Όπως ακριβώς θα γινόταν και στην Ελλάδα! Παράνομα παρκαρισμένη Mercedes αξίας € 240.000 ρυμουλκήθηκε στο Λονδίνο

Με τελική ταχύτητα που φτάνει τα 197 μίλια/ώρα αυτό το sport car δεν “αράζει” για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σήμερα χρειάστηκαν μόλις 60 δευτερόλεπτα για να ρυμουλκηθεί από έναν πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου, αφού ο οδηγός του παραβίασε την απαγόρευση στάθμευσης.

Όμως, το κόστος για να πάρει πίσω το όχημα μάλλον δεν πρέπει να απασχολεί τον κάτοχο αυτής της Mercedes αξίας € 240.000, η οποία είναι καταχωρημένη στη Σαουδική Αραβία.

Η έκρηξη του αριθμού των Lamborghini, Ferrari και Bugatti στους δρόμους του Λονδίνου συνεχίζεται καθώς πλούσιοι από το Κατάρ, τα Σαουδαραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ παραμένουν στη Βρετανία για να ξεφύγουν από το ασφυκτικό καύσωνα της Μέσης Ανατολής.

Η γκρίζα Mercedes SLS AMG Roadster προσέλκυσε την προσοχή των τροχονόμων, αφού παρκαρίστηκε πάνω σε μία μονή κίτρινη γραμμή κοντά στο πολυκατάστημα Harrods στο Knightsbridge.

Του έκοψαν κλήση, αλλά καθώς το όχημα περιόριζε τη ροή της κυκλοφορίας, αναγκάστηκαν να καλέσουν ένα φορτηγό ρυμούλκησης.
«Όλα έγιναν τόσο γρήγορα,» δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

«Ο αστυφύλακας ήταν σε αυτό μόλις λίγα λεπτά αφότου σταθμίσθηκε στο δρόμο.

«Μόλις έφτασε το φορτηγό ρυμούλκησης, χρειάστηκαν μόλις 60 δευτερόλεπτα, από την τοποθέτηση των μπροστινών τροχών, να είναι στον αέρα.»

Ένας άνδρας, που πιστεύεται ότι είναι ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου αξίας € 240.000, εθεάθη να συνομιλά με τον αρχιφύλακα στάθμευσης, καθώς το αυτοκίνητο ασφαλιζόταν πάνω στο φορτηγό.

«Δεν ήταν πολύ χαρούμενος που το ρυμολκούσανε», είπε ο μάρτυρας.

Το αυτοκίνητο, το οποίο διαθέτει έναν κινητήρα V8 και είναι ικανό να κάνει 0-62mph σε 3,8 δευτερόλεπτα, μεταφέρθηκε στην εξουσιοδοτημένη μονάδα απομάκρυνσης του Κένσινγκτον και Τσέλσι.

Ο οδηγός θα πρέπει να πληρώσει πρόστιμο ύψους €176 συν € 270 χρέωση για να πάρει πίσω το αυτοκίνητο του.

Για κάθε ημέρα που θα παραμείνει στον χώρο θα χρεώνεται επιπλέον €55.

Οι Άραβες ιδιοκτήτες των super αυτοκινήτων στέλνουν με πλοία τα αυτοκίνητά τους την άνοιξη, έτσι ώστε να είναι στην Αγγλία τον Ιούλιο και τον Αύγουστο δηλαδή την περίοδο που έρχονται και οι ίδιοι.

Όμως, παρά την τελική ταχύτητα τους, πολλά από τα αυτοκίνητα αυτά σπανίως βγαίνουν από το κυκλοφοριακό χάος του Λονδίνου και συχνά περνούν μεγάλο μέρος του χρόνου σταθμευμένα έξω από το Harrods και άλλα ξενοδοχεία πολυτελείας.

Το Συμβούλιο του Γουέστμινστερ προηγουμένως αποκαλύψε τα πρόστιμα για παράνομη στάθμευση που μοίραζαν σε αυτοκίνητα που προέρχονται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έχουν σχεδόν διπλασιαστεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Σε αυτοκίνητα από τις χώρες της Μέσης Ανατολής δόθηκαν ένα επιβλητικά πρόστιμα συνολικής αξίας € 77.6102, όταν τα πρόστιμα των περασμένων έτων, ήταν μόλις € 43.2272 για το 2011/12.

Οι φόβοι που εκφράστηκαν ότι οι οδηγοί νιώθουν ότι μπορούν να περιφρονούν τους κανόνες είτε επειδή μπορούν εύκολα να αντέξουν οικονομικά τις κυρώσεις, είτε επειδή γνωρίζουν ότι θα είναι σε θέση να επιστρέψουν στη χώρα τους και να αγνοήσουν τα πρόστιμα.

Ένας εκπρόσωπος του Δημοτικού Συμβουλίου του Γουέστμινστερ είπε: «Εμείς κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι όλα τα εκκρεμή πρόστιμα καταβάλλονται – ανεξάρτητα από την εθνικότητα του οδηγού.

Ωστόσο, όταν τα αυτοκίνητα δεν είναι εγγεγραμμένα σε αυτή τη χώρα, μερικές φορές είναι εξαιρετικά δύσκολο να εντοπίσουμε τους τους ιδιοκτήτες τους.

Έχουμε ήδη συνεργαστεί με μια αντιπροσωπεία για να μας βοηθήσει να ανακτήσουμε τα χρήματα που οφείλονται από μη βρετανούς οδηγούς και επί του παρόντος εξετάζουμε και άλλες λύσεις που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στην επιτυχία μας. Κάθε οδηγός που πάρκαρει στο Γουέστμινστερ υπόκειται στους ίδιους νόμους.»

Related posts

Το αμάξι που θέλουν όλοι: Αυτός είναι ο Έλληνας που αγόρασε αυτοκίνητο αξίας 800.000 ευρώ!

Η λύση είναι ελληνική: «Καίει» 1 ευρώ ανά 100 χλμ και παρκάρει σε θέση κάδου

«Μου επιτέθηκαν αλήτισσες, κάμερες παντού»: Δημόσιο ξέσπασμα της Λατινοπούλου- Άγνωστοι προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο της