13 Πολυτελείς εκδόσεις Καθημερινών αντικειμένων που Κοστίζουν μια Περιουσία. Με το #9 θα Τραβάτε τα Μαλλιά σας!

Υπάρχουν καθημερινά αντικείμενα τα οποία χρησιμοποιούν όλοι, πλούσιοι και φτωχοί, συχνά. Αλλά για τους πλούσιους αυτά τα αντικείμενα έχουν στιλ και κομψότητα. Έτσι, βγαίνουν σε πιο πολυτελείς εκδοχές, για να ξεχωρίζουν από αυτά των κοινών θνητών.

Δείτε μερικά καθημερινά αντικείμενα με μια νότα πολυτέλειας:

1. Κάλτσες

Ποιος θα το πίστευε ότι ένα ζευγάρι κάλτσες μπορεί να κοστίζει 1.188 δολάρια. Μια γερμανική εταιρία πολυτελών πλεκτών, η Falke, χρησιμοποιεί εκλεκτό μαλλί από περουβιανό vicuna για την παραγωγή των ακριβότερων καλτσών στον κόσμο. Τα ζώα αυτά είναι υπό εξαφάνιση, έτσι το ύφασμα κοστίζει.

2. iPhone

Από το καλοκαίρι του 2007 που πρωτοκυκλοφόρησε, το κινητό αυτό έχει γίνει πολύ δημοφιλές στις εύπορες τάξεις. Αυτά τα κινητά συνήθως έχουν εξατομικευμένες θήκες και εντυπωσιακά φόντα για να ταιριάζουν με την ζωή του ιδιοκτήτη τους.

Το ακριβότερο όλων, το iPhone 5, διαθέτει θήκη 24 καρατίων με πάνω από 600 μαύρα και λευκά διαμάντια και ζαφειρένια οθόνη. Κοστίζει 15.3 εκατομμύρια δολάρια. Το σχεδίασε ο Stuart Hughes από το Ηνωμένο Βασίλειο.

3. Οδοντόκρεμα

Έχουμε ακούσει για διάφορα είδη οδοντόκρεμας – με αλάτι, λεμόνι, μέντα – και ευτυχώς είναι αρκετά οικονομικές ώστε να μπορούμε να φροντίζουμε τα δόντια μας. Αλλά η Theodent 300 του Dr Tetsu Nakamoto κοστίζει 100 δολάρια και περιέχει υψηλά επίπεδα καθαριστικού, που δεν είναι διαθέσιμο σε όλα τα μαγαζιά.

4. Ακουστικά

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούμε ακουστικά. Μπορεί να έχουν όμορφα σχέδια ή να είναι εντελώς απλά. Φανταστείτε τα, όμως, σαν αντικείμενα πολυτελείας. Μπορεί να σκέφτεστε ότι βγαίνουν με στρας. Κι όμως, η βελγική εταιρία κοσμημάτων Cassidy φτιάχνει ακουστικά χρησιμοποιώντας χρυσό 18 καρατίων και 118 διαμάντια. Κοστίζουν 5.200 δολάρια.

5. Κάθισμα τουαλέτας

Κυκλοφορούν καθίσματα τουαλέτας από ανθρακόνημα και κοστίζουν 300 δολάρια. Το υλικό αυτό χρησιμοποιείται σε ακριβά αυτοκίνητα, όπως Lamborghini και Ferrari. Η Headhunter Inc, η εταιρία που το παράγει, πουλά και λεκάνες ολόκληρες από ανθρακόνημα.

6. Χαρτί υγείας

Μια αυστραλέζικη εταιρία, η Toilet Paper Man, δημιούργησε ένα τριπλό χαρτί υγείας το οποίο είναι φτιαγμένο από χρυσό 22 καρατίων και αξίζει 1,5 εκατομμύρια δολάρια. Αλλά δεν τελειώνει εκεί. Όποιος αγοράσει ένα ρολό, του το παραδίδουν μαζί με ένα μπουκάλι σαμπάνια.

7. Πληκτρολόγιο

Ένα τέλειο γραφείο με σικ έπιπλα δεν μπορεί να έχει ένα απλό πληκτρολόγιο! Χρειάζεται κάτι εξίσου κομψό. Μην ανησυχείτε, η Gokukawa σας προσφέρει ένα μαύρο δερμάτινο πληκτρολόγιο αξίας 548 δολαρίων.

8. Στοπ πόρτας

Ο Tobias Long, σχεδιαστής με βάση το Vancouver, δημιούργησε στοπ πόρτας που κοστίζουν περίπου 3.500 δολάρια. Για να δημιουργήσει αυτά τα μοναδικά σχέδια, ο Long ρίχνει τσιμέντο μέσα σε βάζο Alvar Aalto Savoy. Μόλις στεγνώσει, το ακριβό βάζο σπάει. Tα Alvar Aalto Savoy είναι σκεύη από γυαλί που δημιουργεί ο Altar Aalto μαζί με την γυναίκα του Aino και έχουν γίνει εμβληματικά φινλανδικά σχέδια.

9. Ποπ κορν

Σοβαρά; Η εταιρία Berco’s Billion Dollar Popcorn φτιάχνει ποπ κορν με τα καλύτερα υλικά του κόσμου – βανίλια Nielsen Massey Bourbon, βούτυρο Vermont Creamery, αλάτι Laeso, βιολογική ζάχαρη και διακοσμείται με φαγώσιμες νιφάδες χρυσού 23 καρατίων. Κοστίζει 250 δολάρια.

10. Ομπρέλα

Ο σχεδιαστής Angelo Galasso μαζί με τον Ιταλό μεγιστάνα Flavio Briatore δημιούργησαν την εταιρία Billionaire Couture. Η εταιρία παράγει προϊόντα για πλούσιους και προσφέρει μια ομπρέλα από δέρμα κροκόδειλου που δεν γυρίζει από τον αέρα λόγω του βάρους. Κοστίζει 50.000 δολάρια.

11. Μαχαίρι σεφ

Οι σχεδιαστές Quintin Nel και Hoffmann/Pieper έφτιαξαν τα ακριβότερα μαχαίρια για σεφ με σκοπό να δημιουργήσουν μια σειρά πολυτελών μαχαιριών με την επωνυμία Nemusk. Το μαχαίρι, το οποίο είναι φτιαγμένο από ατσάλι Δαμασκού, έχει διαμάντια στην λαβή και κοστίζει 40.000 δολάρια.

12. Νερό και μπουκάλι

Αυτό το πολυτελές αντικείμενο είναι φτιαγμένο από τον ίδιο άνθρωπο που έφτιαξε και το πιο ακριβό μπουκάλι αλκοολούχου ποτού, από τον Fernando Altamirano. Είναι φτιαγμένο από χρυσό 24 καρατίων και κρύσταλλο και κοστίζει 60.000 δολάρια. Το νερό προέρχεται από τα Φίτζι και την Γαλλία και είναι αναμεμιγμένο με 5 milligram σκόνης χρυσού.

13. Noodles στιγμής

Το διάσημο πολυκατάστημα Harrods κυκλοφόρησε το 2008 μια πολυτελή συσκευασία noodles στιγμής. Μαζί με αυτό όποιος το αγόραζε έπαιρνε και ένα πιρούνι και ένα τραπεζομάντιλο. Παρ’όλο που φαίνεται εξωφρενικά ακριβό, τα έσοδα αυτού του προϊόντος δόθηκαν σε φιλανθρωπίες.

Credit: wittyfeed.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta