DIY

Γεμίζει τον Βραστήρα με Coca-Cola μέχρι πάνω και τον ανάβει. Λίγα λεπτά αργότερα… ΜΑΓΙΚΟ!

Κάθε δευτερόλεπτο καταναλώνονται πάνω από 4.000 λίτρα Coca-Cola στον κόσμο, δηλαδή περίπου 350.000 εκατομμύρια τη μέρα.Πρώτοι σε κατανάλωση είναι οι Μεξικανοί, με 105,9 λίτρα το άτομο κάθε χρόνο, και δεύτεροι οι Αμερικανοί, με 99,5 λίτρα το άτομο.

Ξέρετε όμως τι έχει μέσα η Coca-Cola; Τα συστατικά της την καθιστούν τέλειο καθαριστικό για το σπίτι σας. Είναι γνωστό ότι είναι πολύ καλή στην απομάκρυνση της σκουριάς, αλλά μπορεί να κάνει και ένα σωρό ακόμα πράγματα.

1. Καθαρίζει το πουρί του βραστήρα

Η Coca-Cola έχει τις ίδιες ιδιότητες με το λευκό ξίδι. Βάλτε λίγη Coca-Cola στον βραστήρα, αφήστε την να βράσει, στην συνέχεια πετάξτε την και ξεπλύντε. Αν έχουν μείνει υπολείμματα από ασβέστιο, τρίψτε με ένα μικρό σφουγγάρι και επαναλάβετε αν χρειαστεί.

Συμβουλή: Η Coca-Cola απομακρύνει επίσης τα στίγματα από τον νεροχύτη εύκολα.

2. Καθαρίζει τα καμένα υπολείμματα από το τηγάνι

Αν έτυχε να καεί το φαγητό σας και δεν ξέρετε πώς να καθαρίσετε την κατσαρόλα ή το τηγάνι σας, η Coca-Cola μπορεί να σας βοηθήσει. Ρίξτε λίγη στο σκεύος, θερμάνετε το σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά και μετά καθαρίστε με ένα σφουγγάρι. Επαναλάβετε σε περίπτωση που χρειάζεται.

3. Καθαρίστε τα βρόμικα πιάτα

Θα χρειαστείτε μόνο ένα μίγμα από Coca-Cola, υγρό απορρυπαντικό για τα πιάτα και ζεστό νερό. Αφήστε τα να μουλιάσουν για λίγο και ξεπλύντε!

4. Απομακρύντε ίχνη από λίπη, αίμα, μπογιά, μελάνι και γράσο

Οι περισσότεροι πανικοβάλλονται όταν πέφτει πάνω στα ρούχα τους λάδι. Μπορείτε όμως να τα καθαρίσετε χρησιμοποιώντας Coca-Cola. Ρίξτε ένα ποτήρι Coca-Cola στον πλυντήριο μαζί με το απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε συνήθως και τα ρούχα σας θα είναι σαν καινούρια.

Αν έχετε κάποιο λεκέ στα χαλιά σας, ρίξτε Coca-Cola πάνω του, αφήστε τον να μουλιάσει για 2 ώρες και ξεπλύντε με νερό.

5. Ξεκολλήστε την τσίχλα

Αν κόλλησε τσίχλα στα μαλλιά, τα ρούχα, το χαλί σας ή οπουδήποτε αλλού, δοκιμάστε αυτό: βρέξτε την τσίχλα με Coca-Cola και αφήστε την να μουλιάσει. Μετά από λίγο θα ξεκολλήσει χωρίς πρόβλημα. Για το πάτωμα, προσθέστε και ταλκ στο μίγμα.

6. Καθαρίστε την τουαλέτα και την μπανιέρα σας

Αδειάστε ένα κουτάκι Coca-Cola μέσα στην τουαλέτα σας. Αφήστε το για 30 λεπτά με μία ώρα, ανάλογα με τη βρομιά, και τραβήξτε το καζανάκι. Η τουαλέτα σας θα είναι πεντακάθαρη!

7. Ανοίξτε τα μαλλιά σας

Η Coca-Cola μπορεί να σας βοηθήσει να ξεβάψετε τα μαλλιά σας, σε περίπτωση που η βαφή δεν πέτυχε. Απλά πλύντε τα με ένα λίτρο Coca-Cola. Για καλύτερα αποτελέσματα, αφήστε τα μαλλιά σας να μουλιάσουν σε έναν κουβά για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια πλύντε τα με το σαμπουάν σας.

8. Καθαρίστε την σκουριά

Η Coca-Cola είναι τέλεια για να καθαρίσετε τα μέταλλα. Τρίψτε τα με λίγη Coca-Cola και ένα σφουγγάρι και θα καθαρίσουν αμέσως!

9. Κάντε τα παράθυρα και το παρμπρίζ σας να λάμπουν

Ρίξτε λίγη Coca-Cola στο παρμπρίζ και αφήστε το να μουλιάσει για λίγα λεπτά. Ξεπλύντε τρίβοντας τους λεκέδες. Κάντε το ίδιο και για τα παράθυρα, βάζοντας την Coca-Cola σε σπρέι για να είναι πιο πρακτικό.

10. Καθαρίστε τους λεκέδες από τα κόκκινα φρούτα ή την μπογιά από το ξύλο.

Το οξύ που περιέχουν τα αναψυκτικά μπορεί να διαλύσει την μπογιά σε λίγες μόλις ώρες. Για τους λεκέδες από κόκκινα φρούτα, τρίψτε απλά με Coca-Cola. Μην ξεχάσετε να ξεπλύνετε με νερό, γιατί η Coca-Cola μπορεί να χαλάσει το ξύλο.

Θα ξαναπιείτε Coca-Cola μετά από αυτό;

Credit: hefty.co

Related posts

Από τη σοφία του λαού, αλλά και την επιστήμη: Οι μυστικές ιδιότητες και χρήσεις που έχει το ξύδι

«Επανάσταση» στην τουαλέτα: Καθαρίστε τη λεκάνη μέσα σε 3 λεπτά! (Video)

Μυρίζει άσχημα η σφουγγαρίστρα; Το κόλπο της γιαγιάς με 2 υλικά από την κουζίνα που θα την κάνει… καινούργια