσο απολαμβάνει τη ζωή! Μοιάζει ίσως λίγο σουρεαλιστικό αλλά είναι μια υπέροχη εξέλιξη:

O Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας δημοσίευσε ένα τελευταίο ευχαριστήριο μήνυμα στο facebook του για να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν να συμβούν αυτά τα μικρά θαύματα:

Related posts

Συγκινεί ο Γ. Σκιαδαρέσης: Αυτός είναι ο Σέρλοκ που κάποιοι είχαν παρατήσει μωρό σε βραχονησίδα να πεθάνει

Tι σου φταίει το καημένο το ζωάκι, βρε κτήνος;: 2.500 καταγγελίες για κακοποίηση μέσα σε έξι μήνες

Φρίκη στη Νάξο: Σκότωσαν θαλάσσια χελώνα, τη μαχαίρωσαν στο λαιμό