DIY

17 Εύκολοι και Υγιεινοί τρόποι για να Χάσετε Γρήγορα Κιλά!

Δεν γίνεται να χάσουμε κιλά και να τα διατηρήσουμε σε μια νύχτα. Αν υπάρχει κάποιος σημαντικός λόγος που πρέπει να χάσετε κιλά, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να βελτιώσετε την διατροφή σας, να βάλετε σε πρόγραμμα την γυμναστική σας και να χάσετε κιλά με υγιεινό τρόπο.

1. Πιείτε νερό πριν από κάθε γεύμα. Έρευνες λένε ότι με δύο ποτήρια νερό πριν από κάθε γεύμα θα νιώθετε πιο γεμάτη και επομένως θα τρώτε λιγότερο.

2. Φάτε πρωινό. Είναι σημαντικό να μην το παραλείπετε, γιατί ο οργανισμός νομίζει ότι πεινάτε, αποθηκεύει ενέργεια και επιβραδύνει τον μεταβολισμό.

3. Μην κάνετε το βραδινό σας το πιο βαρύ γεύμα της ημέρας. Το σώμα χωνεύει το φαγητό πιο αργά το βράδυ, άρα χάνετε πιο αργά κιλά.

4. Δώστε βάση στο να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά αντί για λιγότερους υδατάνθρακες και λιπαρά Θα πάρετε όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός για να λειτουργήσει και θα νιώσετε ικανοποιημένοι, αντί για καταπιεσμένοι από αυστηρούς κανόνες.

5. Αποφύγετε τα αναψυκτικά και τα ροφήματα με ζάχαρη. Κόψτε την ζάχαρη σε υγρή μορφή και θα μειώσετε κατά πολύ την πρόσληψη θερμίδων χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε κάτι άλλο.

6. Φάτε φρούτα για επιδόρπιο. Θα νιώσετε γεμάτοι πιο γρήγορα και θα σας ικανοποιήσουν για περισσότερη ώρα.

7. Αποφύγετε τα αλμυρά σνακ. Κάνουν κατακράτηση υγρών και σας κάνουν να δείχνετε πρησμένοι. Προτιμήστε λαχανικά όπως καρότα και αγγούρια – θα νιώσετε πιο γεμάτοι και λιγότερο πρησμένοι.

8. Αποφύγετε τις τσίχλες χωρίς ζάχαρη, τα αναψυκτικά με ανθρακικό, τα φασόλια και άλλα αλμυρά τρόφιμα που σας φουσκώνουν. Επιλέξτε καλύτερα νερό, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ανάλατους ξηρούς καρπούς και καθαρή πρωτεΐνη – θα νιώσετε γεμάτοι ενέργεια και λιγότερο φουσκωμένοι.

9. Φάτε αργά και χωρίς περισπασμούς. Βάλτε στο κινητό σας χρονόμετρο για 15 λεπτά πριν ξεκινήσετε το φαγητό και επικεντρωθείτε αποκλειστικά σε αυτό.

10. Κάντε έντονη γυμναστική. Καίτε περισσότερο λίπος όταν κάνετε εναλλάξ έντονες και πιο ήπιες ασκήσεις, ακόμη και όταν τελειώσετε την γυμναστική σας. Μπορείτε να ακολουθήσετε, για παράδειγμα, αυτό το πρόγραμμα στο σπίτι σας χωρίς εξοπλισμό:

11. Κάντε βάρη. Η γυμναστική με βάρη μπορεί να είναι δύσκολη ακόμα και στην σκέψη, αλλά θα σας βοηθήσει να χτίσετε μυς.

12. Βάλτε την γυμναστική τακτικά στο πρόγραμμα σας. Δεν πρόκειται να δείτε αλλαγές στο σώμα σας με ένα σετ κοιλιακών. Διαλέξτε ένα πρόγραμμα γυμναστικής και ακολουθήστε το τακτικά.

13. Βάλτε την γυμναστική στο ημερολόγιο σας. Βρείτε ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να γυμνάζεστε και βάλτε την στο πρόγραμμα σας 2-3 φορές την εβδομάδα.

14. Αντί να βγείτε απλά μια βόλτα με φίλους, εκμεταλλευτείτε τον χρόνο αυτό και γυμναστείτε μαζί. Μπορείτε να κάνετε αυτές τις ασκήσεις ακόμα και ενώ βλέπετε τηλεόραση:

15. Μην ξεχνάτε: η γυμναστική μειώνει την πείνα. Αν και σας αξίζει κάτι μετά την γυμναστική, αποφύγετε τα γλυκά, γιατί έτσι θα καταλήξετε να παίρνετε βάρος. Θυμίστε στον εαυτό σας ότι η γυμναστική εκτός του ότι καίει θερμίδες, μειώνει και την πείνα και φάτε μόνο όταν πραγματικά το έχετε ανάγκη.

16. Κάντε τον ύπνο προτεραιότητα. Όταν δεν κοιμάστε αρκετά, οι ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη αποσυντονίζονται. Το αποτέλεσμα είναι ότι τρώτε περισσότερο από ότι χρειάζεται.

17. Επικεντρωθείτε στους μικρούς στόχους αντί για το νούμερο στην ζυγαριά. Αν θέλετε να χάσετε κιλά, μπορεί στην πορεία να απογοητευτείτε εύκολα επειδή έχετε μη ρεαλιστικές προσδοκίες. Αναγνωρίστε στον εαυτό σας τα μικρά σημαντικά βήματα, όπως το ότι φάγατε σαλάτα ή ότι τρώτε λαχανικά με κάθε γεύμα.

Credit: cosmopolitan.com

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια