Δείτε για 1η φορά το Εσωτερικό του Σπιτιού του Αμπράμοβιτς στη Νέα Υόρκη, αξίας 78 εκατ. δολαρίων και θα σας πέσει το Σαγόνι!

Η έπαυλη αξίας $78 εκατομμυρίων του Roman Abramovich στο Upper East Side της Νέας Υόρκης εγκρίθηκε. Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης της Chelsea FC, πάλευε εδώ και μήνες για το δικαίωμα να μετατρέψει 3 σπίτια-ορόσημα σε μια πενταώροφη κατοικία 10.000 τετραγωνικών μέτρων.

Αρχικά τα σχέδια του με την πρόταση για την μετατροπή της πρόσοψης του ενός σπιτιού έτσι ώστε να μοιάζει με τα άλλα δύο είχαν απορριφθεί , αλλά μετά από μια αλλαγή, έγιναν δεκτά.

Τα σχέδια έχει αναλάβει ο αρχιτέκτονας Steven Wang και η συμβουλευτική εταιρία Herzog & De Mauron. Θα διατηρήσουν τις προσόψεις των σπιτιών ως έχουν, με λίγες επισκευές στα σημεία που έχουν φθαρεί.

Ο Wang επίσης πρότεινε να μπει μια γυάλινη πρόσοψη στο πίσω μέρος η οποία θα ενώνει τα σπίτια και θα τα προστατεύει. Ο Abramovich κέρδισε ακόμη και την έγκριση να χτίσει ένα παρόμοιο σπίτι στην πολυτελή περιοχή Chelsea του Λονδίνου.

Ένας εκπρόσωπος είπε στην Daily Mail Online ότι η επιτροπή είναι ικανοποιημένη που τα 3 σπίτια θα διατηρήσουν την μοναδικότητα και την αυθεντική, ιστορική εμφάνιση τους. Τα δύο από τα σπίτια είναι χτισμένα στο στιλ της Βασίλισσας Anne, σχεδιασμένα από τον William E. Mowbray και χτισμένα το 1887-89.

Το τρίτο είναι εντελώς διαφορετικό. Χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα, έχει πιο πολλές γωνίες και προεξέχει λίγο σε σχέση με τα άλλα δύο. Αρχικά, ο Abramovich ήθελε να αλλάξει την πρόσοψη του τρίτου σπιτιού, έτσι ώστε να μοιάζει με τα άλλα δύο, αλλά η πρόταση του απορρίφθηκε. Οι προσόψεις των 3 σπιτιών θα μείνουν ως έχουν.

Η κεντρική είσοδος θα είναι στο μεσαίο σπίτι και θα έχει γυάλινη πόρτα. Οι εσωτερικοί τοίχοι των 3 σπιτιών θα γκρεμιστούν.

Η έπαυλη θα έχει 5 υπνοδωμάτια, πισίνα και σάουνα στο υπόγειο, καλλιτεχνικό στούντιο, βιβλιοθήκη, τραπεζαρία στον πρώτο όροφο, κήπο στην ταράτσα, κελάρι και υδραυλικό ασανσέρ.

Στο πίσω μέρος θα φτιαχτεί μια πρόσοψη από γυαλί και χαλκό, ενώ η αυλή θα έχει τοίχους με θάμνους, παρά τις αρχικές διαμαρτυρίες των κατοίκων γειτονικών σπιτιών, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι θα τους μπλοκάρουν τη θέα.

Ωστόσο, τον τελικό λόγο έχει η επιτροπή, τα μέλη της οποίας εξετάζουν προσεκτικά τα σχέδια του Abramovich προκειμένου να μην θυσιάσουν τα ιστορικά στοιχεία των κτιρίων αυτών.

Τα μέλη της επιτροπής θεωρούν πώς τα σχέδια του Abramovich είναι εξωφρενικά. Διαφωνούν με την αλλαγή των προσόψεων και ισχυρίζονται ότι όταν κάποιος αγοράζει ένα κομμάτι της ιστορίας, δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων, αλλά και σωστής διαχείρισης, κάτι που κατά τη γνώμη τους δεν περιλαμβάνει η πρόταση του Abramovich.

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Ξεφεύγει από τα συνηθισμένα: Ο ιδιαίτερος καναπές του Σάκη Ρουβά ανατρέπει τους κανόνες του deco & έχει το πιο ιδιαίτερο χρώμα

Ο παραμυθένιος χώρος που χαλαρώνει: O ολάνθιστος κήπος του εξοχικού της Μαρία Λεκάκη είναι η απόλυτη έννοια της άνοιξης

Minimal έπιπλα και ψάθινη μοκέτα: Το σπίτι της Μαρία Ηλιάκη έχει την πιο καλόγουστη boho διακόσμηση